Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παναθηναϊκός - πελάτης 1-0


Το απόγευμα βρέθηκα για πολύ λίγο με 2-3 φίλους(ο ένας από αυτούς Παναθηναϊκός) και με ρώτησαν τι βλέπω για το βράδυ. "Νίκη και με 1 πόντο θέλω και δεν με νοιάζει τίποτα. μπορώ να νικήσω 3 φορές με 1 πόντο και να σκουπίσω τους gay; Αυτό θέλω."

Αλήθεια αυτό ήθελα, όμως το πρώτο δεκάλεπτο μου άλλαξε τη διάθεση. Ήθελα να δω νίκη με 30 πόντους διαφορά, αλλά τελικά είδα την αρχική επιθυμία(σχεδόν).
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε τη διαφορά από νωρίς. Πολύ εύστοχος σε βολές και δίποντα, γεγονός που σε έκανε να αδιαφορείς για τα πρώτα χαμένα τρίποντα. Ο Αλβέρτης αφού η διαφορά ήταν πάνω από 10 πόντους ξεκούρασε τον Μήτσο. Όσο έβλεπα το παιχνίδι το θεωρούσα λάθος, μετά τη λήξη ένωσα το παζλ και το βρήκα σωστό. Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό μπροστά με διαφορά ασφαλείας, αλλά με τραγική αστοχία στα τρίποντα. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός που ήταν και αυτός στην αρχή άστοχος στα τρίποντα βελτιώθηκε και μας πλησίασε. Έφταιγαν και τα φάουλ των ψηλών μας αλλά πάλι βρήκε λύσεις και με δίποντα κράτησε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, αντιδρώντας σε κάθε πίεση που δέχτηκε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο βιώσαμε τον εφιάλτη. Χωρίς πόντο για πολλλλλά λεπτά, ο Ολυμπιακός όλο και πλησίαζε και στο 36.00 πέρασε μπροστά!!! Κάπου εκεί όμως ο Ολυμπιακός έχασε την ψυχραιμία του και ο Παναθηναϊκός άρχισε να δείχνει πως δεν θα μπορέσει να χάσει αυτό το παιχνίδι. Με σκορ μόνο στα τελευταία δύο λεπτά νίκησε τελικά 59-56 αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο δέχτηκε 7 πόντους περισσότερους από τους μόλις 8 που έβαλε.

Από τον Εξάστερο ξεχωρίζει ο ... ελάτε τώρα που περιμένετε εμένα να σας το γράψω. Μόνος  του μας κράτησε στο παιχνίδι με τις μονομαχίες που κέρδισε και τα καλάθια που έβαλε. Από τον Ολυμπιακό την ζημιά μας την έκανε ένας πρώην παίκτης μας, ο Περπέρογλου. Αυτός τους κράτησε στο παιχνίδι με τα τρίποντα που έβαλε και με την συνολική του παρουσία. Ο Φραγκοφονούλης για άλλη μία φορά προσπάθησε να είναι ο καλύτερος μας παίκτης αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Γενικά η παρουσία του ήταν σχεδόν κακή, κάτι που με χαροποιεί.

Οι διαιτητές σφύριξαν καλά και θα χαρώ πολύ αν μας  σφυρίξουν έτσι και εμάς στο ΣΕΦ. Μερικά λάθη τα έκαναν, αλλά δεν θα σταθώ στα λίγα λάθη.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα τον ΠΑΟΚ στα πρώτα δύο παιχνίδια με πολλά τρίποντα(άστοχα) και με φωνές διαμαρτυρίας από τους αντιπάλους. Αυτό που τελικά εγώ καταλαβαίνω είναι πως ο Αλβέρτης έκανε οικονομία δυνάμεων στους ημιτελικούς και ακόμη και σήμερα επέλεξε να διαχειριστεί τους παίκτες του καλύτερα παρά να κάνει μία μεγάλη νίκη. Και οι 3 πόντοι διαφορά και οι 30 έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, 1-0.

ΥΓ Πολλά τα άστοχα τρίποντα αλλά τα περισσότερα έγιναν με καλές προϋποθέσεις και κάποια "μπήκαν και βγήκαν". Πόσες φορές θα είμαστε τόσο άστοχοι και πότε ξανά θα κάνουμε τόσο μεγάλο "νεκρό" διάστημα;
ΥΓ2 Κάποιες φορές οι παίκτες δεν έκαναν ότι έλεγε ο Αλβέρτης και οι αντιδράσεις του Φραγκίσκου ήταν χαρακτηριστικές.

6 σχόλια:

  1. χτες αποφάσισα ΒΤΚ μετά από χρόνια να πάω πάλι στο μπάσκετ.
    Το γήπεδο ήταν άδειο για ντέρμπι με τους gay αλλά το δικαιολογώ λόγω της ώρας που ήταν το παιχνίδι και του ότι ήταν καθημερινή.
    Εκεί που καθόμουν ήταν κάτοχοι διαρκείας και έπεφτε γενικά πολύ κράξιμο σε συγκεκριμένους παίκτες της ομάδας όπως ο Ούκιτς και ο Φώτσης(ειδικά σε εκείνον).Όσο κολλάγαμε στο σκορ στους 51 πόντους αν θυμάμαι έπαιρνε η μπάλα και τον Τράκη όσο και τον Αλβέρτη(δυστυχώς) ενώ δεν έλειπαν και τα πειράγματα σε έναν κάτοχο διαρκείας από τους υπολοίπους που ήθελε να φύγει ο Πεδουλάκης.Όχι πως εξυμνούσαν τον Πεδουλάκη αλλά όπως εγώ συμφωνούσαν ότι αυτός θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα σε κάποια σημεία του αγώνα και του έδιναν δίκιο στο ότι δεν χρησιμοποιούσε τους Παππά και Γιάνκοβιτς καθώς ούτε και ο Αλβέρτης τους χρησιμοποιεί.Βέβαια σε αυτό το θέμα ίσως ο Πεδού να τους έκαψε κιόλας.
    Εμένα η προσωπική μου άποψη είναι πρώτον ότι μαζί με τον Διαμαντίδη θα πρέπει να βάλουμε και τον Ματσιουλις ο οποίος βοήθησε εξίσου για να πάρουμε το παιχνίδι.Το θεωρώ φάουλ από τον Τράκη που δεν τον ανέφερε στις δηλώσεις του βγάζοντας έτσι το κόπλεξ του προς ένα παίχτη που δεν τον ήθελε το καλοκαίρι και τον κράτησε ο Πεδουλάκης.
    Για τους gay έχω να πω ότι τόσο κομπλεξική ομάδα δεν έχω ξαναδεί στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα.Αν δεν μπορούν να κερδίσουν τη φετινή ομάδα του Παναθηναικού με το συγκεκριμένο τεχνικό team τότε δεν πρόκειται να μας κερδίσουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ μου θα ξεκινήσω ανάποδα.
      Τον Ματσιούλις εννοούσα πιο πάνω και όχι τον Μήτσο. Όλοι είδαν πως ο Λιθουανός πήρε το παιχνίδι πάνω του. Μεγάλη ψυχή το παλικάρι.

      Τι τιμή είχε το εισιτήριο; Αν ήμουν Αθήνα θα ήμουν σε όλα τα εντός και χωρίς να βγάζω κιχ για τους παίκτες. Οι παίκτες κρίνονται μετά το παιχνίδι και όχι στη διάρκεια. Ο Ούκιτς ήταν κακός και ο Φώτσης δεν έπαιξε καθόλου καλά. Έχασαν σουτ που έπρεπε να είχαν βάλει και ο Ούκιτς δεν ακολούθησε ούτε τις εντολές του Αλβέρτη στο τέλος. Χαρακτηριστικό πως ο Αλβερτής χτυπιέται στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αν βέβαια βάζαμε άλλα 3 τρίποντα(δηλ +9 πόντοι) κανείς δεν θα σκεφτόταν το μόλις 20 τοις 100 ποσοστό αλλά την άνετη νίκη.

      Τόσο χάλια δεν θα ξαναπαίξουμε ΠΟΤΕ και αφού δεν μας νίκησαν χθες ακόμη ένα νταμπλ είναι δικό μας.

      Ο Τράκης φταίει που δεν έχουμε ψηλό και που πήρε μόνο Ράιτ στη μέση της χρονιάς. Μόνο με Λάσμε-Λουκά δεν μπορείς να χτυπήσεις Ευρωλίγκα. Για την Ελλάδα είναι καλοί αν συνεχίσει να τους διαχειρίζεται σωστά ο Φράνκι.

      Διαγραφή
    2. πήγα με το διαρκείας ενός φίλου οπότε από τιμές εισιτηρίων δεν ξέρω.
      Αν και καθόμουν από την πλευρά του πάγκου του Παναθηναικού ομολογώ δεν πρόσεξα τις αντιδράσεις του Αλβέρτη.
      Βασικά μου αποσπούσαν την προσοχή τα καραγκιοζιλίκια του μπαρτζώκα.Πολύ καραγκιόζης ο τύπος.

      Διαγραφή
    3. Το κακό με τον Μπαρτζώκα είναι πως μεταλλάχθηκε μόλις πήγε στους γαύρους. Δεν ήταν έτσι.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Βασίλη.Είδαμε και χθες την αγαπημένη μας συνήθεια που έγινε λατρεία.Στο 2ο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί αλλά ευτυχώς το κόμπλεξ των gay εμφανίστηκε και πάλι.Η άμυνα του εξάστερου σπάει κόκκαλα και το μόνο που λείπει είναι να μας θέλει λίγο και η τύχη απο τα 6,75 και θα δούμε ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορές.Ο Φράγκι ξέρει ότι χρειάζεται διαχείριση το υλικό και το κάνει πολύ καλά,ειδικά ο 3D που είναι και το βαρόμετρο της ομάδας στην δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση των επιθέσεων.Τώρα πάμε για το σπάσιμο στο ΣΕΦ και για την σκούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Ακριβώς έτσι είναι. Και αν(όπως έγραψα και στον Φώτη) βάζαμε άλλα 3 τρίποντα δηλ 4/20 τότε η διαφορά θα ήταν στους 12 πόντους αν όχι μεγαλύτερη, γιατί πως θα το γυρνούσαν οι γαύροι;
      Σπάμε το εξοχικό και σηκώνουμε κούπα στο σπίτι μας.

      Διαγραφή