Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το αποτέλεσμα των ευροεκλογών-αυτοδιοικητικών εκλογών

Όλοι πανηγυρίζουν αλλά ο καθένας το κάνει για τον δικό του λόγο. Τι πραγματικά έγινε όμως;
Πειραιάς-Βόλος ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ
Αθήνα-Θεσσαλονίκη δηλώνουν "πιστά σκυλιά" του συστήματος της Ν.Τ.Π. και των Εβραίων. Όχι πως η Αθήνα είχε επιλογή να σωθεί. Απλά διάλεγε το όπλου που θα την αποτελειώσει.
Που είναι όμως το πρόβλημα; Το αληθινό πρόβλημα και όχι το 9,4 τοις 100 της Χρυσής Αυγής και ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός των ψηφοφόρων της ως φασίστες και νεοναζί.
Δείτε καλύτερα.

41,58 το κόμμα των Γκρίζων Λύκων στην Ροδόπη.
Η Θράκη "ματώνει" και το προξενείο αλωνίζει ελεύθερο.
S.O.S. για να λέμε πως Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρος είναι ακόμη Ελλάδα.

Τι έγινε στις ευρωεκλογές όμως και σχεδόν όλοι χαίρονται;(με τα στοιχεία στις 12 παρά)
Χαμένοι είναι η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι ΑΝ.ΕΛ. που έχασαν ψηφοφόρους και μειώθηκαν τα ποσοστά τους.
Σε σύγκριση με τις Εθνικές εκλογές του 2012 ο τΣύριζα δεν κέρδισε αλλά έχασε. Λίγο αλλά έχασε. Όταν η ΝΔ έχασε 6 ποσοστιαίες μονάδες τις οποίες δεν κέρδισε η αξ. αντιπολίτευση. Λογικό να χάνει ψήφους η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλά ρε Σαμαρά την έκανες ΠΟΛ.ΑΝ. 
23,25 δεν είχε ποτέ. Ιστορικά χαμηλά σημειώνεις και το χαίρεσαι.
Η Ελιά έκανε τον Β.Βενιζέλο να χαμογελά αλλά από το 12,28 των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012 πάει στο 8,14.

Κερδισμένος ο ΛΑ.Ο.Σ. που πήρε 1,14 π.μ. επιπλέον.
Κερδισμένο το Κ.Κ.Ε. που πήρε 1,5 π.μ. και το έκανε αθόρυβα.
Κερδισμένη η Χρυσή Αυγή με 2,4 π.μ. περισσότερες. Χωρίς χρήματα από επιδότηση, χωρίς τηλεοπτικό χρόνο και χωρίς τον αρχηγό της. Μόνο για ψήφος αντίδρασης δεν μοιάζει. Έχασε 0,03 π.μ. μόνο στο Ρέθυμνο και σε όλη την υπόλοιπη χώρα κέρδισε σε ποσοστά. Αντί λοιπόν να χαίρονται για τις "νίκες" ή τις "μη ήττες" τους ας σκεφτούν τι οδηγεί σε αυτή την αύξηση των ποσοστών στη Χρυσή Αυγή.
Ανεργία, φορολογία, ανασφάλεια, λαθρομετανάστευση, πορνεία, ναρκωτικά, παρεμπόριο, ανθελληνική παιδεία και πολιτική. Αυτοί είναι οι λόγοι αύξησης των ποσοστών της Χ.Α.
Αν καταφέρει η κυβέρνηση να μειώσει όλους αυτούς τους κινδύνους και τις απειλές που δέχεται ο Έλληνας τότε θα δουν να μειώνονται τα ποσοστά της.
Για το Ποτάμι δεν θα σχολιάσω κάτι. Έπαιξε το ρόλο του και τον έπαιξε καλά. Με την ώρα του είχε στα κανάλια και την στήριξη που δέχτηκε(κανείς δεν τους έκανε δύσκολες ερωτήσεις και δεν τους ξεφτίλισε για τις θέσεις που ΔΕΝ είχαν και για το παρελθόν και το παρόν του αρχηγού τους). Όταν δεν θα έχει λόγο ύπαρξης θα ενσωματωθεί στο κόμμα του δημιουργού του.

Τι σημαίνουν δηλαδή τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα;
ΤΙΠΟΤΑ
-10 π.μ. τα κόμματα της Κυβέρνησης αλλά χωρίς να κερδίσει ο τΣύριζα.
Αν τη στιγμή που χάνει ο πρώτος δεν κερδίζει ο δεύτερος τότε δεν έχουμε αλλαγές. Όταν ειδικά ο εν δυνάμει σύμμαχος του δεύτερου έχει χάσει από την εκλογική αναμέτρηση τότε...
Τότε ο Έλληνας είναι καταδικασμένος να έχει την ίδια Κυβέρνηση σε διαφορετικούς συνδυασμούς και για τα επόμενα χρόνια, ΝΔ ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ.
Καληνύχτα Ελλάδα.
Ξύπνα ΜΑΛΑΚΑ ΡΑΓΙΑ και γίνε ξανά ΕΛΛΗΝΑΣ. 

Υ.Γ. Την ώρα που ξεκίνησα να γράφω ο Μπέος είχε μεγαλύτερη διαφορά και με την ώρα η ψαλίδα κλείνει. Ελπίζω να πρέπει να το αλλάξω το πρωί.

4 σχόλια:

  1. Αυτό στο Βόλο είναι απίστευτο...
    Ολη τη βδομάδα μιλούσα με φίλους και μου λέγαν πως κανείς που ξέρουν δεν τον ψήφισε!
    Απορώ ποιος τον ψήφισε, δλδ τι να πεις, δεν είναι για να σωθεί αυτή η χώρα.

    Ο άλλος στον Πειραιά πλήρωσε ακόμη και τα δέντρα, μυαλό δεν βάζει ο Ελληνας. Επειτα από ό,τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα, έπειτα από όλα αυτά τα σκάνδαλα, απο τις οικονομικές απάτες, από τους πρωην και νυν βουλευτές και υπουργούς που αποδεδειγμένα τα παίρναν, που έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν από την ολική καταστροφή, πάει και ψηφίζει ένα υπάλληλο επειδή έριξε πολύ cashέρι στον Πειραιά και ένα πρώην διαπλεκόμενο άνθρωπο της νύχτας στον Βόλο.

    Μόνο ελαφρυντικό -και αυτό κράτα το Βασίλη-, ο Βόλος αν δεν είναι πρώτος σε ανεργία, είναι δεύτερος σε όλη την Ελλάδα. Σε νέους το ποσοστό μπορεί να ξεπερνά το 60% και είναι πρώτος σε όλη την Ελλάδα! Τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το καμάρι της Θεσσαλίας, για το πιο ασφαλές, για το πιο τουριστικό λιμάνι της κεντρικής Ελλάδας, μονο τρώγαν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αντε πες μου τώρα τι να πεις σε αυτούς τους ανθρωπους, άντε.

    Δόξα τω Θεώ όσοι έχουμε δουλειά μπορούμε να λέμε το κοντό και το μακρύ μας, αλλά σε αυτή τη ζωή υπάρχει και η απελπισία και πλέον είναι δυνατό πολιτικό χαρτί.

    Πλατανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ γνωρίζεις πως βρέθηκα πριν λίγο καιρό στον Βόλο. Γύρισα μεγάλο μέρος της πόλης, περπατώντας. Είδα, σε καθημερινή, μία πόλη ζωντανή. Με κόσμο χαμογελαστό, καφέ γεμάτα και με μαγαζιά που είχαν περισσότερη πελατεία από τα αντίστοιχα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι τα καφέ ήταν ακόμη γεμάτα. Για "πρωταθλητές" στην ανεργία δεν είδα τα πρόσωπα που συναντώ στη Θεσσαλονίκη και πίστεψέ με γνωρίζω πως είναι αυτά τα πρόσωπα. Είχα ένα για 2,5 χρόνια(σχεδόν χωρίς διακοπή).
      Κανείς δεν ξέρει ποιοι τον ψήφισαν, πέρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τους ψηφοφόρους της Ζ.Μ. ακούγεται πως τον στήριξαν και όσοι στήριξαν τον συνδυασμό των gay στον Πειραιά.
      Για τον Πειραιά τα μάθαμε και τα είδαμε όλα.
      Αν όμως για το φαγητό μιας μέρας/βδομάδας υποθηκεύουμε τη ζωή μας για 5 χρόνια τότε το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Εδώ κολλάει πως δεν πρέπει να επιλέξουμε το ψάρι αλλά να μάθουμε να ψαρεύουμε και στην Ελλάδα προτιμήσαμε το delivery...

      Διαγραφή
  2. Πλήρης και πλήρως εμπεριστατωμένη , σε λίγες γραμμές, ανάλυση του καρακατσουλιού που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες....

    Και βέβαια, ουδείς ασχολήθηκε με το όντως σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Θράκη!
    Όλοι ασχολούνται με την Χ.Α.!
    Όταν κινδυνεύει στην πραγματικότητα ένα κομμάτι της Ελλάδας, από πραγματικούς εχθρούς και ΟΧΙ από φανταστικούς τέτοιους, δημιούργημα των ΜΜΑ....

    Τόσο καραγκιόζηδες (συγνώμη ρε φίλε Καραγκιόζη), τόσοι δωσίλογοι μαζεμένοι σε σχεδόν όλα τα καίρια πόστα, δεν νομίζω να υπήρξαν άλλη φορά.

    Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη και στην Ξάνθη πρώτοι οι αυτοαποκαλούμενοι "Τούρκοι" αλλά είναι πιο σημαντικό το ζεμπέκικο της "ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ" Δούρου.

      Μοναδική ελπίδα να "ξυπνήσει" ο Έλληνας που κρύβουμε καλά μέσα μας μπας και γλιτώσουμε τα χειρότερα. Αν πάλι δεν "ξυπνήσουν" μετά θα μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί δεν τους "ξυπνήσαμε".

      Καλό κουράγιο Δημήτρη γιατί η υπομονή δείχνει να τελειώνει(τουλάχιστον η δική μου).

      Διαγραφή