Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Νίκη ψυχολογίας με Ψυχολογία νικητή

Τι και αν ο Αλβέρτης δεν μας έκανε μηχανή που σκοράρει 100άρες από το πρώτο παιχνίδι;
Τι και αν όλοι γνωρίζουμε πως ο Πρίφτης είναι ο προπονητής και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ μαζί με τον βοηθό του Πεδουλάκη στο πλευρό του;
Τι και αν δεν τον γουστάρω με κοστούμι αλλά με τη φανέλα;
Δεν συνεχίζω τα ερωτήματα που αγνόησα στο δικό μου μυαλό γιατί η ουσία είναι μία. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, έδωσε άλλη ψυχολογία στους παίκτες και άλλαξε την ομάδα.


Όχι δεν μπορεί μέσα σε τόσο λίγο χρόνο να αλλάξει νοοτροπία και συστήματα αλλά και μόνο η ψυχολογία αρκούσε για να νικήσει ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία.
Η ομάδα δεν ήταν ίδια και αυτό φαίνεται και από τον χρόνο συμμετοχής των παικτών στο παιχνίδι. Δεν ακολούθησε την τακτική του Πεδουάλκη με την εμμονή σε κάποιους παίκτες μόνο αλλά προσπάθησε να βρει το ιδανικό δίνοντας χρόνο σε παίκτες και δοκιμάζοντας την χημεία της κάθε πεντάδας.
Αυτό που ξεχνάνε πολλοί που γράφουν στο ίντερνετ είναι πως δύο μάγειρες με τα ίδια υλικά δεν βγάζουν δύο ίδια πιάτα. Το σημερινό ήταν αρκετά νόστιμο για να το δοκιμάσουμε ευχάριστα σε αντίθεση με ότι μας σέρβιρε τόσο καιρό ο Πεδουλάκης.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Βασίλη και καλό Σαββατοκύριακο.Χθές το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Φράγκι ήτανε να δώσει ψυχολογία στους παίχτες και να πάρουνε το παιχνίδι.Με συνταγή Πεδουλάκη αλλά δεν γινότανε κάτι άλλο.Η πρώτη μεγάλη αλλάγή ήτανε η χρησιμοποίηση Παππά και Γιάνκοβιτς για λεπτά και όχι δευτερόλεπτα.Πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερα πράγματα με τον καιρό,όπως είχε δηλώσει ότι θέλει να κάνει τον ΠΑΟ πιο γρήγορο και να σκοράρει περισσότερο.Μπράβο και πάλι στον εξάστερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ είναι να πάρει τα απαραίτητα διπλώματα που χρειάζονται ώστε να μην χρειάζεται τον Πρίφτη ή κάποιον Πρίφτη δίπλα του(χωρίς να απαξιώνω τον κ.Πρίφτη).
      Αν αυτοί οι παίκτες αποκτήσουν και ψυχολογία το Πρωτάθλημα θα το καθαρίσει για πλάκα. Αν είναι να κρατήσει τον Φράνκι και του χρόνου ή και για δύο ακόμη χρόνια με ΚΛΕΙΣΤΟ συμβόλαιο εγώ θα δεχτώ την απόφαση με χαρά, ακόμη και αν δεν ήταν στις πρώτες επιθυμίες μου για προπονητή.
      Ο καιρός περνάει γρήγορα και ελπίζω να δούμε και κάποιες αλλαγές σύντομα, αν όχι στο επόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο μεθεπόμενο.
      Καλό Σαββατοκύριακο Μάνο.

      Διαγραφή
  2. KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ.
    ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ(ΤΡΕΛΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ=ΠΑΡΑΤΑΣΗ=ΝΙΚΗ),ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΜΕΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΠΟΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΣΤΩ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ ΤΡΟΠΟ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΦΡΑΓΚΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Η ΚΑΘΟΛΟΥ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΠΙ ΜΠΟΧΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΤΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΙΣ ΧΑΝΕΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΠΟΧΟΥ...
    ΥΓ:ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΑΓΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ 'ΜΠΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
    ΥΓ2:MONO KAI MONO ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ,ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΖΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη καλησπέρα και καλό υπόλοιπο Κυριακής.
      Όλοι όσοι παρακολουθούμε το μπάσκετ όχι με μόνο κριτήριο τη νίκη ή την ήττα είμαστε κάπως πιο αισιόδοξοι με την απόλυση του Πεδουλάκη και την καλή ψυχολογία που πρόσφερε ο Φράνκι. Οι Έλληνες παίκτες πρόλαβαν να τον δουν να παίζει και να σηκώνει κούπες. Αυτό και μόνο είναι σημαντικό, γιατί ο νικητής δεν ξεχνά τη δίψα για νίκη και δεν συμβιβάζεται με την ήττα.
      Μπορεί η νίκη να ήρθε στην παράταση και μετά το τρίποντο-βόμβα του Ματσιούλις αλλά το κέρδος πέρα από τη νίκη είναι πως ο Αλβέρτης γλίτωσε την ΑΔΙΚΗ κριτική που θα του έκανε ο κάθε σουβλακοδίαιτος βλάκας.
      Οι καλύτερες μέρες έρχονται, αν είναι και μέρες όπως αυτές με τον Ζοτς ακόμη καλύτερα. Βασική προϋπόθεση ο Τράκης να μην μας θέλει σε οικονομικά επίπεδα Άρη.

      Διαγραφή