Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Εθνική ταπείνωση σε απόσταση μερικών μιλίων από τις ακτές της Αττικής - Μάθημα προς όλους...

Μια κανονική αεροναυμαχία μερικά μίλια από τις ακτές της Αττικής εκτυλίχθηκε σήμερα σε μία περιοχή από την Ευβοια μέχρι την Σαντορίνη, όταν δεκάδες τουρκικά αεροσκάφη συνοδεύοντας πέντε τουρκικά πολεμικά τα οποία συνέκλιναν από τις βόρειες ακτές της Αττικής μέχρι ττις κεντρικές Κυκλάδες, πραγματοποίησαν συντονισμένες επιχειρήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αδιαφορώντας πλήρως για την παρουσία τν ελληνικών μαχητικών και των πολεμικών πλοίων.

Είναι εντυπωσιακό αυτό που έγινε σήμερα και σίγουρα δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς από ελληνικής πλευράς η αντίδραση ήταν αχαμνή αφού οι οδηγίες από Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών είναι σαφείς: Μην αντιδράτε στις τουρκικές προκλήσεις.

Πραγματικά πρέπει να ... "έσπασαν τα νεύρα" των Τούρκων σήμερα στο Αιγαίο. Τι άλλο να κάνουν για να αποδείξουν ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να υπερασπίσουν την χώρα τους;

Τα πυροβόλα τους θα μπορούσαν εύκολα να βομβαρδίσουν την Πελοπόννησο, την Αττική και την Εύβοια και η μοναδική ελληνική αντίδραση ήταν μια ανακοίνωση ότι "Είστε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων".

Πάλι καλά, γιατί οι Τούρκοι νόμιζαν ότι είχαν φτάσει ... Ιταλία!

Πανω από 20 οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μέχρι τώρα.

Στον ουρανό; Τρελό πάρτι! Δείτε:


ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ   :      1 (6 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ :    10 (3 CN-235 & 7 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ     :    16
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ      :     2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ     :     12
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ    :     42
ΕΜΠΛΟΚΕΣ       :  -
ΠΕΡΙΟΧΗ           :  ΒΟΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ


Αυτά ... μέχρι στιγμής!

Όσο και ψύχραιμα να δει κάποιος την συγκεκριμένη κίνηση δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Κυριαρχία στο Αιγαίο, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς δεν υπάρχει πλέον.

Η παρακολούθηση των τουρκικών σκαφών από σκάφη του ΠΝ δεν συνιστά άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα πυκνώσουν στο μέλλον και η ελληνική στάση θα παραμείνει η ίδια: Απλή παρακολούθηση όπως εάν το περιστατικό συνέβαινε στα κάποια διεθνή ύδατα.

Σε ότι αφορά την «ποιοτική» αναβάθμιση της «πρόκλησης» (που δεν πια πρόκληση αφού οι προκλήσεις απατώνται) έχει και αυτή τη σημασίας της.

Μια φρεγάτα και τέσσερεις πυραυλάκατοι.

Η φρεγάτα TCG Kemalreis (F-247) είναι η πλέον σύγχρονη φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού και ανήκει στην κλάση “Barbaros”. Πρόκειται για σκάφος ΜΕ#ΚΟ 200 Track II-Β. Έχει πλήρες εκτόπισμα 3.350 τόνων, μήκος 116,7 μέτρων, πλάτος 14,8 μέτρων και βύθισμα 4,25 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει ανέρχεται στους 32 κόμβους και το πλήρωμά της αποτελείται από 180 άτομα.

Σε ότι αφορά τον οπλισμό της διαθέτει 2 τετραπλούς εκτοξευτές Mk 41 με βλήματα επιφανείας – επιφανείας RGM-84 Harpoon, ένα εκτοξευτή Mk 41 Mod 8 με 16 θέσεις για κάθετα εκτοξευόμενα βλήματα Sea Sparrow, ένα πυροβόλο των 5 ιντσών και τρία αντιπυραυλικά συστήματα Sea Zenith της Oerlikon Contraves.

Το τουρκικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα  σκάφη από την  συγκεκριμένη κλάση το ομώνυμο F-244 Barbaros και το  F-245  Oruçreis, ενώ η επόμενη έκδοση των σκαφών που ΜΕΚΟ 200 track II-B έχει και αυτή δύο σκάφη τα Salihreis (F-246) και την Kemalreis (F-247) η οποία και έφτασε έξω από την Αττική.

Τα άλλα τέσσερα τουρκικά σκάφη ήταν τα TCG MELΤEM (P-334) [πυραυλάκατος τύπου Kilic]Ι) το TCG ΙΜΒΑΤ (P-335) [πυραυλάκατος τύπου Kilic ΙΙ], το TCG RUZGAR (P-344) [πυραυλάκατος τύπου Ruzgar], και το TCG FIRTINA (P-347) [πυραυλάκατος τύπου Ruzgar].

Τα σκάφη κλάσης KiliC διαθέτουν οπλισμό 8 βλημάτων επιφανείας-επιφανείας Harpoon RGM-84, 1 πυροβόλο Oto Melara των  76 χλστ., και ένα δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο των 40 χλστ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

 1. ΠΡΑΣΙΝΟς ΡΕΝΤΗΣ28 Μαΐου 2014 - 8:52 π.μ.

  Κατά τα αλλα ας μην ανησυχούμε γιατι συμφωνα με τις προφητειες ολων των αγιων γεροντων η Ελλας θα σταθει και παλι στα ποδια της και θα κυριαρχησει!!!Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να ανησυχούμε, συν Αθηνά και χείρα κίνει, αλλά ο Θεός είναι ο μοναδικός που δεν παίρνει πίσω τον λόγο Του. Και ο λόγος του δόθηκε από τους προφήτες.
   Θα ξαναγίνουμε μεγάλη χώρα και θα διδάξουμε και πάλι τον πολιτισμό και την γνώση.

   Διαγραφή
 2. Και που τα λένε Βασίλη τί γίνεται;
  Ιδρώνει κανενός τ αυτί;
  Οι δωσίλογοι συνεχίζουν και παρασιτούν στις παρυφές της Βουλής και γελούν εις βάρος μας....
  Μπορεί και να κλείνουν πονηρά το μάτι ο ένας στον άλλον.
  Δεν υπάρχει πλέον ελπίδα.....
  Εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος ήμουν πάντα.... αλλά πλέον έχω αρχίσει και απελπίζομαι.

  Μόνο ένα δυνατό σοκ ίσως μπορέσει να ξυπνήσει τον κοιμώμενο τον ύπνον του ηλιθίου, ελληνικό λαό.
  Ποιο θα είναι αυτό το σοκ δεν ξέρω, αλλά πρέπει να υπάρξει και μάλιστα σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς όλα συνηγορούν πως θα υπάρξει και σύντομα μάλιστα. Το μήνυμα από Ροδόπη και Ξάνθη δεν το πήρανε οι περισσότεροι.Και όσοι το πήραμε χαρακτηριζόμαστε ως γραφικοί από τους σύγχρονούς μας πολίτες αυτής της χώρας.
   Τις τελευταίες μέρες ντρέπομαι για τους κατοίκους αυτής της χώρας, ξεκινώντας από τους αδιάφορους συναδέλφους μου. Οι άλλες δεν γνώριζαν τι είναι το κόμμα των Γκρίζων Λύκων και με ποια ονομασία πήρε μέρος στις ευρωεκλογές, ποιο είναι και τι κάνει το Ουράνιο τόξο και άλλα τέτοια τραγικά.
   Για ποιους να νοιαστείς; Για τους αδιάφορους; Γιατί δεν κοιμούνται, αλλά αδιαφορούν.

   Διαγραφή