Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντίπαλοι του ΠΑΟ είναι η Λάτσιο και ο εαυτός του



UEFA Europa League clubs, Grimaldi Forum
Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω πως πρέπει και σαν ομάδα και σαν οπαδοί να αντιμετωπίσουμε τον θεσμό με σεβασμό καθώς δεν τον έχουμε κατακτήσει καμία φορά και δεν μπορούμε να τον σνομπάρουμε. Ο 10ος όμιλος που κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους δυνατούς ομίλους καθώς υπήρχαν πολλοί πιο εύκολοι για να κληρωθούμε. 
Αν προσέξουμε στα παιχνίδια μας και παίξουμε σαν Panathinaikos και όχι σαν μία 11άδα που φοράει τις φανέλες με το τριφύλλι τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε εμείς για την πρόκριση αλλά οι υπόλοιποι. Αν παίξουμε σωστά τότε πάμε να χτυπήσουμε την πρωτιά του ομίλου.

Θα ήμουν τουλάχιστον ανακόλουθος αν όχι κωλοτούμπας αν φέτος έλεγα διαφορετικά πράγματα για την Τότεναμ(τα σπιρούνια) από όσα έλεγα σε φίλους μΠαοkτσήδες πέρσι. Με εξαίρεση τις Μάντσερερ Γιουν., Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και πρόσφατα την Σίτι οι υπόλοιπες ομάδες του νησιού είναι ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ. Τι εννοώ, πέρσι έλεγα στα φιλαράκια μου τα μΠαόκια πως στην Τότεναμ δεν καίγονται για την Ευρώπη αλλά για τίτλο στο νησί. Πριν από την πρώτη αναμέτρηση αυτά. Και έρχεται στην Τούμπα με τα τρίτα. Χαρά οι συντοπίτες μου. Πάνε στο Λονδίνο έχοντας «ψηλώσει» και αντιμετωπίζουν την ΑΔΙΑΦΟΡΗ αλλά πάντα μαχητική Τότεναμ και την νικάνε. Τι περιμένετε δηλαδή να γράψω πως θα φοβηθώ την Τότεναμ; Αν ήταν η ομάδα του 80 ναι, αλλά αυτή την ομάδα που αδιαφορεί για την Ευρώπη και έχει ψύχωση για τους εγχώριους τίτλους δεν την φοβάμαι.

Στις άλλες δύο ομάδες έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η μία είναι διεκδικήτρια της πρώτης θέσης και η άλλη συμπληρώνει τον όμιλο. Η Λάτσιο είναι μία σκληρή ομάδα με οπαδούς που μου θυμίζουν την πράσινη εξέδρα του παρελθόντος. Με εμπειρία, ταλέντο και όρεξη να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Όσο για την Μάριμπορ, μπορεί να φαίνεται πως απλά συμπληρώνει τον όμιλο αλλά αν δεν προσέξουμε θα μας δημιουργήσει πρόβλημα .

Με προσοχή, σοβαρότητα και λίγη τύχη ο Παναθηναϊκός μπορεί στα τρία πρώτα ματς να έχει 7 εως 9 βαθμούς και με την Μάριμπορ εντός την πέμπτη αγωνιστική να κλειδώσει την πρόκριση και να πάει για τουρισμό στο Λονδίνο(λέμε και κανένα αστείο, για το διπλό πρέπει να πάει ακόμη και αν έχει προκριθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου