Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.γιαννακόπουλος: εργοδότης ή συνεργάτης πολιτικών;

Όλοι ασχολούνται από χθες με το τι απάντησε ο Δ.Γιαννακόπουλος στα όσα είπαν οι γουρλομάτηδες για τον Μπαλτάκο. Τα διάβασα χαμογέλασα και τελικά σκέφτηκα πως ίσως θα είναι χρήσιμη μία διαφορετική οπτική στο θέμα. Πριν ξεκινήσω όμως να γράφω τι σκέφτηκα εγώ να σας υπενθυμίσω πως κάποιοι είχαν γράψει εδώ και χρόνια, όταν κανένας άλλος δεν τολμούσε να το σκεφτεί, πως ο Δ.Γιαννακόπουλος έχει επαφές με τον τΣύριζα και πως ίσως βρίσκεται και αυτός στην ιστορία με τους κορμοράνους. Ποιοι; Κοίτα λίγο αριστερά στην οθόνη και σκέψου. Τα αδέρφια στο myPanathinaikos.

Πρώτη σκέψη μου ήταν "Τι τους νοιάζει αν ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ είναι στην κλήρωση; Στην καρέκλα τους κάθισε;" Αφού δεν βρήκα άλλη λογική εξήγηση κατέληξα πως οι άνθρωποι δημιουργούν θέματα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, τις όποιες εντυπώσεις. Αλλά ας αναπτύξω την σκέψη για την συμπεριφορά του Δ.Γιαννακόπουλου. Γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, γιος επιχειρηματία, "επιχειρηματίας" και ο ίδιος. Έχετε δει κάποιον με τα χρήματα του Δ.Γιαννακόπουλου να προσπαθεί να τα έχει καλά με τους πολιτικούς; Αντίθετα οι πολιτικοί επιθυμούν να έχουν καλή σχέση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δ.Γιαννακόπουλος μέσω της φυλλάδας του και όχι μόνο επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη(ήταν ο καιρός που θα περνούσε το νομοσχέδιο). Βέβαια λίγο πιο μετά βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι(κάτι θα είχαν να συζητήσουν...). Τώρα που τον είδαν να είναι δίπλα-δίπλα με τον Μπαλτάκο σκέφτηκε να το παίξει οπαδός του τΣύριζα(μιας και το κόμμα μετενσάρκωση του Πασόκ βρίσκεται σε δημοσκοπική άνοδο.

Για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου εγώ να  πω πως οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί αλλάζουν συνέχεια "στρατόπεδα". Σήμερα ο Δημητράκης βολεύεται με τον τΣύριζα. Αύριο θα κάνει δουλειές με το δημόσιο και θέλει να τα έχει καλά με τον πιθανό επόμενο πρωθυπουργό. Η δική μου εμπειρία μέχρι σήμερα λέει πως οι επιχειρηματίες είναι οι εργοδότες των πολιτικών ή στη χειρότερη για αυτούς περίπτωση είναι συνεργάτες. Έτσι με τα όσα έβγαλαν οι "κύκλοι" του όλα δείχνουν πως θέλει να είναι έτοιμος και να μην του μείνει το "στίγμα" του "φασίστα".

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, μας έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουμε πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν!
    Ή μήπως ευτυχώς, που επί τέλους κάποιοι έθεσαν σε λειτουργία το μυαλό τους και σκέφτονται όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια!
    Γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν όλα ήταν "ανθηρά", ποσώς με/μας ένοιαζαν όλα αυτά τα πράγματα. Το μόνο που επιζητούσαμε ήταν να κερδίζει η ομάδα μας χωρίς να μας ενδιαφέρει ο τρόπος και ποιοι κρύβονται πίσω απ αυτό.
    Ίσως γι αυτό φτάσαμε και ως έθνος σ αυτό το σημείο....
    Και βέβαια τώρα που σιγά σιγά ξυπνάμε, ίσως και να είναι αργά!
    Έχουν ήδη φτιάξει το παρασκήνιό τους - όλοι - και βρισκόμαστε πλέον προ τετελεσμένων καταστάσεων, χωρίς πιθανότητα αναστροφής.
    Ο καιρός θα δείξει....

    Καλό Σαββατοκύριακο Βασίλη σε σένα και σ όλο τον κόσμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη καλησπέρα.
      Κλασικά θα απαντήσω ανάποδα, από το τέλος του δικού σου σχολίου προς την αρχή.
      Ως έθνος και κράτος "παίζουμε" σε στημένο παιχνίδι από χρόνια πριν. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσους δεν θεωρούν τα πρωτόκολλα της Σιών παραμύθι. Άρα σε αυτό το ήδη προκαθορισμένο "παιχνίδι" είναι σημαντικό να μπει ο αστάθμητος παράγοντας "ξύπνησε μέρος του λαού". Βέβαια ακόμη και σήμερα βλέπεις τον ηλίθιο δίπλα σου να μην κοιτά τι γίνεται στον διπλανό του, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως μετά σειρά έχει αυτός. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι χάρηκαν με τη μείωση των μισθών των δημοσίων αλλά μετά σειρά είχαν αυτοί. Η μείωση των μισθών των δημοσίων μείωσε την κίνηση στην αγορά και έτσι μειώθηκε ο τζίρος των ελεύθερων επαγγελματιών. Βγαίνει τις προάλλες ο Κούλης ο αλλήθωρος και λέει εισαγωγικός μισθός για το δημόσιο τα 586 ευρώ. Γιατί ρε μεγάλε να μην αυξηθεί ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα και να μειωθεί στο δημόσιο; Που τα έμαθες αυτά τα οικονομικά;

      Έτσι γινόταν και με τα φυτά της 13. Επί Γιώργη πήραμε όσα πρωταθλήματα αξίζαμε αλλά και με ΙΒΒ(και τους προέδρους που διόριζε) είχαμε την πιο καλή ομάδα στην Ελλάδα άσχετα αν τα φυτά ήθελαν τίτλους με παράγκα όπως έπραττε ο θείος Σωκράτης.

      Η Ελλάδα άντεξε 400 χρόνια σκλαβιάς και θα "πέσει" από τα λαμόγια; Υπάρχει ελπίδα αρκεί να το πιστεύουμε.

      Καλό Σαββατοκύριακο Δημήτρη.

      Διαγραφή
  2. Η καταστροφή του Π.Α.Ο είναι αυτό το κακομαθημένο.
    Διέλυσε τα πάντα.Οπαδικό κίνημα,Καε,παε,ερασιτέχνη,παλαιμαχους..
    Δεν σεβαστηκε τιποτα για να φερει τον ομιλο στα μετρα του.Μεχρι που τον εκανε σαν τα μουτρα του και πλεον δεν υπαρχει επιστροφη ουτε γιαυτον,ουτε για τον ομιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου χώθηκε έφερε την καταστροφή γιατί δεν άντεχε να είναι "ο γιος του Παύλου". Έτσι αφού δεν μπορούσε να φτάσει πιο ψηλά προτίμησε να καταστρέψει.
      Επιστροφή όμως εγώ λέω πως υπάρχει αλλά μόνο για το ποδόσφαιρο και αυτή δεν συνδέεται με Έλληνες επιχειρηματίες.

      Διαγραφή