Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Mediterranean in "crisis mode"

εικόνα από το  http://digitalschool.minedu.gov.gr


Κοιτάζοντας τον χάρτη της Μεσογείου τι θα παρατηρήσει κάποιος;
Όλες οι χώρες της λεγόμενης Δυτικής Ευρώπης βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Και μην ξεκινήσει κάποιος να λέει "η Γαλλία..." ναι και η Γαλλία έχει προβλήματα αλλά αυτοί που κινούν τα νήματα την αφήνουν να το παίζει ισχυρή. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος όλες μαστίζονται από οικονομική κρίση. Βέβαια αν αρχίσουν να φτερνίζονται οι "Νότιες" η Γερμανία και οι φίλες της(Φιλανδία, Ολλανδία,...) θα χρειαστούν νοσοκομείο. 

Οι κυβερνήσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας μόνο την λαϊκή βούληση δεν αντικατοπτρίζουν. Στην Ισπανία πυροβολούν τους διαδηλωτές και σε Ιταλία και Ελλάδα οι αυτοκτονίες έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Στην Κύπρο ο Χριστόφιας δεν χρειάζεται βοήθεια, ένας Α-μέτοχος του Παναθηναϊκού φρόντισε για να έχει προβλήματα και αυτός να τα χειροτερεύει. Δεν θα αναφερθώ σε χώρες-δορυφόρους όπως Αλβανία,Σκόπια και Βουλγαρία, οι οποίες δέχονται σαν μεγάλο αφεντικό τις ΗΠΑ και οι δύο πρώτες σαν ντόπιο αφεντικό την Τουρκία(;;;).

Λιβύη, Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος Συρία και Τουρκία. Οι χώρες τις Ασίας και οι μισές της Αφρικής βρίσκονται σε πόλεμο ή σε κατάσταση πολέμου που δεν την χαρακτήρισαν έτσι. Στην Λιβύη και την Αίγυπτο πήγαν οι "δημοκράτες" και τις εκδημοκράτισαν. Τώρα τους ενδιαφέρει αυτούς αν από τον εκδημοκρατισμό ξέφυγαν οι Χριστιανοί που σκοτώνονται κατά δεκάδες; Τι σημασία έχει αν έγιναν εγκλήματα πολέμου στο όνομα της ... δημοκρατίας, έπρεπε να αλλάξουν τα καθεστώτα γιατί αυτή η εντολή δόθηκε από ψηλά. Ισραήλ, μόνιμα σε πόλεμο με τους Παλαιστίνιους. Είτε έχει δίκαιο είτε όχι το Ισραήλ χτυπά με λύσσα ένα λαό που ζούσε σε μία περιοχή, δεν την εγκατέλειψε ποτέ(όπως οι Εβραίοι) και επιθυμεί να συνεχίσει να ζει εκεί. Η Παγκόσμια κοινότητα(!!!) αποφάσισε στον 20ο αιώνα και μετά το "ολοκαύτωμα" των Εβραίων από τον ΕΒΡΑΙΟ Αδόλφο την δημιουργία κράτους στην ανατολική ακτή της Μεσογείου. Λίβανος, με τέτοιους γείτονες ακόμη και σε πόλεμο να μην είσαι είσαι σε επίπεδο συναγερμού κόκκινο. Η Συρία είχε την "τύχη" να είναι αυτή που θα εκδημοκράτιζαν μετά την Αίγυπτο και την Λιβύη, αλλά εκεί μάλλον οι κάτοικοι επιθυμούν "φασιστικό" καθεστώς και οι ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ "δημοκρατικοί" ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ τρώνε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Βέβαια και εδώ τα διεθνή ΜΜΑποχαύνωσης αποκρύπτουν τα εγκλήματα κατά ανθρώπων, μνημείων και χώρων λατρείας. Αν είσαι "δημοκράτης" ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Και φτάσαμε και στην "φίλη και γείτονα" αλλά και σύμμαχο(στο ΝΑΤΟ) Τουρκία. Η Τουρκία, που επίμονα ζητά να έχει τον τίτλο του νταβατζή της περιοχής, έχει να αντιμετωπίσει τους Κούρδους. Όταν πέρσι πέρασε για επιθεώρηση Τούρκος Στρατηγός από στρατόπεδα που βρίσκονταν κοντά σε Κουρδικές περιοχές την επόμενη μέρα οι Κούρδοι τους χτυπούσαν και τους εξευτέλιζαν για πλάκα. Πλέον οι Κούρδοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της περιοχής που ήταν το Κουρδιστάν και συνεχίζουν να αυξάνουν τις ζώνες ελέγχου. Δεν μπορεί η Τουρκία να φοβίσει κανέναν εκτός από την μερίδα των ξεπουλημένων πολιτικών. Μιας και αναφερόμαστε στην Τουρκία να συμπληρώσω και κάτι ακόμη. Εγκλωβισμένη αισθάνεται η Τουρκία και με λεονταρισμούς προσπαθεί να κλέψει μέρος από τον ορυκτό πλούτο Ελλάδας και Κύπρου. Προσπάθειες που μάλλον θα πέσουν στο κενό όχι εξαιτίας των Ελλήνων αλλά λόγω των συμφωνιών που έχει συνάψει η Κύπρος.

Τελικά πολλή κρίση έπεσε στην Μεσόγειο,αλλού πολιτικοοικονομική, αλλού πόλεμος επιχειρήσεις εκδημοκρατισμού των χωρών. Πολύ περίεργο το φαινόμενο πάντως και δεν το έχω δει σε τόσο μεγάλη έκταση άλλη φορά.

Πλέον στο κάδρο μπαίνει και το Ιράν, που αν και δεν βρίσκεται στην Μεσόγειο ακολουθεί αυτή την νοητή γραμμή στον χάρτη που έγιναν οι τελευταίες επιχειρήσεις εκδημοκρατισμού των χωρών (Αφγανιστάν,Ιράκ, Αίγυπτος, Λιβύη).

ΥΓ Bill σ' ευχαριστώ για την ωραία συζήτηση που κάναμε και στάθηκε αφορμή για την ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου