Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η μάχη του «κάγκουρα»

Κάγκουρας κατά μία έννοια είναι όποιος γενικά προσπαθεί να δείξει κάτι και θέλει να τραβήξει την προσοχή του κοινού με αυτό που κάνει π.χ. οδήγηση, μόδα, στυλ, συμπεριφορά κλπ. Σας έρχονται δύο στο μυαλό; Ένας πρώην(αντιπαθητικός) παίκτης της ομάδας και ένας νυν (συμπαθής σε εμένα) θα είναι οι δύο της σύγκρισης που θα κάνω.


Όσοι μαντέψατε πως είναι οι Γκέκας και Λάζαρος μαντέψατε σωστά. Ο ένας μας ήρθε από την Καλιθέα σαν επιθετικός που θα τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα πολλές φορές μέσα στην χρονιά. Δεν είχε κακό ποσοστό αλλά δεν ήταν και ο επιθετικός που θα τον έτρεμαν οι αντίπαλες άμυνες. Σε κλειστές άμυνες είχε τεράστιο πρόβλημα. Βέβαια όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να μην σκοράρεις. Από την στιγμή που έφυγε έπαιξε σε μικρομεσαίες ομάδες. Στην Λεβερκούζεν δεν έπιασε γιατί τον θεωρώ ποδοσφαιρικό απατεώνα. Για τον ίδιο λόγο και στην Πόρτσμουθ που δεν ήταν και στα πάνω της δεν πάτησε και πολύ το χορτάρι. Το μαλλί όμως κλασική καγκουριά και η συμπεριφορά του, κλασική συμπεριφορά ΑΡΧΙΚΑΓΚΟΥΡΑ. Έφυγε από την Πανάθα που δεν μπορούσε να παίξει όπως έπρεπε και έβγαλε χολή σε κάθε ευκαιρία. «Δεν γυρνάω στον Παναθηναϊκό», «Στην Ελλάδα γυρνάω για τον Ολυμπιλαγό» και άλλα τέτοια αστεία.
Ο Λαζαράκος, ο «γείτονάς» μου είναι άλλη μία μορφή κάγκουρα. Όλο του το στυλ, το σώμα του, το πρόσωπο και το μαλλί του τον κάνουν στα μάτια μου υποψήφιο για καρτούν. Πριν φύγει από τον μΠάοκ τον αποκαλούσαν όλοι οικοδόμο, λόγω της γνωστής του δήλωσης. Ήρθε στην ομάδα με μία μεταγραφή που το ποσό που δαπανήθηκε για την μετακίνησή του στην ομάδα προκάλεσε όλη την κοινωνία. Δεν πιστεύω πως δόθηκαν όλα τα χρήματα(παραπάνω στο ΥΓ) για τον Λάζο. Η θέση του δεν είναι για να σκοράρει αλλά για να υποστηρίζει τον επιθετικό και κάποιες φορές να σκοράρει. Μπορεί να μην είναι ισάξιος με προκατόχους του αλλά δεν μπορώ να του στερήσω το θετικό πως κάθε φορά δίνει ότι καλύτερο μπορεί για την ομάδα. Δεν μπορώ ακόμη να παραβλέψω πως παρά τα αντίθετα οπαδικά του αισθήματα(οπαδός των gay μεγαλωμένος με το σκοτάδι) φέρθηκε σαν Παναθηναϊκός από κούνια όταν του είπαν να υπογράψει με μειωμένες αποδοχές και ενώ θα μπορούσε να φύγει. Δεν το έκανε και τόνισε πως δεν ξεχνά τι έκανε η ομάδα για αυτόν. 
Από τους δύο κάγκουρες λοιπόν εγώ είμαι φανατικά υπέρ του δεύτερου. Όπως και να κάνει το μαλλί του δεν θα αλλάξει κάτι, θα παραμείνει ίσως ο πιο άσχημος ποδοσφαιριστής που έχω δει αλλά και ένα από τα καλύτερα παιδιά.


ΥΓ Κάποτε, επί Κοσκωτά είπαν πως δόθηκαν 95εκ. δρχ για την μεταγραφή ενός παίκτη. Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης που δήθεν είχε πάρει 80εκ πήρε μόλις 20, άλλα 20 ο πρόεδρος της ομάδας του, άλλα 20 ο πρόεδρος του συλλόγου που τον απέκτησε  και 20 οι διάφοροι μεσάζοντες. Τα υπόλοιπα 15 δεν ξέρω που πήγαν. Αυτά για να σταματήσουν κάποιοι να πιπιλάνε την καραμέλα των εκατομμυρίων της μεταγραφής του από τον μΠάοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου