Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τσου Λου ή Γιουρόπα;

Επειδή κάποιοι είχαν την ιδέα να στείλουν σχόλια που έγραφαν ότι τους κατέβαινε και δεν κατάλαβαν το λόγο που έγινε η χθεσινή ανάρτηση για τον Μπεργκ, παρακαλούνται σήμερα να μην στείλουν άλλο σχόλιο αν πάλι δεν καταλάβουν τι γράφω. Ας πάνε στα πράσινα λιβάδια να βοσκήσουν σανό, θα ζήσω και χωρίς αυτούς.

Ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός ξεκινά αύριο τα play off. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι σε φουλ φόρμα και δεν υπάρχει αντίπαλος που να του αντισταθεί. Στα επόμενα έξι παιχνίδια δηλαδή εγώ του δίνω το ελάχιστο 14 βαθμούς και το μέγιστο 18. Άρα σύμφωνα με τη δική μου σκέψη θα πάρει την πρώτη θέση. Και εδώ έχουμε την κρίσιμη απόφαση.

Τι θα πρέπει να διαλέξει η ομάδα; Champions League και να ξεκινήσει τη χρονιά από τον Ιούνη για προετοιμασία και τα πρώτα παιχνίδια νωρίς-νωρίς αντιμετωπίζοντας ισχυρούς αντιπάλους προς το τέλος ή Europa League που θα πρέπει να παίξει ένα γύρο και μετά μπαίνει στους ομίλους;
Ρισκάρει να χάσει τα χρήματα του Champions League αν αποκλειστεί και ίσως να μην πάει ούτε στο Europa League ή επιλέγει τη σχετικά εύκολη κλήρωση του Europa League για τον κάτοχο του Κυπέλλου;

Εγώ δεν θα γράψω τη γνώμη μου για δύο λόγους. 1 Γιατί ακόμα δεν πήραμε την άδεια από την Ουέφα και μπορεί να είναι άσκοπη αυτή η συζήτηση και 2 Γιατί για να διαλέξω εγώ θα πρέπει και να αποφασίσω και για άλλα που αποφασίζει η διοίκηση.

4 σχόλια:

  1. οι αγώνες για τα προκριματικά του champions league ξεκινούν 29, 30.07 – 05, 06.08.2014.ο δεύτερος προκριματικός του europa 17-24.07.2014.Βέβαια δεν ξέρω από που ξεκινάει ο Παναθηναικός, θα γλιτώνει λογικά κάποιο προκριματικό τουλάχιστον στο europa.
    Για μένα δεν υπάρχει επιλογή.
    Champions League πάμε και αν γίνει η πρόκριση στους ομίλους θα τη βγάλει λάδι ο σύλλογος την οικονομική στενότητα άνετα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Γιουρόπα, αν πάρουμε την άδεια από την Ουέφα, έχουμε το «καλό» εισιτήριο. Αυτό που παίζει μόνο δύο αγώνες και περνάς ή όχι στους ομίλους. Μάλιστα στο Γιουρόπα λογικά θα είμαστε στους ισχυρούς.
      Σε κάθε περίπτωση αν κάναμε αυτή τη συζήτηση πριν 6, 8, 10 χρόνια θα έλεγα ότι και εσύ. Στον Παναθηναϊκό αρμόζει να κυνηγά μόνο την κορυφαία διοργάνωση. Σήμερα όμως ο φόβος ενός ακόμη αποκλεισμού με κάνει να σκέφτομαι πιο σύνθετα. Ακόμη δεν ξέρω τι θέλω να συμβεί.

      Διαγραφή
    2. το κακό είναι ότι εάν αποκλειστείς στα προκριματικά του champions league δηλαδή πριν πας στα play off δεν βγαίνεις καθόλου Ευρώπη.Οπότε δεν παίρνεις μία με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύλλογο.
      Tώρα εάν πας στα play off θα έχεις λογικά αντιπάλους όπως Νάπολι,Άρσεναλ,Μπιλμπάο,Λεβερκούζεν και Πόρτο οπότε λογικά χάνεις την πρόκριση.Πάντως από αυτούς θα επέλεγα Λεβερκούζεν.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς όμως να επιλέξεις Ch.L. ή E.L.;
      Εγώ δεν μπορώ να το κάνω για πολλούς λόγους που έχω γράψει όλη τη χρονιά.
      Από όλους αυτούς θα προτιμούσα Άρσεναλ και Πόρτο μαζί με τους Γερμανούς. Σε μία επιλογή θα επέλεγα Άρσεναλ γιατί είναι στα κάτω της κάθε ξεκίνημα περιόδου.

      Διαγραφή