Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Eίχε δώσει σημαντικό αγώνα για την αποτροπή του εκτουρκισμού της μειονότητας των Ρομά της Θράκης και γιαυτό την αντικατέστησαν με δηλωμένο Τουρκομογγόλο υποψήφιο!!!

Από τον ΠΕΥΚΩΝΑ


ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έκοψε τη Ρομά Σαμπιχά για τον τουρκογενή Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο
Υποκύπτοντας σε πιέσεις και φημολογίες εναντίον της υποψήφιας ευρωβουλευτού κυρίας Σουλεϊμάν Σαμπιχά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής να αποσύρει την υποψηφιότητα της εκπροσώπου των Ρομά και να την αντακαταστατήσει με τον υποψήφιο της μουσουλμανικής μειονότητας, κ. Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του κόμματος, η οποία παρακάμπτει την διαδικασία της ΚΕ η οποία είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα της κυρίας
Σαμπιχά μόλις πριν από μία εβδομάδα, βασίστηκε σε αντιδράσεις τοπικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες η εκπρόσωπος των Ρομά είχε συνεργαστεί με υπηρεσίες και πρόσωπα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, με στόχο την αποτροπή του εκτουρκισμού της μειονότητας των Ρομά της Θράκης.
Κατά την άποψη κάποιων ομάδων, η δραστηριότητα της κυρίας Σαμπιχά ήταν ασύμβατη με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και είχε κατά το παρελθόν κινηθεί στις παρυφές της δράσης ομάδων όπως το «Δίκτυο 21».
Παρά ταύτα, το ερώτημα πολλών στελεχών ήταν γιατί και με ποια κριτήρια είχε συμπεριληφθεί η κυρία Σαμπιχά στην πρόταση προς την ΚΕ και πώς, αφότου το κεντρικό όργανο επικύρωσε την υποψηφότητά της, εν τέλει αγνοήθηκε η απόφαση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, «αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου