Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Προκαλούν οι New York Times με χάρτη που δείχνει δήθεν αυτονομιστικό κίνημα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα. Δημοσιεύθηκε με αφορμή το δημοψήφισμα στη Σκωτία...

Map Of  Separatist Movements_greece
Χάρτη με το πως θα αλλάξει η Ευρώπη αν όλα τα αυτονομιστικά κινήματα ακολουθήσουν τον δρόμο που χαράζει η Σκωτία, παρουσίασαν οι New York Times και αναδημοσιεύει το news247

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όποια και να είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος στη Σκωτία η μορφή της Ευρώπης αλλάζει καθώς αναζωπυρώνονται σε ορισμένες περιοχές αυτονομιστικά κινήματα. 

Σε περίπτωση που η Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της διάσπασης με τη Αγγλία μετά από 307 χρόνια το αποτέλεσμα θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό από τη Καταλονία ως τη Φλάνδρα. 

Για παράδειγμα θα δυσκολευτεί η Ισπανική Κυβέρνηση να αρνηθεί ένα δημοψήφισμα στην Καταλονία, μια περιοχή που αριθμεί 7,4 εκατομμύρια πολίτες. 

Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 1,8 εκατ. άνθρωποι, κρατώντας τις χρυσοκόκκινες σημαίες της Καταλονίας, διαδήλωσαν με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απόσχιση της αυτόνομης περιοχής. Η διαδήλωση οργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την ευκαιρία της Ντιάντα, της «εθνικής ημέρας» της Καταλονίας. 

Στον χάρτη, που ανήκει στο  κίνημα European Free Alliance (Κίνημα Ελεύθερης Ευρώπης) και περιλαμβάνει 40 εθνικιστικά, τοπικιστικά κόμματα σε όλα τα μέρη της Ε.Ε , περιλαμβάνει και το ανύπαρκτο κίνημα «Lerin: «Macedonians» in Greece» (Κίνημα «Μακεδόνων» στην Ελλάδα). 

Στο European Free Alliance, συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο, που στις ευρωεκλογές του Μαΐου έλαβε 1.070 ψήφους στον Νομό Φλωρίνης που αντιπροσωπεύει το 3,17% των ψηφοφόρων, ενώ στο σύνολο της χώρας έλαβε 5.759 ψήφους (0,1% του συνόλου).... 
Map Of  Separatist Movements

πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr/prokaloun-new-york-times-charti-pou-dichni-aftonomistiko-kinima-dithen-makedonon-stin-ellada-dimosiefthike-aformi-dimopsifisma-sti-skotia/

Σχόλιο BTK:
Η Αμερική είναι φίλη μας. Η Αμερική μας προστατεύει. Η Αμερική μας σώζει.
Η Αμερική με 1000 διαφορετικούς τρόπους έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το κλεμμένο όνομα που ανήκει μόνο στους Έλληνες. Να χαίρεστε τον νταβατζή σας προσκυνημένοι.


2 σχόλια:

  1. Περισσότερο απο όλους αυτους με εκνευρίζουν οι μακεδόνες φίλοι μου που αν και ζουν λίγα λεπτά μακριά απο τα σκόπια,δεν ιδρώνει το αυτάκι τους απο κάτι τέτοια και συχνά πυκνά βρίσκονται στο σκατοκρατίδιο της μπανανίας του Τιτοστάν..
    Και ολα αυτα απο "αποψη" και καλά.Πως και καλα γυριζουν την πλατη στις ελληνικες επιχειρησεις επειδη εχουν ακριβοτερα προιοντα.Η δικη μου αποψη:Κανενας στα Σκοπια.Ναι πληρωνουμε ακριβοτερα σε ελληνα παρα φθηνοτερα σε σκοπιανους.
    Ολα αυτα θα τα βρουμε μπροστα μας ως εθνος.Και η βλακεια εχει ενα οριο!Και το ξεπερασαμε ολοι οι Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ φεύγουν μισθωμένα πούλμαν(από Σκοπιανούς) από Θεσ/νικη για τα πολυοδοντιατρεία των Σκοπίων. Οι ίδιοι γιατροί(πολλοί από αυτούς) έχουν ιατρείο και στη Θεσ/νικη και μοιράζουν τις μέρες σε Σκόπια και Θεσ/νίκη. Κάποιοι κάνουν αυτό που γράφεις όντως από άποψη αλλά να μην ξεχνάμε πως τα χρόνια πριν ο ΓΑΠ μας πάει με πλαστά στοιχεία στο ΔΝΤ στα Σκόπια πήγαιναν μόνο προς το καζίνο και για να γ@μήσουν πιο φτηνά.
      Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση που έκανες και με την κατακλείδα σου. Σκάψαμε μόνοι μας το λάκκο μας.

      Διαγραφή