Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γιατί ΕΠΡΕΠΕ να φύγει ο Πεδουλάκης

Έπρεπε να φύγει ο Πεδουλάκης.
Έπρεπε να έχει φύγει ο Πεδουλάκης ακόμη νωρίτερα.
Η απόφαση του γιου του Κυρίου Παύλου Γιαννακόπουλου να τον απομακρύνει είναι ίσως η πρώτη σωστή απόφαση την τελευταία διετία. Ας αναλύσω λίγο τη σκέψη μου.

Ο Πεδουλάκης κατά τον πρώτο χρόνο επέλεξε κάποιους παίκτες και άλλαξε από αυτούς 5. Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά πέντε. Προτίμησε να προσαρμόσει την ομάδα στα μέτρα του και όχι τον εαυτό του στο μέγεθος της ομάδας. Άλλαξε το σύστημα που έλεγε πως άμυνα παίζουμε όταν πρέπει αλλά δεν ξεχνάμε να παίξουμε και επίθεση. Ακόμη και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα το πρωτάθλημα με το εμφατικό 0-3 και αποκλείστηκε από το f4 της Ευρωλίγκα μετά από σφαγή για να ευνοηθεί η Μπαρτσελόνα. Μετά το 0-3 όταν όλοι είχαν ξεχάσει όλα όσα έκανε λάθος ο προπονητής του Παναθηναϊκού εγώ του έκανα κριτική για πρώτη φορά, αλλά όχι και για τελευταία. 

Φέτος ο Πεδουλάκης έχασε το μοναδικό του επιχείρημα απέναντι σε όσους του ασκούσαμε κριτική. Φέτος αυτός θα αποφάσιζε για τους παίκτες που ήθελε άφησε τις επιλογές στον πρόεδρο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Παναθηναϊκών. Ο πρόεδρος έφερε πίσω τον Μπατίστ στερώντας την ομάδα από έναν ψηλό. Πήρε έναν Κινέζο απλά για να συμπληρώσει το ρόστερ και να κάνει επιχειρηματικό άνοιγμα στην Κίνα. Ο Πεδουλάκης δεν γνωρίζω αν διαφώνησε με αυτές τις επιλογές αλλά σίγουρα δεν τις απέφυγε και δεν έδειξε προς τον κόσμο πως αντέδρασε. Δεν λέω πως δεν αντέδρασε αλλά πως δεν έδειξε να αντιδρά. 

Και αρχίζει η χρονιά και η ομάδα πέρα από άμυνα, όχι χαλύβδινη όπως παίζαμε με τον Ομπράντοβιτς, δεν έχει επιθετικές επιλογές. Τα επιθετικά συστήματα ελάχιστα, τα εξής δύο...σουτ κάτω από το καλάθι και το «αγαπημένο» τρίποντο. Αν μία ομάδα έπαιζε καλούτσικη άμυνα και δεν μας επέτρεπε τις διεισδύσεις τότε ξεκινούσαν τα τρίποντα. Αν έμπαιναν τότε το παιχνίδι ίσως να πήγαινε καλά και να "άνοιγε" λίγο η άμυνα ώστε να έχουμε προσπάθειες και από τη ρακέτα. Αν όχι τότε η ήττα ήταν σχεδόν σίγουρη, εκτός αν και οι αντίπαλοι ήταν το ίδιο κακοί. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άσχημα πρώτα δύο δεκάλεπτα και το "μαγικό" τρίτο και τέταρτο που μας χάρισαν πολλές νίκες...αρκετές στο τελευταίο πεντάλεπτο και κάποιες στο τελευταίο λεπτό.
Όλα αυτά για να μην κάνουμε πως όλα ήταν καλά με τον Πεδουλάκη(έχω και άλλα να γράψω αλλά αυτά φτάνουν).

Ακούγονται λοιπόν διάφορες φωνές που λένε πως δεν έπρεπε να απολυθεί ο Πεδουλάκης και πως αυτή η επιλογή δεν έχει λογική. Άλλες λένε πως αν έπρεπε να απολυθεί η ιδανική στιγμή θα ήταν μετά από τα υπόλοιπα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και τη λήξη του Πρωταθλήματος. Κάπου εκεί εγώ αισθάνομαι να μου βιάζουν τη λογική. Τι λέτε ρε παλικάρια και καλές μου κυρίες; 
Από πότε αφήνεις κάποιον που εγκληματεί να συνεχίσει να εγκληματεί; 
Από πότε γίναμε γαύροι και δεν το έμαθα;
Γιατί να μην αναλάβει άλλος να καθοδηγήσει την ομάδα από εδώ και πέρα;

Λένε λοιπόν  πολλοί και πολλές πως με τον Πεδουλάκη δεν θα χάναμε το Πρωτάθλημα. Και τώρα δηλαδή τι; Είμαστε καταδικασμένοι; Θα το χάσουμε σίγουρα; Δεν μπορεί άλλος να διαχειριστεί αυτούς τους παίκτες; Δεν μπορεί άλλος προπονητής να παίξει δυνατή άμυνα  κόντρα στον γαύρο και να του πάρει έστω τις νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια; Σαφώς και μπορεί κάθε άλλος προπονητής να διαχειριστεί αυτούς τους παίκτες και μπορεί να δείξει και καλύτερη εικόνα αν τους βάλει να  παίξουν και κάποιο επιθετικό σύστημα. 
Πέρα από αυτό ο νέος προπονητής θα θελήσει να δει τι αξίζει ο κάθε παίκτης. Τι θα κάνει τότε; Θα παίξει συνεχόμενα φιλικά το καλοκαίρι και μέχρι τότε θα έχει χάσει κάποιους από τους παίκτες που ο ίδιος θα επέλεγε. Η στιγμή είναι ιδανική για αλλαγή προπονητή. Στην Ευρωλίγκα ακόμη και να περάσουμε στον επόμενο γύρο δύσκολα θα βρεθούμε στο f4 και μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίζει στις εγχώριες υποχρεώσεις. Έτσι θα καταφέρει να έχει κάποια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τους παίκτες που πρέπει να χρησιμοποιήσει στους τελικούς και να πάρει το Πρωτάθλημα. Ακόμη και να μην τα καταφέρει θα δει ποιοι ΠΡΕΠΕΙ να  μείνουν και ποιοι όχι, το καλοκαίρι να κάνει τις επιλογές του χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις και θα κριθεί από τον Σεπτέμβριο.

Αυτά τα θεωρούσα δεδομένα και δεν σκόπευα να τα γράψω αλλά μετά από όλα όσα είδα στο fb τρόμαξα με τα όσα γράφονται και τελικά οδηγήθηκα σε αυτή την ανάρτηση.

8 σχόλια:

  1. OXI BΑΣΙΛΗ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ «ΕΓKΡΙΤΟΥΣ» ΑΡΔ ΠΟΥ ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΙΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ(ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ)ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΠΟΧΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ(ΤΟ ΠΟΙΟ;;;;) ΚΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ THΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ);;;;
    AΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΠΑΛΟΙ-ΑΜΠΑΣΚΕΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ(ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ)ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ 5 ΣΕΡΙ ΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Α1'.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Μάκη, το ξέρω. Τώρα που είναι περίοδος νηστείας λέω να αρχίσω τις μετάνοιες και να ζητήσω 1.000.000 φορές συγγνώμη από όλους τους!!!
      Θα έγραφα την γνώμη μου για την επιλογή Πρίφτη(όχι για τον ίδιο), αλλά ελπίζω να με κάνει να αλλάξω γνώμη μέχρι το καλοκαίρι(αν συνεχίσει αυτός ως πρώτος προπονητής). Δεν τον έχω παρακολουθήσει και δεν τον γνωρίζω.

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΡΙΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ-ΑΝΩΡΙΜΗ-ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΧΟΥ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΠΙ ΖΟΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΠΟΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΠΕΡΥΣΙ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο 1ος ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙ.ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΥΤΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΜΠΑΛΑ-ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ-ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΜΟΥΣΤΑΚΟ 16ΧΡΟΝΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ.ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Σ' ΑΥΤΟΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ Ο ΛΑΚΑΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Πρίφτη όπως σου έγραψα και πιο πάνω δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί δεν τον έχω παρακολουθήσει και θα περιμένω να τον δω τι θα μας παρουσιάσει. Σίγουρα αυτός θα είναι ο πρώτος προπονητής αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Φράνκι θα συμμετέχει ενεργά, καθώς γνωρίζει παίκτες και καταστάσεις.
      Δεν θεωρώ πως υπάρχει περίπτωση να χάσουμε το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα έχει "καεί" το F4.

      Διαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ Θ' ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΕΠΙ ΜΠΟΧΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.
    ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ F4 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ 8ΑΔΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΙΩΘΩ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Μ' ΕΜΕΝΑ-ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ-ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ελλάδα. Οι λιμανίσιοι χωρίς μαγικό ζωμό είναι τίποτα. Είδες που μόλις λείπει ο καλύτερος παίκτης μας, στα μεταξύ μας παιχνίδια, παίζουν σαν ομάδα Α2; Πως λοιπόν θα μας κερδίσει μία ομάδα Α2;

      Διαγραφή
  4. «ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΚΟ ΖΩΜΟ»,ΧΑΧΑΧΑ ΠΑΛΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ 2 ΚΥΒΟΥΣ ΚΝΟΡ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΘΩΣ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΛΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΟΥΛΗ ΟΙ GAY EINAI ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΜΟΥΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΑΖΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάρια με ζωμό κοτόπουλου...μμμ...καλό μου ακούγεται να συνδυάζουμε τη γεύση του σώματός τους με αυτή της «ψυχής» τους. Ζωμός κοτόπουλο σαν τον Χάρο που πουλάει τρέλα με καμιά 10 αστυνομικούς από πίσω του.
      Με ή χωρίς τον Χοψονίδη πάλι κάτι θα βρούνε να πουν. Ίσως να τους φταίει το χορτάρι πάλι...

      Διαγραφή