Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ρε λες;

Μπάχαλο το Ελληνικό ποδόσ... άντε ας το πούμε ποδόσφαιρο.
Με τόσα fixed games και συμφωνημένα under/over, πρώτο κόρνερ, σέντρα, αποτέλεσμα ημιχρόνου και κάρτες δεν θα έπρεπε να το λένε Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά θεατρικό εργαστήρι στα γήπεδα.


Η Ευρώπη εδώ και καιρό γράφει το ίδιο όνομα και το συνδέει με στημμένα παιχνίδια. Και το όνομα αυτού; Μα φυσικά το όνομα που ακούστηκε στο Αλβανικό κοινοβούλιο. Εκεί μάλιστα το είπε κάποιος που ήταν σίγουρος πως δεν τον αγγίζει κανείς. Τον αγγίζει;

Οι βρώμικες υποθέσεις για το ίδιο πρόσωπο πολλές στην Ελλάδα. Από το καλοκαίρι όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν τον ακουμπάει σε αυτή τη χώρα. Αιτία; Η φιλία του με πολιτικό τζάκι του τόπου μας. Όταν όμως νομίζει η μύγα πως έχει κάνει κώλο και μπορεί να χέσει τον κόσμο όλο τότε την πληρώνει ακριβά. Μπορέι στην Ελλάδα να τον αφήνουν ελεύθερο αλλα στο εξωτερικό δεν τον σέβονται καθόλου ο ιαλήτες.

Για ποιον γράφω; Μα φυσικά για τον Βαγγέλη. Όχι τον Βενιζέλο, για τον άλλο χοντρό αυτόν που έστελνε εξώδικα στα αδέρφια μας του myPanathinaikos.

Ίσως τελικά φέτος η πολλή βρωμιά του ποδοσφαίρου να οδηγήσει στην αυτοκάθαρση ή στη φαινομενική αυτοκάθαρση. Τι εννοώ; Τα πολλά fixed games αλλά μαζί και το ξύλο σε Ζωγράφο(και σε όσους ακολουθήσουν) ίσως αναγκάσει τους εμπλεκόμενους φορείς να λειτουργήσουν με τρόπο που να μην ενεργούν εκτελώντας εντολές αλλά τηρώντας την ισονομία. Βέβαια αν το σύστημα είναι καλά δομημένο μπορεί να δόσει σημάδια κάθαρσης ενώ στην πραγματικότητα να είναι καμουφλαρισμένη άμυνα στην προσπάθεια να αντέξει την πίεση.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει μόνο κερδισμένος. Βέβαια υπάρχει μία προϋπόθεση, η διοίκηση του να μην ενεργήσει κατόπιν εντολών/οδηγιών αλλά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ίδιου. Αν όλα κυλήσουν καλά τότε μην παραξενευτείτε αν ο τίτλος βαφτεί ΠΡΑΣΙΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου