Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Προσοχή σε τι διαβάζετε

Στο ίντερνετ μέχρι πριν δύο χρόνια σχολίαζα μόνο στα αδέρφια μου του myPanathinaikos και ακόμη νωρίτερα διάβαζα και ότι ήταν λάθος, παραπλανητικό ή προσβλητικό το έκλεινα. Πλέον όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Φυσικά δεν αναφέρομαι για τον κακό χαμό που γίνεται σε πολλά Παναθηναϊκά sites και blogs. Αυτά τα γνωρίζουμε και δεν αλλάζουν. 

Έχω δει πολλά "σοβαρά" sites να γράφουν για το κοινωνικό μέρισμα και τους δικαιούχους του. Γράφουν πως θα το πάρουν οι αλλοδαποί αλλά όχι οι Έλληνες. Ρε μάγκες στο βωμό των κλικ θα γράψετε πολλές παπάτζες ακόμα;
Για να μπει κάποιος στην εφαρμογή χρειάζεται κωδικούς.
Εντός της εφαρμογής ο δικαιούχος χρειάζεται ΑΜΚΑ και αριθμό παροχής ΔΕΗ.
Ρε σεις για πείτε μου πόσοι λαθρομετανάστες ή και νόμιμοι που ζούνε πολλοί μαζί έχουν πολλούς αριθμούς παροχής ΔΕΗ; Οι λαθρομετανάστες έχουν ΑΜΚΑ; Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε νοικοκυριά και όχι σε άτομα(δυστυχώς) αλλά σίγουρα όχι σε όσους κάποιοι φαντάζονται.
Ρε πάμε καλά; Για την αύξηση στην επισκεψιμότητα γράφετε ότι σας κατέβει ή αντιγράφετε κάθε βλακεία που θα δείτε;
Όσοι με διαβάζουν πιστεύω πως δεν θα ψαρώσουν και απλά θα προσπεράσουν. Οι υπόλοιποι ας αγχωθούν λίγο, δεν πειράζει.

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το τι λένε ή γράφουν οι δημοσιοκάφροι. Το θέμα είναι οτι τα λένε διότι υπάρχουν ευήκοα ώτα να ακούσουν και να πιστέψουν. Δλδ πάμε στη ζήτηση και προσφορά. Αν δεν υπήρχε η ζήτηση, δεν θα υπήρχε και η προσφορά. Αν δεν υπήρχε ζήτηση για κακομοιριά και κουτσομπολιό, τότε δεν θα υπήρχαν τούρκικα και μεσημεριανάδικα. Τα ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις, και υπακούουν στους αμείλικτους νόμους της αγοράς.

    Σίγουρα υπάρχουν κατευθύνσεις και εκγύμναση της κοινής γνώμης, αλλά ακόμη και αυτά έχουν χρηματικά όρια. Δεν μπορείς να ρίχνεις συνέχεια λεφτά σε ένα άδειο βαρέλι...

    Πλατανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό μήνα.
      Με καθυστέρηση μιας μέρας(χθες δεν το άνοιξα καθόλου το blog για να δω τι έχω) έβαλα το σχόλιο.

      Σίγουρα έχεις δίκιο στην παρατήρηση που κάνεις αλλά πόσοι από την κατηγορία που ανέφερες με διαβάζουν(λίγα ΦΑΡΤ και αυτά κατόπιν εντολής); Το να ρωτήσει μία κυρία μεγάλης ηλικίας κάτι τέτοιο όταν αφιερώνει χρόνο σε τηλεοπτικά σκουπίδια δεν με πειράζει και θα της απαντήσω με ευγένεια και υπομονή. Όταν όμως τα ρωτάνε νέοι άνθρωποι 20, 25 ή 30 ετών τότε γίνομαι θηρίο.
      Ξέρει το κάθε ταγάρι πιτσιρικάς να μπει στο fb αλλά δεν ξέρει τους κωδικούς του taxis και δεν έψαξε τι θέλει για το επίδομα. Έψαξε το status της γκομενίτσας αλλά όχι τις προϋποθέσεις του επιδόματος και τα χρονικά όρια.
      Δεν φταίνε πάντα οι δημοσιογράφοι, που μετά το μπινελίκι που έφαγαν(Αυτιάς-Παπαδάκης) για το επίδομα μακροχρονίως ανέργων από τον ΟΑΕΔ που το διαφήμιζαν για όλους και τελικά το παίρνουν ελάχιστοι, πλέον λένε τα πράγματα όπως έχουν(τουλάχιστον για τα επιδόματα).

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Βασίλη και καλό μήνα.Δυστυχώς υπάρχει αδιαφορία απο του νεώτερους εκτός απο το fb κ.λ.π.δεν σκέφτονται καθαρά εξαιτίας όλων αυτών που τους λένε καθημερινά,και πιστεύουν ότι διαβάζουνε και βλέπουνε χωρίς να το σκέφτονται.Δυστυχώς έχουνε κάνει τα μυαλά κιμά όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλό μήνα Μάνο.
      Θα σου γράψω το πιο γελοίο που έχω ακούσει εδώ και χρόνια.
      Χτυπάει το τηλέφωνο και αφού το σηκώνω μία γλυκιά φωνή με ρωτάει "Μπορείτε να μου πείτε κάτι για όσα έχουν πει για τις συντάξεις;" "Δεν είμαι αρμόδιος αλλά θα προσπαθήσω." της απαντώ. "Είπανε πως θα βγαίνουμε σύνταξη στην 25ετία. Εγώ σε λίγο γίνομαι 25, πως μπορώ να βγω σύνταξη;"
      Άντε μετά να πάρω σοβαρά τα νεότερα παιδιά.

      Διαγραφή