Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΨΟΦΑ

Όποιος θέλει ας τον λυπηθεί. Προσωπικά σε κάτι τέτοιους δεν μπορώ να τους συμπεριφερθώ όπως σε κάθε άλλο άνθρωπο. 
Ψόφα λοιπόν να τελειώνουμε και να ξεβρομίσει η Ελλάδα από εσένα.

Καθένας μας κρίνεται από τις επιλογές του και ο Ρωμανός να λέει καλά που μπορεί και ζει στη φυλακή γιατί αν πάει να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή που πέρασε όλο και κάποιοι πρόθυμοι θα υπάρχουν να τον βοηθήσουν να μην επιστρέψει ποτέ. Όχι βοηθώντας τον να ξεφύγει αλλά απελευθερώνοντας τον με την λογική των Γερμανών στο Β' ΠΠ. Θα του απελευθερώσουν την ψυχή από το σώμα. 
Έτσι λοιπόν εγώ του προτείνω κάτι απλό και κατανοητό. ΨΟΦΑ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ.
Διαβάστε τι ανακοίνωσε έβγαλε ο δικηγόρος του. 

«O Nίκος Ρωμανός κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντια της. Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν. Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού. Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του. Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του»

4 σχόλια:

  1. Επειδή δεν με βοηθάει η μνήμη μου, τι έκανε το παλικάρι και τώρα κάνει απεργία πείνας;
    Ξέρω ότι απεργία πείνας κάνουν κάποιοι που έχουν κάποια δίκαια αιτήματα και η κρατική αναλγησία δεν τους τα ικανοποιεί.
    Για τον τύπο δεν έχω ακούσει ότι έκανε κάτι ηρωικό που να δικαιολογεί αυτόν τον ντόρο που δημιουργεί ο δικηγόρος του, ίσως γιατί αποφεύγω όπως ο έξω από 'δω το λιβάνι τα κανάλια μαζικής εξάρτησης και αποχαύνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έκανε μαζί με την παρέα του τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό;
      Γιος "βιοπαλαιστών" από τα Β.Π. πουθ σύχναζε Εξάρχεια.
      Αναρχίδι με την κάλυψη του μπαμπά.
      Τους είχε "αλατίσει" η αστυνομία όταν τους έπιασε αλλά τότε ΜΜΑποχαύνωσης και ίντερνετ έπεσαν να τους φάνε λες και έπρεπε να τους φερθούν σαν κυρίες.

      Διαγραφή
    2. Ναι το θυμήθηκα και το είδα κάποια στιγμή στο γούγλη.
      Στο μεταξύ, κάτι δημοκρατικά καλόπαιδα από τα Χανιά, έκαναν κατάληψη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, σε ένδειξη συμπαράστασης σ αυτό το σκουπίδι.
      Διαβάζοντας κάποια σχόλια αναγνωστών εκεί που μπήκα να δω τι έκανε τελικά ο συγκεκριμένος διαπίστωσα ότι είχε μεταξύ των σχολιαστών πολλούς υποστηρικτές....!

      Επέρχεται η άλωσις μου φαίνεται Βασίλη, Δεν βλέπω φως πουθενά.

      ΥΓ: Καλή Κυριακή να περάσεις.
      Και καλό απόγευμα ποδοσφαιρικά.
      Εύχομαι να ... δικαιωθεί ο Αναστασίου που σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το ματς της Μόσχας για το αν ο Παναθηναικός μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτός απάντησε ότι αντικειμενικός τους σκοπός κι αυτό που προέχει είναι το ντέρμπι με τη .... Βέροια.

      Διαγραφή
    3. Το είδα, το δημοσίευσα και μετά επειδή πιάστηκα με κάτοι άλλο ξέχασα να απαντήσω.
      Το κακό με τους αναρχικούς είναι πως τα κωλόπαιδα είναι οργανωμένα και επειδή συνήθως δεν έχουν κάτι να χάσουν(εργασία, οικογένεια) κάνουν ότι τους πούνε οι αρχηγοί τους.
      Αν οι υπόλοιποι θυμηθούμε την αλληλεγγύη που κάποτε είχαμε σαν κοινωνία τότε αυτά τα αναρχίδια θα τρέχουν να σωθούν.

      Προς το παρόν νικάμε στο ντέρμπι...

      Διαγραφή