Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Χάσαμε το τόπι

Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ο κορυφαίος σε πνεύμα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ λαός να κοιμάται ή να μην ορίζει την τύχη του. Να πρέπει κάθε μέρα να ξεκινάς να γράψεις και να σκέφτεσαι πως θα πρέπει να τα αναλύεις όλα.

Δεν γίνεται έτσι να πετύχουμε τίποτα. Κάθε μέρα ξεκινάμε και γράφουμε πρώτα τα βασικά για να μπορούν οι ΠΟΛΛΟΙ να τα διαβάσουν και να τα καταλάβουν.

Δεν έχει λογική η τόση προσοχή στα ονόματα που βγαίνουν προς τα έξω ως μεταγραφικοί στόχοι. Ειδικά όταν αυτά τα ονόματα δεν έχουν προέλθει από επίσημα χείλη(προπονητής, κλπ). Η δημοσιοποίηση ονομάτων από φορείς διαχρονικά αναξιόπιστους πρέπει να αφήνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού ασυγκίνητο. Οι εποχές που υπήρχε κόσμος που περίμενε να διαβάσει εφημερίδες για να ενημερωθεί για τα νέα της ομάδας το καλοκαίρι χάνονται στην δεκαετία του 90.

Θυμάμαι σαν μαθητής του Γυμνασίου και της πρώτης Λυκείου περίμενα την ΗΧΩ για να διαβάσω για τους μεταγραφικούς στόχους και τα ξαδέρφια και οι θείοι μου χαμογελούσαν χωρίς να μου λένε κάτι. Απλά χαμογελούσαν. Ήταν καλοκαίρι του 1995 όταν περίμενα τελευταία φορά να μάθω ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα και η παρέλαση των ονομάτων ήταν ατελείωτη.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, κοντά δύο δεκαετίες και πλέον αυτό που λέω είναι πως αν δεν δω το συμβόλαιο να το καταθέτουν στην διοικητική αρχή του ποδοσφαίρου δεν πιστεύω λέξη. 

Όλα αυτά βέβαια αφορούν το ποιοι θα έρθουν γιατί στο ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ το ρεπορτάζ είναι αξιόπιστο. Οι ΑΡΔ συνεργάζονται στενά με «στελέχη της ΠΑΕ» και γνωρίζουν καλά από πρώτο χέρι ποιοι παίκτες είναι σε στάδιο εξόδου από την ομάδα ή πρέπει να στοχοποιηθούν για να διωχθούν χωρίς αντιδράσεις.

Άρα το συμπέρασμα είναι απλό και αρκεί να  το αποτυπώσετε για να είστε κερδισμένοι από το πρώτο μάθημα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ.

ΥΓ Το κείμενο αυτό δεν αφορά τους αναγνώστες αυτού του blog, με εξαίρεση τους όποιους βαλτούς ανεγκέφαλους έχει ορίσει ο Πουρέας να με διαβάζουν. Ελπίζω μόνο να το διαβάσουν και άλλοι άσχετοι με το blog και να επωφεληθούν από αυτό.

2 σχόλια:

  1. Σχόλιο από τον Δημήτρη Ρέθυμνο

    Βασίλη καλησπέρα.
    Όντως έχουμε χάσει το τόπι. Θα αναφερθώ σε μια παράμετρο που ίσως αρκετοί δεν πρόσεξαν ή δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή.
    Θυμάμαι πριν κάποια - όχι πολλά - χρόνια, τον οχετό λάσπης που ξερνούσαν οι εκκολαπτόμενοι τότε ΑΡΔ για κάτι σαπάκια που έφερνε η ομάδα. Τα ονόματά τους ίσως να μη λένε και πολλά σε κάποια απ τα ζωντανά που σκούζουν τώρα και πανηγυρίζουν για την απόκτηση του Μπεργκ του ουτσεκά Μπαιράμη και κάποιου Πράνιτς....!
    Δε λέω, μπορεί να ήταν καλοί παίχτες κάποτε - σίγουρα όχι παιχταράδες όπως τους παρουσιάζουν - αλλά δεν μπορείς να εκθειάζεις όλους αυτούς και να κατηγορείς κάποιους άλλους, όπως πχ ο Ασάνοβιτς, ο Βλάοβιτς, ο Μπίσκαν ο Γιάρνι, μέλη ομάδας που κατέλαβε την τρίτη θέση σε Ευρωπαικό πρωτάθλημα, και να φωνάζεις τότε ότι η Κροατική σχολή ποδοσφαίρου και η αντίστοιχη σουηδική δεν υπάρχουν και ξαφνικά να αυτοαναιρείσαι λέγοντας τα ακριβώς αντίθετα σήμερα!
    Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το μίσος τότε και η υπέρμετρη αγάπη τώρα.....
    Τώρα είμαστε πλέον ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και δεν μας σκιάζει η φοβέρα, ούτε μας πλακώνει η σκλαβιά...
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ....
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ -37.....
    ΖΗΤΩ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ.....!!!!!!
    ΖΗΤΩ ..... ΓΕΝΙΚΑ.....

    Αφιερωμένο στους παλαμακιστές του Κετσπάγια και της παρέας της εκτόξευσης..

    Δημήτρης Ρέθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλες αλήθειες έγραψες.

      Περπατούσε ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ Αλιόσα. Κακός ο Γκόραν. Λίγος ο Γιάρνι.
      Για όλους είχαν κάτι να παπαγαλίσουν. Μέχρι τον Ζάετς έπιασε το βρωμόστομά τους.

      Για όλα φταίει ο Καπετάνιος. Δεν τους μπούρντισε όταν έπρεπε και τώρα μας το παίζουν κοκοράκια...

      Διαγραφή