Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σε ελεύθερη πτώση

Πατήστε το play στο "Πρέβεζα" και με τη συντροφιά του διαβάστε το κείμενο της ανάρτησης που μπορεί να έχει σημεία με χιούμορ αλλά δυστυχώς όλα είναι μέρος σοβαρού σχολιασμού.

Σε ελεύθερη πτώση ο Ελληνικός λαός, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και εφεδρικό δεν υπάρχει. Δυστυχώς ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και πάντα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ στη σκέψη αυτός λαός έχει εκλείψει. Τον μετέτρεψαν είτε σε φοβισμένο άνθρωπο είτε σε αλαζόνα. 

Ανακοίνωσε η ΔΕΗ νέες αυξήσεις από 1/5 και από 1/7 απελευθέρωση τιμολογίων. Με λίγα λόγια κάνει ότι θέλει. Αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων, αυξάνεται το κόστος διαβίωσης, μειώνονται οι μισθοί και οι θέσεις εργασίας και η ΔΕΗ τα χαβά της. Μείωσε από μόνη της την τιμή που αγόραζε το ρεύμα από τα οικιακά φωτοβολταϊκά, αλλά δεν μείωσε και τα τιμολόγιά της. Αν δεν είχαμε ύφεση και βρισκόμασταν σε συνθήκες όπως αυτές του 2000-2008 τι θα έκανε. Το δυσάρεστο είναι πως «το υπάκουο σκυλί», ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει για ακόμα μία φορά και θα συνεχίσει να πληρώνει όλο και πιο ακριβά ένα βασικό αγαθό, το ρεύμα.

Σαν να μην έφταναν οι νωθροί Έλληνες, τους συμπλήρωσαν σήμερα οι ΑΛΑΖΟΝΕΣΈλληνες ή αλλιώς οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 12 και μέχρι το τέλος της βάρδιας. Ο λόγος; Η απόλυση 14-15.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014. Φοβερά τα επιχειρήματα που είχαν να παραθέσουν. «Είναι αντισυνταγματικό», «Απαγορεύεται», «Μπήκαμε αξιοκρατικά»(εδώ γελάμε), «Δεν μπορούν». Τι λέτε ρε αλήτες που μπήκατε με κάθε τρόπο στο δημόσιο, καθίσατε σε μία καρέκλα και δεν ιδρώσατε ποτέ. Γιατί όσοι εργάζονται πραγματικά στο δημόσιο(λίγοι αλλά υπάρχουν) δεν φοβούνται την αξιολόγηση ή την έξοδο από αυτό.
Χαρακτηριστικό το περιστατικό που μου μετέφεραν και έγινε σήμερα σε δημόσια υπηρεσία. Η υπάλληλος που έχει αναλάβει να ενημερώσει την περιφερειακή διοίκηση της υπηρεσίας για τους υπαλλήλους που θα κάνουν στάση εργασίας αρχίζει να ρωτάει ποιος θα συμμετάσχει. Νέος υπάλληλος της απαντά «Δεν έχω δικαίωμα να κάνω, αφού εδώ και πόσους μήνες δεν μου έχετε κάνει σύμβαση. Αλλά και να είχα πάλι δεν θα έκανα.» Η φωνή του σταθερή και με τόνους επιθετικούς προς τη συνάδελφό του. Η ερώτηση προς τον νέο άντρα ήρθε από πολλά στόματα μαζί. «Δηλαδή συμφωνείς να γίνουν απολύσεις;» «Είσαι δημόσιος υπάλληλος και συμφωνείς;» «Γιατί να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο;» Η απάντησή του πάλι με επιθετικό τόνο «Όταν απολύθηκαν 1,5 εκ. ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν σωστό; Κάνατε κάτι όλοι εσείς τότε; Τίποτα. Τώρα να σας διώξει όλους όσους δεν είστε καλοί και να μην δώσει και αποζημίωση» Άρχισαν να στραβώνουν στόματα, τα εγκεφαλικά ήταν θέμα χρόνου όταν συνέχισε «Να δώσει 6μηνη προειδοποίηση και μετά απόλυση χωρίς αποζημίωση, όπως στον ιδιωτικό τομέα.». Η ώρα πέρασε και όταν η αρχική υπάλληλος που έκανε τη συλλογή των στοιχείων επέστρεψε ανέφερε δύο ονόματα,του νεαρού και μίας λίγο μεγαλύτερης μόνιμης υπαλλήλου, τότε η υπάλληλος ειρωνεύτηκε λέγοντας «...τα δύο άκρα», μία ειρωνεία που δεν έμεινε αναπάντητη «Ευτυχώς το δικό μου άκρο είναι με τους πολλούς. Με όλη την κοινωνία» και τότε δέχτηκε δεύτερη ειρωνική απάντηση «Μμμμ...ουκ εν τω πολλώ το ευ» και γυρνά με τεχνολογικό χιούμορ ο νέος άντρας και της λέει «F1, F2, F3, όταν θα φτάσουν στο  F5 και κάνουν ανανέωση εσύ δεν θα είσαι εδώ». Αυτή δεν το κατάλαβε, αφού σαν γνήσια δημόσια υπάλληλος δεν ήξερε και πολλά από υπολογιστές.(το περιστατικό είναι πραγματικό)
Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι αντί να αφουγκραστούν τον παλμό της κοινωνίας συνεχίζουν να είναι ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ. Ας τους φερθεί το Κράτος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και να δω αν θα συνεχίσουν να έχουν το ίδιο ύφος και τις ίδιες απόψεις.

Για το τέλος άφησα τον διωκόμενο πρόεδρο της ΠΑΕ. Καλά ρε πρόεδρε δεν σου είπανε να κάνεις συνετή χρήση των social networks; Τώρα βάζεις λυτούς και δεμένους να κάνουν παράπονα. Ας γνώριζες καλύτερα τους κανονισμούς. Εκτός αν λειτουργούσες βάσει σχεδίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου