Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Kάκες πληροφορίες, άσχημες προβλέψεις

Για όσους δεν ασχολούνται με τις εκλογές καλό θα ήταν να μην το διαβάσουν. Οι υπόλοιποι αν θέλετε και έχετε την περιέργεια συνεχίζετε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι δέκτης πληροφόρησης για πολιτικά θέματα. Ότι μεταφέρω το έχω φιλτράρει από τη δική μου σκέψη, αλλά δε σημαίνει πως είναι σωστό. Όπου διαφωνώ θα το έχω σαν σχόλιο ή σε παρένθεση.

-Πάμε σε 7κομματική ή 8κομματική Βουλή(ελπίζω σε 5κομματική ή το χειρότερο σε 6κομματική).
-τΣύριζα πρώτο κόμμα με διαφορά από τη ΝΔ που πιθανόν να ξεπεράσει το 5 τοις 100.
-Μάχη για την τρίτη θέση με Χ.Α. και Ποτάμι. Λίγο μπροστά η Χ.Α. με ταβάνι το 8 τοις 100 από το 10-14 που της έδιναν πριν μία βδομάδα.(Αν το Ποτάμι δεν είχε τηλεοπτικό χρόνο δεν θα έπαιρνε ούτε 1 τοις 100 αφού δεν έχει ούτε ιδεολογία, ούτε θέσεις αλλά ούτε και στελέχη. Είναι δημιούργημα των καναλιών.)
-Στη ΝΔ κατέθεσαν τα όπλα και έχουν αποδεχτεί την ήττα. (Τα "βαριά χαρτιά" όπως ο Μεϊμαράκης δεν πήραν θέση στην μάχη των εκλογών. Όλη την προσπάθεια την έχουν κάνει οι "νέοι" υποψήφιοι-πχ στην Α' Θεσ/νίκης οι Σιμόπουλος και Πανοζάχος-  και οι Βορίδης-Γεωργιάδης. Πιθανότατα δεν θα έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια.)
-Σαμαράς τέλος από τη ΝΔ και αναλαμβάνει η Ντόρα(Μόνο με "απευθείας ανάθεση", γιατί η βάση της ΝΔ ακόμη θέλει τον Κώστα Καραμανλή και δεν θέλει με τίποτα την κόρη του Μητσοτάκη).
-Οι ΗΠΑ έδωσαν την εντολή να "ξηλωθούν" όσοι πήραν θέση σε υπουργεία και είναι Γερμανόφιλοι(ή ορισμένοι από κύκλους που στηρίζουν τη Μέρκελ).
-Αν ο τΣύριζα δεν βγει αυτοδύναμος τότε θα σχηματίσει Κυβέρνηση είτε με τον ΓΑΠ είτε με τους Αν.Ελλ. (Μόνο σε 5κομματική Βουλή θα κάνει συγκυβέρνηση με ΝΔ αφού σίγουρα Χ.Α. και ΚΚΕ δεν συνεργάζονται και το Ποτάμι έτσι λέει.)

Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμη υπάρχει κόσμος που φοβάται από την οικονομική τρομοκρατία που κάνει η Κυβέρνηση. Εκεί εστίασε και  όλο της τον προεκλογικό αγώνα. Αν τελικά ο τΣύριζα σχηματίσει Κυβέρνηση είμαι σίγουρος πως και τα μνημόνια θα τηρήσει και τις δόσεις θα καταβάλει, αλλά και θα συνεχίσει την λίτότητα για 1 ή και περισσότερα χρόνια. Αυτό βέβαια θα του δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό και θα έχουμε γρήγορα νέα εκλογική μάχη.

Κουράγιο αδέρφια, αν είμαστε τυχεροί θα υπάρχουν άλλες εξελίξεις που θα είναι αναπόφευκτες.

ΥΓ Για όσους σκέφτονται να παίξουν στοίχημα το αποτέλεσμα προτείνω να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του στοιχήματος για να κάνουν ένα μικρό τραπέζι με λίγους μεζέδες και λίγο κρασάκι και να κάνουν πλάκα με φίλους τους. Σε fixed παιχνίδια αν δεν έχεις εσωτερική πληροφόρηση δεν ποντάρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου