Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ποια είναι η πιο δύσκολη εγχείρηση;

Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια ένα σεξιστικό αστείο που μου άρεσε πολύ, "Ποια είναι η πιο δύσκολη εγχείρηση; Να βγάλεις τον π#$τσο που είναι καρφωμένος στο μυαλό μιας γυναίκας".  Όσο το θυμάμαι τόσο με θλίβει. Πως άλλαξαν οι εποχές και πλέον μία παραλλαγή του είναι που ισχύει "Ποια είναι η πιο δύσκολη εγχείρηση; Να κάνεις τον Έλληνα να λειτουργήσει σαν Έλληνας".

Βαρέθηκα όλους τους πολυλογάδες που έχουν γαμήσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, τα ξέρουν όλα, έχουν πάντα δίκιο αλλά ο καναπές τους έχει αποτύπωμα από τον πάτο τους. Έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα. 

Έχουμε τον κάθε μαλάκα και την κάθε μαλακισμένη να γράφει το μακρύ του και το κοντό του στο ίντερνετ(συνήθως να αντιγράφει άλλους γελοίους) και να νομίζει πως κάνει κάτι από το σπιτάκι του. 

Τους ακούς να σου λένε με στόμφο "Μα καλά δεν θα γίνει μία πορεία αλλά τρεις-τέσσερις...Τι μαλακίες είναι αυτές;" μα ποτέ δεν θα τους ακούσεις να σου λένε σε ποια πορεία θα πάνε οι ίδιοι. 

Είναι όλοι αυτοί που φωνάζουν για να ξεσηκωθούν οι όμοιοί τους, οι οποίοι τους κάνουν like στο fb σε κάθε παπαριά που θα γράψουν, και στο τέλος να μένουν όλοι σπίτια τους. 

Είναι αυτοί που θα τους ακούσεις να απορούν γιατί γεμίζουν οι εξοχές στις απεργίες, όταν βέβαια οι ίδιοι εργάζονται κανονικά και για αυτό τους βλέπουν.

Αν λοιπόν ήταν έτσι οι Έλληνες δεν θα είχαμε Θερμοπύλες, δεν θα είχαμε το 1821 και δεν θα είχαμε το ηρωικό ΟΧΙ του Ι.Μεταξά το 1940. 
Αν οι Έλληνες ήταν έτσι θα ήμασταν ένας λαός ΝΕΝΕΚΩΝ, μόνιμα προσκυνημένος και μόνιμα δούλος. 
Και δεν με πειράζει που είναι αυτοί που τα λένε και τα κάνουν όλα αυτά, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί το γεγονός πως αυτό το παράδειγμα δίνουν στα παιδιά τους. Ωχαδερφισμός και φιλοτομαρισμός τα νέα πρότυπα του νεοέλληνα(ρε Τζιμάκο τα τραγουδούσες πριν χρόνια αλλά ποιος σε άκουγε) .
Ο Έλληνας δεν υπήρξε «τζάμπα μάγκας» εσείς πως καταντήσατε έτσι; Τόσο πολύ χάλασε ο Ελληνικός τρόπος σκέψης σε 30 και κάτι χρόνια; Τόσο πολύ σας γάμησε το χαζοκούτι το DNA;

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, όταν έρθουν τα δύσκολα μην μου χτυπήσετε την πόρτα. Τότε να πάτε για βοήθεια στον Σουλειμάν τον δουλοπρεπή και την Αϊσέ την πόρνη. Εγώ θα έχω να σκεφτώ την οικογένειά μου και τους ομοίους μου, οι άλλοι όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου