Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Εργάτες φράουλας στη Μανωλάδα και ΚΠΑ2 Αμαλιάδας.(τι ισχύει)

Αν είναι κάτι που σιχαίνομαι είναι το ψέμα και η εξαπάτηση. Όταν αυτό έχει να κάνει με θέματα εργασίας τότε θυμώνω. Δεν ξεχνώ τι πέρασα για σχεδόν 2,5 χρόνια και ψάχνω τα πάντα να για να δω τι ισχύει. Εδώ έβγαλα λαυράκι. Είτε κάποιος με ένα κείμενο που στοχεύει συναισθηματικά τον αναγνώστη προσπαθεί να τον οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα είτε κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν στις λίστες ανέργων του οργανισμού στον οποίο εργάζονται.

Αναλυτικότερα τώρα. Είχα σκοπό να κάνω την σχετική ανάρτηση διαφορετικά. Θα την έκανα με τίτλο "Μανωλάδα. Δεν πρέπει να μείνει άνεργος κανείς ". Οι πληροφορίες που είχα ήταν συγκεκριμένες και αν ο φίλος μου που θα με βοηθούσε να τις διασταυρώσω δεν έλλειπε με άδεια θα το είχα κάνει στην ώρα του. Πλέον όμως μετά το Μανωλάδα: Το νέο ψέμα στον Πευκώνα ήταν ζήτημα τιμής να αποδείξω πως δεν είμαι «ελέφαντας».

Το πρώτο που έκανα ήταν να ερευνήσω μόνος. Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και πάτησα στον σύνδεσμο για τις ΚΕΝΕΣ θέσεις εργασίας(εκεί που δείχνει το μαύρο βέλος).

Αμέσως μετά μου άνοιξε αυτό το παράθυρο και εγώ επέλεξα(τελικά) να το αποθηκεύσω αντί να το ανοίξω.


Ανοίγω το αρχείο βάζω φίλτρο και επιλέγω μόνο το ΚΠΑ2 ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. Μετά επιλέγω πάλι με φίλτρο μόνο τους "Αγρεργάτες Ανειδίκευτοι" και περιορίζει τα αποτελέσματα μόνο σε αυτά που με απασχολούν.


Επιλέγω τυχαία δύο «θέσεις» η πρώτη που επέλεξα ήταν η κάτω κίτρινη και η δεύτερη η πάνω με 40 και 60 θέσεις εργασίας ανά περίπτωση. Συνολικές θέσεις για Ανειδίκευτους Αρτεργάτες στο ΚΠΑ2 ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ; 4625 Κάπου εδώ τελειώνει η δική μου ενασχόληση και ξεκινούν οι  «χάρες» που ζήτησα από φίλο μου που εργάζεται στον οργανισμό. Οι ερωτήσεις απλές.

"Μπορείς να με βοηθήσεις με κάποιες θέσεις;" ΝΑΙ
"Θα μου δώσεις και καμία έξτρα πληροφορία; Αν έγιναν υποδείξεις κλπ;" Ναι ρε συ και το ρωτάς;

Αναφέρω πρώτα την 60420210619(για 40 άτομα) και με πληροφορεί πως είναι ακόμη ενεργή(και μέχρι την 16/7 αν θυμάμαι καλά). Μετά τον ρωτάω για την 604202100689(για 60 άτομα) χωρίς υπόδειξη σε κάποιον άνεργο μέχρι σήμερα και λήγει 17 ή 19/7. 
"Κάτι άλλο που θα βοηθούσε;" Μόνο καμιά 25 ξένοι ζήτησαν να πάνε για δουλειά.

Δεν συνέχισα. Δεν βρήκα τον λόγο να το κάνω είχα ότι χρειαζόμουν για να βγάλω το δικό μου συμπέρασμα. Δύο πιθανότητες ίσες μεταξύ τους.
Είτε ο συντάκτης του Μανωλάδα: Το νέο ψέμα, ΔΗΜΗΤΡΗΣ , 48 χρ. , Αττική, μας γράφει ψέματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα πολλά κλικ. 
Είτε ο υπάλληλος του ΚΠΑ2 ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ είναι για να τον απολύσει ο ΟΑΕΔ και να τον δούνε όλοι οι συνάδελφοί του πλέον σαν απλό άνεργο.
Εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε κριτής αλλά ούτε και ο Θεός για να αποφασίσω τι έχει συμβεί. Ότι και να έχει συμβεί ένα είναι σίγουρο, πως οι θέσεις ανοίχτηκαν άρα κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία.

ΥΓ Αν όντως ισχύουν όσα μαρτυρά ο Δημήτρης από την Αττική τότε καλό θα ήταν να κάνει καταγγελία στην διοίκηση του οργανισμού. Όποιος δεν θέλει να εξυπηρετήσει κοινό ενώ είναι δημόσιος υπάλληλος ας γίνει και αυτός μέρος των στατιστικών.
ΥΓ2 Άκουσα και το σενάριο, από άσχετο άτομο, πως όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία ΟΑΕΔ και παραγωγών για να προσλάβουν στο τέλος ξένους. Θλιβερό κάποιος να σκέφτεται τόσο άσχημα.
ΥΓ3 Όλα όσα έμαθα τα έμαθα στη Θεσσαλονίκη, που οι  θέσεις δεν έχουν αναρτηθεί σε πίνακα δημόσια γιατί "Καλά ρε Βασίλη από Θεσσαλονίκη ποιος θα πάει στη Μανωλάδα" κάτι όμως που ισχύει.

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου, μπορείς και συ και εμείς να αναρωτιώμαστε, όσο μπορούμε.
    Αλλά εκτός το εαν είναι πραγματική η αναζήτηση από τους παραγωγούς -ειδικά τέτοια εποχή έτσι...-
    για 50, 100 ή 100.000 εργάτες, υπάρχει κι άλλο ένα ζήτημα:
    Αμφιβάλλω εαν θα εμφανιστούν καμιά 10άρια Έλληνες, να εργαστούν στην συλλογή φράουλας.
    Μόνον Πάκιστανοί, Ινδοί και λοιποί ασιάτες. Ούτε βέβαια Αλβανοί .
    Βλέπεις η "παγκοσμιοποίηση" κάνει άριστα τη δουλειά της. Μας δίνει αρχικά πάμφθηνα εργατικά χέρια, αλλά μετά μας ζητάει τα ... δικά μας σώβρακα. Που νομίζαμε ότι ήταν και μεταξωτά...τρομάρα μας.
    Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θόδωρε συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα του σχολίου σου και σχεδόν με ολόκληρο το σχόλιο.

      Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη ο φίλος μου, που μου έδωσε τα στοιχεία, δεν με πληροφόρησε πόσοι Έλληνες ζήτησαν να πάνε για εργασία αλλά και δεν γινόταν να ελέγξει όλες τις θέσεις για να δει αν είναι ανοικτές ή όχι. Στις δύο που έλεγξε δειγματοληπτικά ήταν ανοιχτές την Παρασκευή το μεσημέρι.

      Δυστυχώς(δεύτερο), και επειδή καλά «κοντράρομαι» κάποιες φορές με τα αδέρφια μου απάντησαν με νέα ανάρτηση http://peykwnas.wordpress.com/2013/07/07/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF/#more-1101,
      Πόσο γελοίοι έχουν γίνει κάποιοι Έλληνες αγρότες.

      Διαγραφή