Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

"Ζωντανή" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία

Θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν τι έγινε το 1821 και έπειτα;
Θέλετε να "βιώσουν" αυτή την γνώση;
Να μην δούνε "συνωστισμούς" και άλλα τέτοια τραγελαφικά;
Όσοι είστε από την Ήπειρο ή την Μακεδονία έχετε την ευκαιρία να δώσετε αυτό το πολύτιμο δώρο της γνώσης στα παιδιά σας και τους εαυτούς σας(δεν κάνω διαφήμιση, δεν έχω κανένα όφελος). Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα(12ο χλμ ΕΟ Ιωαννίνων-Αθηνών, απέναντι από τα δύο πολυκαταστήματα παιχνιδιών και επίπλων) βρίσκεται το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Παν. Βρέλλη. Ναι καλά καταλάβατε, αυτό με τα κέρινα ομοιώματα.

Φέτος πέρασα και το επισκέφτηκα για τρίτη φορά στη ζωή μου. Οι πρώτες δύο ήταν πριν πολλά χρόνια, όταν ακόμη ήμουν παιδί και έφηβος την δεύτερη. Αυτή τη φορά όμως πέρα από τα νέα εκθέματα υπήρχε ακόμη μία διαφορά. Έλλειπε ο Παύλος Βρέλλης, έφυγε από κοντά μας στις 23 Ιουνίου 2010. Μπορεί να έφυγε αλλά το έργο του θα συνεχίσει να μας μαθαίνει την ιστορία ΜΑΣ.
Δεν θα γράψω κάτι παραπάνω ούτε για τα δικά μου συναισθήματα φέτος, ούτε για το τι μπορείτε να δείτε εκεί. Θα παραθέσω τον σύνδεσμο όπως τον έχει το φυλλάδιο που πήρα από το μουσείο και θα σας προτείνω να το επισκεφτείτε από κοντά. Μία πρώτη επαφή μπορεί να γίνει από το www.vrellis.gr αλλά όποιος βρεθεί από κοντά θα καταλάβει πως η εικόνα πολλές φορές δεν μπορεί να μεταφέρει την έκφραση του έργου. Μοναδική επισήμανση πως οι ώρες λειτουργίας είναι 10.00 ως 16.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου