Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

SOS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ

Διαβάζουμε Πευκώνα και στηρίζουμε τα αδέρφια μας.

Η παρακάτω ανάρτηση είναι από τον Πευκώνα και επειδή είναι από τις φορές που λέω πως με βρίσκει 100 τοις 100 σύμφωνο την παραθέτω αυτούσια. Μαζί του.

Προσοχή ποιους βάζετε μισθωτές στην ιδιοκτησία σας!!!!



Επιστολή αναγνώστη

Καλημέρα σε όλους.
Είμαι και εγώ ένα θύμα της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία απο τη ΝΤΠ και η παρακάτω ανάρτηση σιγουρα θα θεωρηθεί “ρατσιστική” και θα στοχοποιηθεί όπως κάθε προσπάθεια να μεταφερθεί στις οθόνες του υπολογιστή η σκληρή νεοελληνική πραγματικότητα αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να ενημερωθεί ο συμπολίτης μου για να μην περάσει όσα περνάω εγώ το τελευταίο διάστημα.
Πάντα νομοταγής,πάντα ακολουθώντας τις επιταγές των χρηστών ηθών πορευόμουν και πορεύομαι σε μια κοινωνία που σε βάλλει απο παντού και προσπαθεί να σε κάνει όμοιο της εικόνας της.

Πριν λίγο καιρό η κατάσταση με έφερε στην θέση του εκμισθωτή μισθίου που είχε παραχωρηθεί απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για επαγγελματική χρήση.
Ο προηγούμενος εκμισθωτής είχε ενοικιάσει το μισθιο σε κάποια εταιρία,απο αυτες που ασχολούνται με την μαζική εστίαση και πουλάνε καφέδες,τυροπιττοειδή κλπ.
Κάποια απο τις εταιρίες που ανοίγουν δεκάδες μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, συνήθως στο όνομα όλων των μελών της οικογένειας του “πατερούλη” της επιχείρησης(ακόμα και ξαδέλφια,γαμπροί,νύφες επιστρατεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις) και ουσιαστικά ο μισθωτής είναι σε αυτή την θέση απλά για το…θεαθήναι και το κουμάντο γίνεται με…αυτόματο πιλότο.
Μπαίνοντας σα νέος ιδιοκτήτης στην θέση του εκμισθωτή(και μη μπορώντας να κάνω διαφορετικά καθώς βάση νόμου ο νέος ιδιοκτήτης περνάει αυτομάτως στον εκμισθωτικό ρόλο του παλαιότερου ιδιοκτήτη),θεώρησα πως είχα να κάνω με ευυπόληπτους Έλληνες πολίτες που πάνω απο όλα λειτουργούσαν με συνέπεια,φιλότιμο,σεβασμό προς στον συμπολίτη τους και πως θα υπήρχε εποικοδομητική συνεργασία.
Αμέσως αποδείχθηκε πως οι προσδοκίες μου ήταν λάθος.
Ο μισθωτής θεώρησε πως σα νέος ιδιοκτήτης θα έπρεπε να του κάνω γενναία μείωση ενοικίου,εγώ φυσικα αρνήθηκα διοτι το ενοίκιο ήταν ήδη εξαιρετικά χαμηλό(ουσιαστικά ήθελε σχεδόν τσάμπα το μαγαζί) και απο τότε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος που μόνο ο κινηματογράφος θα μπορούσε να τον μεταφέρει επακριβώς στις οθόνες.
Την επόμενη αμέσως ημέρα,έβαλε το προσωπικό του(αλλοδαπές,αγνώστου προελέυσεως γυναίκες που με τις ευλογίες του ενοικιαστή έχουν μετατρέψει το μισθιο σε άντρο ανομίας και αμετροπρέπειας) να κάνουν εξωφρενικά πράγματα μέσα στο μίσθιο.
Διατάραξη κοινής ησυχίας,καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας,κλίμα τρομοκρατίας,απειλητική και υβριστική συμπεριφορά προς εμένα και την οικογένεια μου,κλοπές στο υπόλοιπο οικόπεδο που στεγάζεται το κτήριο και απειλές απο φίλους- πελάτες είναι μόνο κάποια απο τα ενδεικτικά περιστατικά αντισυμβατικής συμπεριφοράς του προσωπικού του καταστήματος.
Το οτι τα ενοίκια δεν δινόντουσαν ή δινόντουσαν με μεγάλη καθυστέρηση είναι απλά μια σταγόνα στον ωκεανό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω μέχρι και αυτή την στιγμή.

Για να μην τα πολυλογούμε και επειδή η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης,όσοι είστε ιδιοκτήτες και ψάχνετε για ενοικιαστές,να θυμάστε τρία πράγματα και μην τα βγάλετε ποτέ απο το μυαλό σας:

1.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ.
ΕΑΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΗΡΙΟ,ΜΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΊΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ(δεν υπάρχει υπεύθυνος και το προσωπικό μετατρέπει το ακίνητο σε χοιροστάσιο και άντρο ανομίας.Προσέρχεται στον προαύλιο χώρο κάθε καρυδιάς καρύδι και κάνουν περίεργες συνδιαλλαγές ακόμα και τις πρωινές ώρες).
ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ και θα ζείτε διαρκώς σε κλίμα τρομοκρατίας.

2.ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ.ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

3.Ρωτήστε τους παλαιότερους ιδιοκτήτες καταστημάτων που είχε ενοικιάσει ο επίδοξος νέος μισθωτής για το πώς συμπεριφέρθηκε στους ίδιους και το μίσθιο τους.

Δεν μπορειτε να φανταστείτε τι μπορείτε να τραβήξετε απο ανώριμους και ανεύθυνους μισθωτές που απλά εμφανίζονται μια ημέρα,ενοικιάζουν το μισθιο και μετά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΤΕ και σας αφηνουν να συνδιαλέγεστε μόνο με τους αλλοδαπούς που εργάζονται στην επιχείρηση τους.
Το προσωπικό(αλλοδαποί) θεωρούν πως όλο το κτήριο τους ανήκει,όλα είναι δικά τους,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και έχουν το ελεύθερο απο τον εργοδότη τους να κάνουν ότι τους καπνίσει,χωρίς όρια,χωρίς φρένο και χωρίς ΣΕΒΑΣΜΟ προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που έχει εκμισθωθεί.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αστυνομικοί που κυκλοφορούν στους δρόμους(ευτυχώς όχι όλοι), συνήθως παίρνουν δωρεάν καφέ και τυρόπιτα απο τέτοια μαγαζιά(τους κερνάνε σχεδόν πάντα για ευνόητους λόγους) και όταν τους καλέσεις για να βεβαιώσουν παράβαση(πχ για διατάραξη κοινής ησυχίας ελέω αυξημένης έντασης του ραδιοφώνου του καταστήματος),σου πουλάνε τρελίτσα και τους καλύπτουν για να μην έχεις στοιχεία για παράβαση οπου θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάνεις καταγγελίες για “περίεργες συνδιαλλαγές” εντός του προαύλιου χώρου που στεγάζονται τέτοιου είδους μαγαζιά.Μπορεί να πεις πως σε καθημερινή βάση βλέπεις “περιεργα κουτιά”(ευπρεπώς μιλώντας) να πηγαινοέρχονται αλλά κανένας δεν θα λάβει στα σοβαρά την καταγγελία σου (ειδικά όταν μιλάμε για επαρχία οπού επικρατεί ομερτα).

Σε τέτοιες περιπτώσεις εγκληματικής και αντισυμβατικής συμπεριφοράς, εκτός απο το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις,βρίσκεις και κλειστά μάτια και στόματα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να είναι μόνοι εναντίον:

1.παρανοϊκών και ανεύθυνων ενοικιαστών και του προσωπικού τους

2.μιας “τυφλής” αστυνομίας και

3.μιας μεροληπτικής δικαιοσύνης που λειτουργεί με αναχρονιστικούς νόμους που σπανίως να βοηθούν τον ιδιοκτήτη να απεμπλακεί απο τέτοιες συμπεριφορές.

Οποιαδήποτε δε,προσπάθεια για συνεργασία και συνεννόηση με τον ενοικιαστή, πέφτει στο κενό μιας και συγκεκριμένοι νεοπλουτοι αυτοαποκαλούμενοι ” Έλληνες επιχειρηματίες μαζικής εστίασης” σε βρίζουν,σε τρομοκρατούν,σε απειλούν και σε προειδοποιούν πως “έχουν άκρες παντού και θα κάνουν ότι γουστάρουν στην ιδιοκτησία ΣΟΥ”.

Όποιος θεωρεί πως η ανάρτηση είναι ρατσιστική ή κάτι τέτοιο,τότε δεν έχει παρα να δοκιμάσει να ενοικιάσει το μισθιο του σε κάποιον απο αυτούς τους Έλληνες αυτοαποκαλούμενους “επιχειρηματίες” που χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς (προσωπικό τους) σαν “μηχανές πιέσεως” προς τους εκμισθωτές με σκοπό τη μείωση του ενοικίου σε εξευτελιστικό νούμερο και όταν δεν το καταφέρνουν τότε σου καταστρέφουν την ζωή, χρησιμοποιώντας τους εναντίον της ψυχικής σου ηρεμίας και ασφάλειας.

Δοκιμάστε το και…τα ξαναλέμε για το τι σημαίνει “ρατσισμός” ….

Υ.Γ. Δεν σημαίνει πως όλοι οι επιχειρηματίες είναι ίδιοι ή πως επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά.Γράφω με βάση το προσωπικό μου βίωμα και εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου