Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έχασε, έχασε και κέρδισε

Όχι δεν παίρνω ναρκωτικά, αλλά δεν έβρισκα καλύτερο τίτλο για να περιγράψω όσα σκέφτομαι μετά τον αγώνα στην Τρίπολη με τον Αστέρα.
Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει απέναντι στην ομάδα που φέτος στα δικά μου μάτια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τον Αστέρα.

Ξεκινάω να εξηγώ τον τίτλο βάζοντας κάποιους "αστερίσκους". Εγώ είμαι Παναθηναϊκός άσχετα αν πρόεδρος είναι ο γαύρος από κούνια Αλαφούζος, στην ΠΑΕ έχουν μπει Βασιλαράδες, Μαραγκουδάκηδες, Μιχαλαριάδες και λοιποί που δεν ταιριάζουν με την ομάδα. Είμαι Παναθηναϊκός άσχετα αν φοράει την εμφάνιση πιτζάμα, ή την άθλια σημερινή αντί για την κλασική σκούρη πράσινη.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα παιχνίδι που κορυφαίο είχε τον τερματοφύλακά του. Δεν έχασε επειδή ο Στιλ ήταν πολύ καλός και έπιασε σχεδόν τα πάντα. Του ξέφυγε ένα, αλλά ποιος μπορεί να του ζητήσει το λόγο αν έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι; Η ομάδα ήταν πιο αργή από τον αντίπαλο και ο Αστέρας ήταν αυτός που διεδικησε πιο πολύ τη νίκη.

Κανονικά με την αποφυγή της ήττας σε αυτή την έδρα εγώ θα έπρεπε να είμαι ικανοποιημένος. Κανονικά, γιατί στο δικό μου μυαλό έχασε μία ευκαιρία. Την ευκαιρία να περάσει από σήμερα 2ος στη βαθμολογία και να είναι μόνο 3 βαθμούς πίσω από τον Πάοκ που έχασε από την Ξάνθη. Δεν είναι η μοναδική ευκαιρία που είχε η ομάδα, θα υπάρξουν και άλλες. Όμως...εγώ σαν οπαδός όταν βλέπω να προηγείται η ομάδα δεν θέλω να βλέπω να χάνει τη νίκη. Άρα "έχασε".

Τέλος, όταν παίζει κόντρα στον Αστέρα και με κακή εμφάνιση δεν χάνεις τότε σίγουρα κερδίζεις σε ψυχολογία. Οι παίκτες μετά και τη σημερινή ισοπαλία έχουν βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα με πολλά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια τα οποία στον δεύτερο γύρο θα είναι εντός έδρας. Πάοκ, gay, Αστέρας όλοι εντός έδρας στον επόμενο γύρο. 

4 σχόλια:

  1. Το θέμα Βασίλη είναι ότι ο μαθητευόμενος - ως πότε άραγε - μάγος Αναστασίου, συνεχίζει να παίζει με την υγεία μας!
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι ο μόνος ίσως που δεν βλέπει ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ξεκινάει την ομάδα με -2 έως -5 παίχτες, όταν ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται επιδερμικά με το ποδόσφαιρο, τους έχω δει να τραβάνε τα μαλλιά τους με τις επιλογές ενδεκάδας που κάνει!

    Θα μου πεις και ποιους να βάλλει....!
    όταν βγήκε και είπε το παροιμιώδες "είμαστε πλήρεις", δεν το σκεφτόταν ότι με τις επιλογές τους, με το φορτωμένο σε σχέση με πέρυσι πρόγραμμα και με παίχτες όχι απλά από το πανέρι αλλά παίχτες που στην ουσία δεν είναι κάν τέτοιοι, δεν μπορεί να πάει πουθενά;

    Με ξένισε πάρα πολύ η σημερινή εικόνα της ομάδας συγκρινόμενη με την αντίστοιχη πριν 3 μέρες στο Αγρίνιο...
    Σήμερα, λες και δεν ήθελαν να προσπεράσουν στη βαθμολογία τον ακατονόμαστο!
    Όλοι περπατούσαν κι ευτυχώς είχαμε το παλικάρι από την Αγγλία και όχι το όνειρο Κοτσόλης, που συνήθως βλέπει !

    Εκτός κι αν είναι μέρος "σχεδίου" να το πάνε λάου λάου και να χτυπήσουν ξαφνικά!

    Η αλήθεια είναι ότι η διαιτησία έχει κάπως βελτιωθεί και δεν ξέρω αν ευθύνονται γι αυτό οι τελευταίες εξελίξεις....
    Θα φανεί στο άμεσο μέλλον, αν όντως είναι έτσι κι όχι απλά στάχτη στα μάτια για να θολώσουν τα νερά.
    Αν και νομίζω ότι και πάλι οι μαυροφορεμένες έβαλαν το δαχτυλάκι τους, όχι όπως παλιότερα βέβαια....

    Καλή εβδομάδα Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gια τον Αναστασίου έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια και πλέον θα αναφερθώ σε εκείνον μόνο αν με εκπλήξει θετικά.
      Κατ' εμέ συγκρίνεις μία κακή ομάδα(Παναιτωλικός) με τγην καλύτερη του πρωταθλήματος(Αστέρας). Λογικό είναι να φαίνεται και διαφορετικός ο Παναθηναϊκός. Ακόμη όμως και με τον Παναιτωλικό το παιχνίδι ήταν αμφίροπο και θα μπορούσαμε μέχρι και να χάσουμε.

      Όσο για τα του παρασκηνίου, αυτά δεν αθ λείψουν ποτέ. Χθες έδωσε αβαβά πέναλτυ και ένα οφσάιντ που δεν υπήρχε αλλά πάλι δεν σώθηκαν και έφεραν Χ. Σε εμάς προβλέπω να σταματούν οι σφαγές και στην χειρότερη να μας στοχοποιήσουν με αχρείαστο και εξόφθαλμο σπρώξιμο. Μην παραξενευτείς καθόλου αν στον επόμενο γύρο δεις να παίρνουμε εμείς τα αβαβά πέναλτυ. Δεν θα μας κάνουν τη χάρη, αλλά θα προσπαθούν να μας εξισώσουν με τον γαύρο.

      Καλή βδομάδα Δημήτρη.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Βασίλη.Με τον Αστέρα που θεωρώ αυτήν την στιγμή,την ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο,ευτυχώς είχαμε τον Στίλ σε καλή μέρα και γλιτώσαμε την ήττα.Περάσαμε απο την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος με ισοπαλία έστω και απο τύχη.Δυστυχώς για μας ο "σκλαβωμένος" ΠΑΟ θα πέρναγε με νίκη απο την Τρίπολη.Τον Αναστασίου δεν θα τον σχολιάσω γιατί θα γίνω πολύ κακός.Τι να πούμε για τον Πέτριτς που δεν μπορεί και παίζει με το ζόρι,τον Λαγό αριστερό εσωτερικό μέσο που το παιδί είναι κόφτης,ή για τον Τριάντα δεξί μπάκ που εκτέθηκε πολλές φορές λόγω ταχύτητας απο τους μέσους του Αστέρα.Όσο για το πρωτάθλημα το βλέπω πολύ δύσκολο αν και gay,ΠΑΟΚ δεν μπορούνε φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Εμένα κάτι μου λέει πως θα το πάρουμε φέτος, ειδικά αν gay και μΠάοκ περάσουν στο Europa.
      Ο Πέτριτς αδερφέ ξέρει πολλά κιλά μπάλα, και πλέον το έχω και με πηγή, και στις προπονήσεις βγάζει μάτια. Το κακό είναι πως παίζει όπου θέλει και όταν θέλει. Ίσως αυτό να έχει συμφωνήσει με τους από πάνω.

      Διαγραφή