Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μπεργκ. Να φύγει ή να μείνει;

Η καλύτερη εμφάνιση του Σουηδού είναι αυτή που έκανε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Χατ τρικ και πολυτιμότερος παίκτης. Ο Μπεργκ έβαλε τη σφραγίδα του σε αυτό το Κύπελλο.

Άφησα μία μέρα χωρίς να γράψω λέξη και τώρα ήρθε η ώρα να γράψω αυτό που σκέφτομαι εδώ και καιρό. Ο Μπεργκ ήρθε με τραυματισμό που δεν μας εξασφάλιζε πως θα έπαιζε μπάλα ή πως θα έφτανε στο επίπεδο που παίζει τους τελευταίους μήνες.

Το παλικάρι είναι 28 χρονών και έχει μπροστά του 6 χρόνια να παίξει μπάλα αν δεν του τύχει κάποια άλλη ατυχία. Ο ίδιος το γνωρίζει καλά, όπως γνωρίζει και σε πόση πίεση και ένταση μπορεί να αντέξει. Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο επίσης. Οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι οι οπαδοί που κάθονται και διαβάζουν τον κάθε άσχετο υπάλληλο που γράφει για να ξεπληρώσει το "χαρισμένο" διαρκείας και τα τζάμπα σουβλάκια.

Επειδή πολλοί δεν θα καταλάβουν θα ξεκινήσω με δύο άλλες περιπτώσεις. Ο Σισέ που είχε άλλου είδους τραυματισμούς έγινε καλά, έπαιξε μπάλα, έφτασε σε επίπεδο Εθνικής Γαλλίας και ΘΕΛΗΣΕ να φύγει. Ο Φιγκερόα ήρθε και αυτός με πρόβλημα, έγινε καλά, έπαιξε μπάλα και τον ΑΦΗΣΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ γιατί του χρωστούσαμε 250.000 ευρώ. Δεν ήθελε να φύγει. Τον  "φύγαμε".

Ο Μπεργκ τι είναι; "Σισέ" ή "Φιγκερόα";
Το παλικάρι έχει περισσότερο μυαλό από τον Γάλλο. Ξέρει πλέον τις απαιτήσεις του Ελληνικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Γνωρίζει πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές και πως μπορεί να παίξει και τους αγώνες των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων(αν υπάρξουν). Γιατί λοιπόν να πάει σε ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημά της, να έχει μεγαλύτερη πίεση και μεγαλύτερη ένταση. Γιατί κακά τα ψέματα Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία έχουν πολλαπλάσιες απαιτήσεις από αυτές που έχουμε εμείς εδώ.

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ "ΦΥΓΕΙ" Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΙΓΚΕΡΟΑ. 
Το ποιος βγάζει τις φήμες και ποιοι τις συνεχίζουν είναι υπόθεση που ίσως η Λέτα μπορεί να μας εξηγήσει.

Αυτά γιατί πολλοί κάνουν τους έξυπνους στο διαδίκτυο αλλά αν μπορούν ας μου εξηγήσουν ποιοι βγάζουν και ποιοι συνεχίζουν την "απαίτηση" να φύγει ο Μπεργκ.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Βασίλη.Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ μας για το κύπελλο πράγμα σημαντικό για την περαιτέρω συνέχεια της ομάδας του χρόνου αλλά και των παιχτών.Δεν εννοώ διοικητικά αλλά καθαρά ψυχολογία παιχτών και προπονητή που και πάλι δεν πιστεύω ότι είναι ικανός.Το μόνο άσχημο είναι ότι πανηγυρίζουνε και οι καταστροφείς λέγοντας ότι κάνουνε σωστή δουλειά κ.λ.π. στην πλάτη των παιχτών.Τώρα για τον ΠΑΟΚ τι να πείς.Εμφανίστηκε το γνωστό κόμπλεξ μόλις περνάνε τα Τέμπη και φυσικά είναι τόσο αργός και γερασμένος που δεν είχε τύχη.Τυχερός είναι που δεν έφυγε και με τάληρο.Ο Μπέργκ έκανε τη διαφορά και έδειξε ότι σε αυτό το πρωτάθλημα της πλάκας κάνει την διαφορά.Θα διαφωνήσω μαζί σου και πιστεύω ότι θα φύγει γιατί κακά τα ψέμματα όλοι θέλουνε να πάνε σε δυνατότερα πρωταθλήματα.Θα τον φύγουνε με το ζόρι λόγω αδειοδότησης γιαεμφάνιση εσόδων όπως και πολλούς απο τον βασικό κορμό.Μήπως του χρωστάνε και λεφτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο καλησπέρα.
      Ο ΠΑΟΚ είχε την απουσία του Νατχο που τον χρειαζόταν και πρέπει να προσθέσω πως είναι κοντή ομάδα. Πόσοι παίκτες του έχουν ανάστημα που θα μπορούσε να συγκριθεί με τους δικούς μας; Αν βέβαια του έβγαινε το γκολ μεταξύ 30 και 45 ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι αλλά ευτυχώς δεν έγινε ποτέ.
      Εκτιμώ πως για την αδειοδότηση δεν φτάνει να πουλήσει μόνο παίκτες. Δεν έχει παρουσιάσει συμβάσεις γηπέδου και προπονητικού και για δύο χρόνια η εγγυητική για το Ελληνικό πρωτάθλημα πάει άκλαφτη. Βέβαια στην Ελλάδα την γλιτώνουμε με μικρό πρόστιμο που το γράφουμε στο χιόνι, αλλά η Ουέφαείναι διαφορετική.
      Μακάρι να μείνει ο Μπεργκ. Εδώ θα είναι πρώτος στο χωριό και θα τον λατρέψουν οι πιτσιρικάδες. Ελπίζω να μην του χρωστάνε και φύγει όπως ο Φιγκερόα.

      Διαγραφή