Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ρε Δημήτρη (Βασιλείου), ο Τάσος Μάρκου μπορεί να έρθει να σε παρακολουθήσει...

Μπείτε πρώτα στον Πευκώνα και διαβάστε "Ο πατέρας του Βασιλείου ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά" και μετά συνεχίστε την ανάγνωση για μία ακόμη οπτική της αισχρής αυτής συμφωνίας.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Ρε Δημήτρη (Βασιλείου), ο Τάσος Μάρκου μπορεί να έρθει να σε παρακολουθήσει...

Ρε Δημήτρη (Βασιλείου), ο Τάσος Μάρκου μπορεί να έρθει να σε παρακολουθήσει...
Ενώ ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της ΚΟΠ αναμένουν (ακόμη) την αίτηση της ψευδοομοσπονδίας των κατεχομένων για να καταστεί μέλος της ΚΟΠ, ένας Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να αγωνίζεται σε ομάδα των κατεχομένων!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Sentragoal.com.cy», ο 35χρονος Δημήτρης Βασιλείου υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της κατεχόμενης Κυθρέας («Değirmenlik»). Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουν να πάνε χαμένες τα… «αφεντικά» στα κατεχόμενα και χθες το θέμα πήρε μεγάλη προβολή.
Ο Δημήτρης Βασιλείου, είναι ο πρώτος Ελληνοκύπριος που θα παίξει ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα των κατεχομένων και άρπαξαν την ευκαιρία να κάνουν τη γνωστή προπαγάνδα. Μέχρι και στον Χασάν Σέρτογλου, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του ψευδοκράτους, έφτασε ο Βασιλείου.
Ο Σέρτογλου φωτογραφήθηκε μαζί του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Ο δε πρόεδρος του συλλόγου της κατεχόμενης Κυθρέας, της «Değirmenlik», θεωρεί τον Δημήτρη Βασιλείου ως «πρεσβευτή» των καλών σχέσεων του ποδοσφαίρου των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.
Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει, ότι του επιβάλλει η συνείδησή του. Ο 35χρονος Δημήτρης Βασιλείου δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που είχαν ποτέ στραμμένους πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας.
Ο σύγχρονος Λεωνίδας της κυπριακής Ιστορίας, ο υποστράτηγος Τάσος Μάρκου
Ο σύγχρονος Λεωνίδας της κυπριακής Ιστορίας, ο υποστράτηγος Τάσος Μάρκου
Λίγο στην Ομόνοια Αραδίππου, λίγο στον Ερμή, στις μικρές κατηγορίες και στο ερασιτεχνικό. Ίσως, τώρα να είναι η ευκαιρία του…
Δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες του συμβολαίου του με την «Değirmenlik», αλλά όσα κι αν είναι, να του ευχηθούμε «σε καλή μεριά».
Θα ήταν καλό, όμως, αγωνιζόμενος στο γήπεδο της κατεχόμενης Κυθρέας να θυμάται πού και πού τους 34 πεσόντες και 49 αγνοούμενους Κυθρεώτες κατά την τουρκική εισβολή. Κάποιοι απ' αυτούς είχαν την τιμή να παίξουν στο ίδιο γήπεδο…
Ο Δημήτρης Βασιλείου
Ο Δημήτρης Βασιλείου
Κάπου εκεί κοντά, μεγαλούργησε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του κυπριακού Ελληνισμού. Ο υποστράτηγος Τάσος Μάρκου. Λάτρευε κι αυτός τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο…
Ο Τάσος Μάρκου, Δημήτρη Βασιλείου που θα φοράς τη φανέλα της «Değirmenlik», ήταν στην Κυθρέα, την 20ή Ιουλίου 1974…
Οργάνωσε με μικρό αριθμό εφέδρων αμυντική γραμμή στη γύρω περιοχή, τέθηκε επικεφαλής των δυνάμεων εξουδετέρωσης του θύλακα Μπέκκιογιου και επέδειξε σπάνια χαρακτηριστικά ηρωισμού και αυτοθυσίας. Λίγες μέρες αργότερα τού ανατέθηκε η συγκρότηση της αμυντικής γραμμής της περιοχής. Δημιούργησε νέες αμυντικές θέσεις, επάνδρωσε νέα φυλάκια.
Χειραψία με τον Χασάν Σέρτογλου
Χειραψία με τον Χασάν Σέρτογλου
Ένα νέο σκηνικό όμοιο με τα στενά των Θερμοπυλών στήθηκε στην περιοχή Μιας Μηλιάς - Κουτσοβέντη. Ο σύγχρονος Λεωνίδας της κυπριακής Ιστορίας οργάνωνε ολημερίς την άμυνα…
Τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 1974, όταν η τραγωδία της Κύπρου άρχισε να συντελείται, χωρίς βοήθεια, ο Τάσος Μάρκου αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τα μηδαμινά μέσα που ο ίδιος διέθετε. Η μάχη ήταν άνιση, αλλά ο ήρωας Ταγματάρχης και οι άνδρες του αμύνονταν με πείσμα και ανδρεία.
Όταν το δράμα της κυπριακής τραγωδίας άρχισε να ολοκληρώνεται, διέταξε τους δύο τελευταίους άνδρες του να φύγουν και ο ίδιος έμεινε ΕΚΕΙ! Στην περιοχή Κεφαλόβρυσου Κυθρέας. Έκτοτε παραμένει αγνοούμενος… Η πατρίδα εκτιμώντας το μέγεθος του ηρωισμού του και αποδίδοντας σε αυτόν τη αρμόζουσα τιμή, το 2002 προήγαγε τον Τάσο Μάρκου στον βαθμό του Υποστράτηγου.

Πού ξέρεις ρε Δημήτρη (Βασιλείου)… Εκεί στις περιοχές του, στο γήπεδο της Κυθρέας, ο Τάσος Μάρκου μπορεί να έρθει να σε παρακολουθήσει να παίζεις ποδόσφαιρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου