Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καλό το 0-2, αλλά...

... θέλει δουλειά η ομάδα(ειδικά στην άμυνα).
Η φωτογραφία είναι από το contra.gr

Σίγουρα το νικηφόρο πέρασμα από την Σκωτία και μάλιστα με το «καθαρό» 0-2 δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα μας αλλά οι αδυναμίες δεν γίνεται να κρυφτούν «κάτω από το χαλί»

Ας ξεκινήσω από αυτά που με χαροποίησαν. 
1. Σισοκό, γρήγορος καλός στα αμυντικά καθήκοντα ικανοποιητικός στα επιθετικά και σούπερ η ασίστ.
2. Λάζαρος, πολύ καλός για 50 λεπτά, μετά κουράστηκε.
3. Καρνέζης, όταν χρειάστηκε δήλωσε «Παρών».
4. Μαυρίας, τι και αν ήταν «κρύος» το έστειλε το τόπι στο πλεχτό.
5. Η ομάδα έχει αναπτύξει κάποιους αυτοματισμούς και τους δουλεύει αρκετά καλά.

Αυτοί που στάθηκαν απλά στο ύψος τους, Βύντρα(με ένα λάθος στην άμυνα στην αρχή), Μαρίνος, Ζέκα, Τοτσέ(προσπάθησε αλλά δεν του πήγε το παιχνίδι, δεν παίχτηκε η μπάλα εντός περιοχής)

Οι ... καλύτερα να μασάς, Μπουμσόνγκ-Βελάσκες-Σπυρόπουλος, Βιτόλο. 

Ασχολίαστος ο Κατσουράνης(αν και προσωπικά τον έβρισα για την βλακεία του στην μεγάλη περιοχή μετά το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα) και ο Φορναρόλι(αν και έχασε μεγάλη ευκαιρία δεν θα τον σχολιάσω για τα λίγα λεπτά που έπαιξε).

Το παιχνίδι μου θύμισε μέχρι το 0-2 το περσινό στη Δανία. Καλύτερος αλλά απλά φλύαρος ο Πανανθηναϊκός, να μην μπορεί να διπλασιάσει τα τέρματα και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από νωρίς. Όσο περνούσε η ώρα, η κούραση γινόταν εμφανής και τα λάθη όλο και περισσότερα. Αν δεν είχε κάνει ο Μαυρίας το 0-2, μέχρι να το σφυρίξει θα είχα χάσει 2-3 χρόνια ζωής από την αγωνία. 

Ολοφάνερη η έλλειψη δυνατών φιλικών(μόνο τρία παιχνίδια και αυτά για προπονητικούς σκοπούς;) και η αμυντική αδυναμία. Θεωρώ λάθος επιλογή τον Τοτσέ στην επίθεση για ένα παιχνίδι που μπορεί ο Πορτογάλος να το σχεδίασε για επίθεση στο κέντρο της άμυνας των Σκωτσέζων μέσα από την περιοχή αλλά δεν του βγήκε. Ίσως ο Πετρόπουλος να ήταν καλύτερος αλλά ο προπονητής ξέρει πάντα πιο πολλά. Η άμυνά μας μπορεί να μην δέχτηκε γκολ αλλά δεν έπεισε κανέναν για την σιγουριά που μπορεί να προσφέρει.

ΥΓ Αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι οι προπονητές της «εξέδρας» που ενώ είναι άμπαλοι(χαίρονται μόνο στο γκολ), δεν έχουν γνώση για τα δεδομένα της ομάδας(έλεγε στον γιο του "ο Κουίνσι έφυγε" ενώ ακόμα συζητάει η ομάδα με την ομάδα του), δημιουργούν σάπια μυαλά σε μικρά παιδιά. Αν μεγάλε ο Σισοκό, ο Ζέκα και ο Λάζαρος έκαναν ότι εσύ ήθελες θα έπαιζαν σε Ρεάλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ ή Μπάρτσα. Αν δεν καταλαβαίνεις τι θέση του Τοτσέ τουλάχιστον μην τον βρίζεις από το 1 ως το 94. Αλλά τι να σου πω, που αν ήσουν μικρότερος ηλικιακά θα ήσουν με τα «πούρα»...

ΥΓ2 Καλό μήνα.

2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα αδελφέ!

    Συμφωνώ με όσα γράφεις και θα σταθώ σε 2 πράγματα μόνο.
    1ο. Πραγματικά αγχώθηκα πιο πολύ από την στιγμή που είδα ότι έβαζε Κατσουράνη.
    2ο. Ο Πετρόπουλος με βάση την προετοιμασία που έκανε και τα φιλικά στα οποία τον είδα θα ήταν καλύτερος μπροστά.
    Η ομάδα ναι φώναζε "αλλαγή" από το 55 αλλά θα προτιμούσα να έβαζε κάποιον πιτσιρικά με όρεξη, τα πήγανε αρκετά καλά στα φιλικά όπου και ανέβαζαν στροφές στην ομάδα ΚΑΘΕ φορά που έμπαιναν, τυχαίο δεν είναι.
    Θα πει κάποιος ο Κατσουράνης έχει εμπειρία... ναι όντως, αλλά, εντάχθηκε στην ομάδα στης 25 του μήνα, 6 μέρες πριν τον αγώνα!!! Γιατί να ρισκάρεις έτσι δηλαδή? Δεν είναι τυχαίο που από όταν μπήκε δεν είχε συνεργασία με Σισοκό και που δεν βγήκε κανένα σύστημα.

    Τέλος πάντων η ομάδα νίκησε, αλλά μερικά κολλήματα του Φερέιρα από πέρσι δεν μου αρέσουν, τον στηρίζω φυσικά αλλά δεν παύουν να μην μου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και στο mypanathinaikos δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση του Πετρό και τι σχεδίαζε ο Πορτογάλος. Ο Πετρό είναι και δική μου αδυναμία αλλά όσα βλέπει ο προπονητής δεν τα βλέπει κανείς άλλος.

      Η κούραση είναι λογική, με μόνο τρία φιλικά(τύπου προπόνησης) και χωρίς κανένα άλλο πιο δυνατό απέναντι σε μία άτεχνη αλλά δυνατή και πιο έτοιμη ομάδα δεν περίμενα να αντέξουμε πιο πολύ. Στην Αθήνα θέλω να τους δω να αντέχουν ως το 70-75, τότε όλα θα κυλάνε σε μία λογική σειρά.

      Άντε να δούμε και τον επόμενο αντίπαλο μήπως χαμογελάσουμε πάλι.
      Τα λέμε αδερφέ.

      Διαγραφή