Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Επιλογές

Όλα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα επιλογών.
Κάποτε οι οπαδοί και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού επέλεξαν τις καρδούλες της ΠΕΚ και ζήτησαν από τον ΙΒΒ να «ανοίξει» την πόρτα της ΠΑΕ  σε νέα κεφάλαια. 
Έπειτα κάποιοι επέλεξαν να στηρίξουν και να ταυτίζουν το μοναδικό επίτευγμα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια με ένα πρόσωπο, τον Ν.Πατέρα.
Τον τελευταίο χρόνο κάποιοι ταύτισαν το σύνολο και τις επιθυμίες των οπαδών με τους οργανωμένους του Πουρέα και τα θέλω τους. Επιπλέον ταύτισαν την σωτηρία της ομάδας με τις καταστροφικές επιλογές του Αλ Αφ και της αυλής του(Νικολέτες και λοιπές).

Οι επιλογές που πρέπει να γίνουν πλέον είναι πολύ λιγότερες και πολύ πιο σημαντικές.
Η πρώτη επιλογή είναι αν κάποιος πρέπει να ταχθεί υπέρ της ΠΑΕ ή υπέρ του Ερασιτέχνη στο θέμα της Λεωφόρου. Η ΠΑΕ από την εποχή των χοντρών...όχι αγελάδων αλλά πούρων  είχε υποσχεθεί χρήμα με ουρά στον Ερασιτέχνη καθώς αναγνώριζε και καλά το ρόλο του. Από τότε πέρασαν τα χρόνια και τα ευρώ που υποσχέθηκαν είναι σαν τους τίτλους που πήρε η ομάδα των 10 Αμπράμοβιτς. Αν πρέπει να πάρει θέση ο απλός οπαδός τότε θα βρεθεί απέναντι από τον πρόεδρο της ΠΑΕ και στο πλευρό του Ερασιτέχνη. Δεν μπορείς να παραχωρείς την εκμετάλλευση του σήματος, που είναι μία από  τις πηγές εισόδου χρήματος, στα καθίκια και την Δώρα και μετά να αρνείσαι να πληρώσεις τα χρωστούμενα. Προσωπικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο ή κάτι διαφορετικό από αυτούς τους ανθρώπους.

Ακόμη μία επιλογή που πρέπει να κάνουν όσοι αγαπούν την ομάδα είναι αυτή που θα καθορίσει τους παίκτες που θα συνεχίσουν  του χρόνου, τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Θα σκεφτεί κανείς πως αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από την διοίκ...Την ποια;...
Θέλουμε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που να δουλέψει με τα παιδιά της ακαδημίας όπως ο Χ.Ρ.Ρότσα και όχι κάποιον σαν προπονητή(βλέπε Φερέϊρα, Φάμπρι) που θα μας γεμίσει άμπαλους για να πάρει πιθανόν κάποια προμήθεια ή για να φτιάξει δημόσιες σχέσεις. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. Η μόδα του εξωτερικού δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα. Αν όμως επιλέξει κάποιον αυτός θα πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου και ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ, ούτε ΑΕΚ(ο Λύμπε) ούτε μούλος. Στο ζήτημα των παικτών αν πρέπει κάποιος να επιλέξει που θα δοθούν χρήματα τότε πρέπει να σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει. Χάνουμε λένε τον Σισοκό...μαλ...άντε να μην αρχίσω να βρίζω. Δεν χάνεις κάτι ή κάποιον που δεν έχεις. Δανεικός ήταν και πολλές φορές έδειχνε χαμένος στο γήπεδο και εγκλωβισμένος στο ΕΓΩ του. Αντίθετα παίκτες όπως ο Μαυρίας και άλλοι πιτσιρικάδες πρέπει να μείνουν στην ομάδα για να δημιουργηθεί ένας νέος κορμός από "Γκουμομπασινάδες" του 2013.

Τέλος, γιατί υπάρχουν χιλιάδες θέματα για να κάνεις την επιλογή σου αλλά κάποια ξεχωρίζουν, ακούγεται πολύ πως ο Πουρέας διανύει τις τελευταίες μέρες της ΧΟΥΝΤΑΣ του. Θα αποχωρήσει ένας σύνδεσμος πολύ δυναμικός και με ιστορία. Αν τελικά γίνει τότε η επιλογή είναι μία, ακούμε τι έχουν να μας πούνε αυτοί που έφυγαν και αν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το σύνολο των μη οργανωμένων οπαδών τότε τους στηρίζουμε για να πάρουν και άλλοι σύνδεσμοι το μήνυμα και να αφήσουν μόνους τους επικεφαλής που μόνη σκέψη τους ήταν το εύκολο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ κέρδος.

Το μέλλον μας όπως και αυτό της ομάδας το διαμορφώνουμε μόνοι μας, με τις επιλογές μας. Οι μόνοι που δεν το αποδέχονται αυτό είναι τα ΠΡΟΒΑΤΑ.

ενημέρωση
Επειδή κάποιοι είναι κρετίνοι και δεν παίρνει ούτε μία στροφή το μυαλό τους μέσα σε ένα χρόνο δεν σημαίνει πως όλοι είμαστε ηλίθιοι. Διευκρίνιση για τους ηλίθιους. Το σήμα της 13 ήταν και παραμένει αντικείμενο χρηματικής εκμετάλλευσης(διάφορα προϊόντα με το σήμα πωλούνταν). Όταν το κάνει μία ΑΕ(η ΠΑΕ δλδ) είναι λογικό αλλά όχι απόλυτα αποδεκτό. Όταν το κάνουν οι οπαδοί είναι ΑΙΣΧΡΟ.

4 σχόλια:

  1. re orgio to shma p les einai to shma ths 13 oxi to shma ths omadas p to exei dosei o ao sthn pae . ksipna zoo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η 13 ανήκει δλδ σε εσένα και τις όμοιές σου;
      Τι λες ρε αλητάκο της πλάκας που κάναμε 500 χιλιόμετρα και ήμασταν στη 13 στο ναό όταν εσύ ακόμη ήσουν σπέρμα.
      Η 13 ανήκει σε όλους όσους πέρασαν από εκεί και όχι σε 1000-2000 αλήτες και 5-10 κοπρόσκυλα που βγάζουν χρήμα. Κανείς δεν μπορεί να έχει το σήμα της 13 κατ' αποκλειστικότητα.

      Διαγραφή
  2. Μην ασχολείσαι Billy με αμοιβάδες. Κακό σε σένα κάνεις. Χάνουν τη μάσα κι έχουν βγάλει τα τσιουάουα να ... δαγκώσουν.

    Δημήτρης - Ρέθυμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό που γράφεις θα ήταν απόλυτα λογικό. Δυστυχώς όλοι αυτοί νομίζουν πως αν δεν απαντάς σε νίκησαν.
      Τους έχω αφήσει αρκετά σχόλια στα ανεπιθύμητα ή τα έχω διαγράψει, αλλά κάποιες φορές αυτοξεφτιλίζονται.

      Διαγραφή