Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Φήμες, φήμες, φήμες...

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει βαρεθεί να ακούει φήμες και το τελευταίο μεγάααααααλο διάστημα κάποιοι το έχουν παρακάνει. Παλιότερα πλήρωσε ακριβά τις φήμες αλλά και τις ρουφιανιές άλλων ο Γιάννης ο Γκούμας. Σήμερα που πλέον δεν υπάρχει παίκτης-ρουφιάνος κάποιος πρέπει να βγάλει φήμες και την δουλειά αυτή την έχουν αναλάβει ΑΡΔ.

Οι φήμες ξεκίνησαν από την επιστροφή στο Ναό. Η Λεωφόρος, το σπίτι του Παναθηναϊκού, είναι το γήπεδο που αγαπάει κάθε οπαδός που έχει βρεθεί έστω και για μία μόνο φορά εκεί. . Με αυτή την αγάπη και την επιθυμία έπαιξαν κάποιοι από την διοίκηση του Παναθηναϊκού χρησιμοποιώντας τους γνωστούς σε όλους μας ΑΡΔ. Μετά την φημολογούμενη επιστροφή στη Λεωφόρο τον Γενάρη ήρθαν οι παίκτες-στόχοι της ομάδας και οι μεταγραφές που θα γινόντουσαν αλλά ... αλλά.

Φτάσαμε λοιπόν στον Απρίλη και αφού ανεχτήκαμε τον Φάμπρι, τις επιλογές του και τα λεγόμενά του τώρα ψάχνουμε για προπονητή. Τον προηγούμενο βέβαια δεν του άσκησε κανείς κριτική, τον άφηναν να κάνει ότι στραβό ήθελε. Η κριτική είχε εξαντληθεί στον στρατιώτη Ρότσα. Ποιος λοιπόν θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα όταν η διοίκηση δεν έχει λιμπά; Μα φυσικά οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ΑΡΔ. Μας πληροφόρησαν λοιπόν για την επιθυμία του Παναθηανϊκού να επιλέξει προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Στα τόσα ονόματα που ακούστηκαν ή γράφτηκαν κανείς Παναθηναϊκός δεν ικανοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Την αντίδραση την άκουσαν από ραδιόφωνα, sites, blogs αλλά  πιθανότατα και για όποιους ακόμα κυκλοφορούν στο δρόμο από πηγαδάκια σε κάποιο καφέ. Ποιος Τσιώλης για προπονητής; Αυτός δηλώνει γαύρος από τα γεννοφάσκια του. Δώνης; Σιγά ρε «Τρένο» που σαν προπονητής θέλεις να θέσεις όρους και προϋποθέσεις. Τι έχεις πετύχει; Ανανστασίου; Αλήθεια ποια ομάδα προπόνησε ο Γιάννης Αναστασίου; Βγήκαν ακόμη και οι φήμες πως κάποιος είπε στον Αλ Αφ να  μην πάρει συγκεκριμένο προπονητή γιθατί χρησιμοποιεί περίεργες μεθόδους, ενώ ο Παναθηναϊκός φέτος ήταν παρθένα...Μήπως η «χωρίς λιμπά» διοίκηση πέρασε την ομάδα για δοκιμαστικό σωλήνα και επιθυμεί να κάνει στην ομάδα τα όποια τεστ χρειάζεται για να ανέβει σε επίπεδο καταστροφικότητας; Όσο για τους τεχνικούς διευθυντές εκεί η βλακεία δεν είχε όριο. Ένας γαύρος, ένας μάνατζερ(Αεκτσής αλλά συμπαθής σε εμένα για την τιμιότητά του) οι επιλογές που φημολογήθηκαν αλλά δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος.

Αλήθεια λοιπόν αφού ψάχνουμε προπονητή γιατί πρέπει να πάμε σε λύσεις που μόνο κακό θα κάνουν στην ομάδα; Δεν υπάρχουν προπονητές από τον σύλλογο που να αγαπούν την ομάδα; Ένας μου έρχεται άμεσα στο μυαλό και λέγεται Χουάν Ραμόν Ρότσα αλλά ακόμη και να του προταθεί δεν πιστεύω πως θα θελήσει να επιστρέψει με αυτή τη διοίκηση. Για τεχνικό διευθυντή αλήθεια γιατί προσπέρασαν τον Κριστόφ Βαζέχα και πήγαν σε λύσεις που εκτός από ανεπιθύμητες δεν είναι καν δοκιμασμένες για την αποδοτικότητά τους; Ο Βαζέχα δεν είχε προτείνει επί σειρά ετών την απόκτηση του Λεβαντόφσκι; Και λογικά είχε προτείνει και άλλους αλλά ο Κωστάκης ο ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΥΡΟΣ τις είχε απορρίψει. 

Τελευταία φήμη που ακούστηκε είναι η προσέγγιση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σαν άνθρωπος, σαν παίκτης και σαν προπονητής στη Θεσσαλονίκη έχει αφήσει πολύ καλό όνομα και η πόλη τον αγαπάει. Σαν προπονητής η πορεία του ΑΠΟΕΛ με τα λίγα χρήματα που δαπάνησε μου άρεσε. Δεν την θεωρώ απόλυτα σωστή την τακτική του γιατί βασίστηκε κατά πολύ σε παίκτες μεγάλης ηλικίας αλλά το αποτέλεσμα κρίνει τις επιλογές και αυτό ήταν θετικό. Όταν όμως η αρρώστια έχει φτάσει σε τελικό στάδιο ποιο το όφελος για την μεταμόσχευση ενός υγιούς οργάνου; Για να ιαθεί η ομάδα πρέπει πρώτα να φύγει η «πηγή του κακού» στο σύνολό της και έπειτα να καθίσουμε να ασχοληθούμε με φήμες και με πραγματικότητα. Και για να μην αφήνω απορίες σε κάποιους για το ποια είναι η «πηγή του κακού», αυτή έχει όνομα και τίτλο.

Α-ΜΕΤΟΧΟΙ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ(ΑΛ ΑΦ) - ΑΡΔ(Νικολέτες και λοιπές παρατρεχάμενες) - ΦΑΡΤΣ και πληρωμένοι οπαδοί
Όταν όλοι αυτοί μείνουν εκτός ομάδας τότε ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου