Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ποιοι είναι ο «Θεοδωρίδης» του Παναθηναϊκού;

Χθες έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου που με τον Παναθηναϊκό δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις,θα μπορούσα να πω πως αυτές ήταν προνόμιο των γαύρων. Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω έναν νεκρό άνδρα αλλά θέλω να τον συνδέσω για πρώτη και τελευταία φορά με τον Παναθηναϊκό.

Ο Θεοδωρίδης ήταν ο πρόεδρος που επί των ημερών του ο Ηρακλής είχε παίκτες αξίας, έβγαινε στην Ευρώπη, έκανε καλές πορείες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ήταν ο πρόεδρος που κατάφερε και κράτησε τον Βάσια στη Θεσσαλονίκη και το άστρο του δεν έλαμψε στην Ευρώπη, αλλά ήταν και ο πρόεδρος που άκουσε τα περισσότερα από τους πλέον ανύπαρκτους οπαδούς της Ελλάδας, τις γριές. Δεν τους άρεσε που η ομάδα τους ήταν νοικοκυρεμένη, δεν χρωστούσε και έβγαινε συχνά-πυκνά στο Ουέφα. Ήθελαν μεγαλεία που όμως θα τα είχαν χωρίς να κουραστούν οι ίδιοι τους. Κατάφεραν και τον έδιωξαν και μέχρι χθες τον έβριζαν για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής σήμερα. Σαν να φαίνεται κάποιο φως στη σύνδεση που θέλω να κάνω... Η οικογένεια θα αποτελέσει τον «Θεοδωρίδη» του Παναθηναϊκού. Και το κακό είναι πως οι γριές είναι εξ ορισμού λίγοι ενώ στον παναθηναϊκό την καταστροφή(όπως όλα δείχνουν) θα την έχουν πετύχει λίγοι ξεγελώντας μεγάλη μερίδα από την συντριπτική πλειοψηφία που στο τέλος έχει πειστεί πως είναι ανίκανη να αντιδράσει. Εδώ οι «πράσινοι επιστήμονες» έκαναν το θαύμα τους, να καθηλώσουν στο «νεκροκρέβατο» έναν υγιή οργανισμό(σύλλογο).

ΥΓ Σαν επιχειρηματίας ο Π.Θεοδωρίδης υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή. Πολύ καλός βιοτέχνης εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία και βρέθηκε χωρίς «πλάγιους» τρόπους να αποκτήσει πολλά χρήματα. Αυτή την πορεία του στον επαγγελματικό χώρο την θαυμάζουν πολλοί στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, και για τον ίδιο, το πάθος του για το ποδόσφαιρο του στέρησε την στενή επαφή με τις επιχειρήσεις του και τον σωστό έλεγχο και διοίκηση αυτών με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό ποσοστό από τα όσα είχε κερδίσει τίμια και με προσωπικό αγώνα.
ΥΓ 2 Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Ο σεβασμός στο νεκρό είναι δείγμα παιδείας.

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή και ακριβής θεώρηση και σύγκριση των δύο - σχεδόν - ίδιων καταστάσεων φίλε ΒΤΚ.
    ΥΓ. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    Δημήτρης - Ρέθυμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη δυστυχώς όμως δεν παρακολουθούσαμε τι συνέβαινε γύρω μας και κάναμε το ίδιο λάθος με τις γριές. Αν στις ίδιες συνθήκες επαναλάβεις την ίδια ενέργεια δεν μπορείς να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

      Αυτό όμως που δεν μπορώ να ξέρω είναι αν η οικογένεια είναι τόσο καλοί άνθρωποι όσο αυτός. Σήμερα ακούστηκαν πολλά από όλα όσα έχει κάνει και κρατούσε κρυφά από τους πολλούς. Βοηθούσε εκκλησίες και σχολεία(θέρμανση κ.α), βοήθησε και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη σε έναν φορέα που προωθούσε τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και έτσι έμαθαν Ελληνικά και αγάπησαν την Ελλάδα ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΟΙΙΙΙΙ Γερμανοί. Έκανε και άλλα πολλά χωρίς η Θεσσαλονίκη να γνωρίζει τίποτα.

      Αυτό δεν γνωρίζω για την οικογένεια και για να πω την αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω. Κανείς καλός δεν θα μπορούσε να ανεχτεί όλο αυτό τον βόθρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είτε θα τον καθάριζε είτε θα έφευγε.

      Διαγραφή
  2. Πολυ σωστος αδελφε..τον εδιωξαν για να παρουν την κουταλα..κ μεσω εικονικων τιμολογιων να λιγδωσουν το αντερακι τους..
    οπως εγινε σε αεκ,αρη,παοκ κλπ κλπ
    παντα πισω απο τετοιες δουλειες υπαρχει ο "Αγνος κοσμος",οπως κ σε εμας αυτη την βρωμικη δουλεια την ανελαβε ο Φορεας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γριές ήταν λίγες και όσοι έκαναν τους οργανωμένους μπόρεσαν να ανατρέψουν τον Π.Θεοδωρίδη. Στον Παναθηναϊκό μας όμως μας έπιασαν στον ύπνο και δυστυχώς οι πολλοί ακόμα να ξυπνήσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πίκρα, θλίψη, απογοήτευση.

      Διαγραφή