Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ελλάδα-Ευρώπη, τελικά ποιος δίνει εντολές/οδηγίες;

Αφού είδαμε τι καλά που η Μεσόγειος είναι σε κρίση(οικονομική, πολιτική ή σε εμπόλεμη κατάσταση) θα σταθώ σε κάτι που δεν έχω αναφέρει στο παρελθόν. 
Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των πολιτικών που ασκεί η ΕΕ και η Ελλάδα;
Σαφώς και υπάρχουν.
Αρχείο:Flag of Greece.svg Αρχείο:Flag of Europe.svg

Η Ε.Ε. ενώ έχει την ευκαιρία να λύσει κάποια οικονομικά προβλήματα παίρνοντας από αυτούς που έχουν αλλά και χρωστάνε πιο πολλά δεν το πράττει. Ξεχνάτε αυτό τον σύνδεσμο http://www.bbc.co.uk/news/business-15748696; Βέβαια απουσιάζουν κάποια «διαμάντια» του Βορρά αλλά και κάποιοι φορολογικοί παράδεισοι(Ελβετία, Λιχτενστάιν). Η Ε.Ε. αποφασίζει πως για να λύσει τα προβλήματά της «δεν μπορεί» να ζητήσει χρήματα από τους «ισχυρούς» οφειλέτες αλλά θα πάει να τα πάρει από τα «θύματα» του Νότου και τους Ιρλανδούς.

Στην Ελλάδα μας τώρα, οι μάγοι της Ελληνικής οικονομίας έκαναν ακριβώς το ίδιο. Δεν το νομίζετε; Αντί να πάρουν χρήματα από όσους πλούσιους χρωστάνε χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ, αυτοί τα ζητάν από τους υπαλλήλους, τους εργάτες, τους εμπόρους και τους συνταξιούχους. Δηλαδή η HOL, ο Μυτιληναίος, ο Λαυρεντιάδης(τα ονόματα επιχειρήσεων και επιχειρηματιών είναι ενδεικτικά) γιατί να μην μείνουν ταπί και να πληρώνει ο φτωχός Ελληνικός λαός;

Γαμώ τον μπελά μου, ποιος θεωρητικός της οικονομίας ή σύγχρονος γκουρού είχε τέτοια άποψη για το μίγμα πολιτικών που ακολούθησαν Ε.Ε. και Ελλάδα; Μάλλον κανείς...αυτά τα «προβλήματα» δεν είναι ούτε για φοιτητές πρώτου εξαμήνου. Το ερώτημα που έχω εγώ να θέσω είναι "Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε αυτή την γελοία οικονομική πολιτική να την ασκούν όλοι με την μέθοδο copy-paste;"

ΥΓ επειδή δεν μπορώ να μην το συνδέσω και με το ποδόσφαιρο η ΟΥΕΦΑ γιατί δεν τραβάει το αυτάκι σε Ρεάλ και Μπάρτσα που τους συντηρούν τα δάνεια και οι δήμοι τους; Την βολεύει να κάνει όμως τον μπαμπούλα στον Παναθηναϊκό. Αν δεν υπάρχουν οι φτωχότερες χώρες, τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα και οι ομάδες που δεν ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουν να σταθούν και δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Σημείωση. Δεν θεώρησα χρήσιμο να επεκταθώ σε οικονομική ορολογία και εκτεταμένα οικονομικά στοιχεία, στόχος είναι να αρχίσουν να ψάχνουν όλο και περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου