Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Γελοίο κράτος!

Σχόλιο ΒΤΚ:
Μου το έστειλε ο Στέφανος και ευτυχώς γιατί την Πέμπτη δεν είχα υπολογιστή για να δω όλα όσα ήθελα.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για το Ελληνικό Κράτος και τους Κυβερνώντες. Αν είσαι πλούσιος, εγκληματίας και σχετίζεσαι με την τρομοκρατία συνομιλούν με τους γονείς σου(που κακώς δεν έχουν δικαστεί και καταδικαστεί που το "βλαστάρι" τους δεν το είχαν υπό τον έλεγχό τους, αλλά αυτοί είναι πλούσιοι) και αν είσαι φτωχός και σκοτωθεί σε καιρό ειρήνης για την πατρίδα από λάθος της πατρίδας τότε απλά όλοι κάνουν του κεφαλιού τους. Ντροπή και αίσχος για τη συμπεριφορά που θα διαβάσετε πιο κάτω.
Το γελοίο και ανάλγητο κράτος τιμωρεί την οικογένεια του 19χρονου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου που σκοτώθηκε ενώ υπηρετούσε την πατρίδα, όταν εξερράγη όλμος στον Βόλο. Η Εφορία παρακράτησε μέρος της αποζημίωσης που έδωσε ο Στρατός στην οικογένεια του εκλιπόντος πεζοναύτη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό αυτής. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ κόβει από την οικογένεια τη μείωση που δικαιούνταν ως πολύτεκνη με τέσσερα παιδιά. 

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου, και συγκεκριμένα η αδελφή του, με επιστολή που κοινοποίησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πάτρας, ο Ελληνικός Στρατός, αναγνωρίζοντας ότι είχε στην υπηρεσία του τον στρατιώτη και προφανώς το ότι η τραγωδία (σκοτώθηκαν και δύο επαγγελματίες οπλίτες) δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος αλλά σε αστοχία υλικού, του πυροσωλήνα ή του βλήματος όλμου, αποδέσμευσε το ποσό των 13.000 ευρώ ως αποζημίωση. Το ποσό αυτό αποδεσμεύτηκε ως προκαταβολή, αλλά τελικώς πιστώθηκαν στο λογαριασμό της οικογένειας μόνο 10.000 ευρώ.

Η αδελφή του άτυχου στρατιώτη καταγγέλλει ότι στο ποσό των 13.000 ευρώ μπήκε «μαχαίρι» γιατί φορολογήθηκε. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επισημαίνεται ωστόσο ότι η αποζημίωση είναι αφορολόγητη και δεν υπόκειται σε καμία απολύτως κράτηση. Προφανώς λοιπόν η οικογένεια είχε κάποια φορολογική εκκρεμότητα με το Δημόσιο και η Εφορία χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση αποφάσισε να κατασχέσει τα 3.000 ευρώ της αποζημίωσης, προκαλώντας την οργή των συγγενών του Φώτη Ανδρικόπουλου και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.Δικαιοσύνη

Το κράτος απέδειξε πόσο γελοίο, ανάλγητο και απάνθρωπο μπορεί να γίνει απέναντι σε μια οικογένεια που έστειλε το παιδί της να υπηρετήσει την πατρίδα και, λίγο προτού πάρει απολυτήριο, της το παρέδωσαν νεκρό, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Σκοτώθηκε εν καιρώ ειρήνης. Κι όμως, η τραγικότητα του κράτους, που έρχεται στην επιφάνεια προτού συμπληρωθούν καν οι 40 ημέρες από την τραγωδία στον Βόλο, έχει και συνέχεια. Τα 13.000 ευρώ είναι προκαταβολή της αποζημίωσης. Η οικογένεια δικαιούται άλλα 100.000 ευρώ, τα οποία, ενώ έχουν εγκριθεί από το ΓΕΣ με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, το υπουργείο Οικονομικών δεν τα έχει καταβάλει ακόμη στην οικογένεια.

Για να «δέσει» η προσβολή του κράτους στη μνήμη του νεκρού στρατιώτη, έρχεται και η ΔΕΗ να κόψει την έκπτωση που δικαιούνταν η οικογένεια του εκλιπόντος έχοντας τέσσερα τέκνα. «Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το ρεύμα πολυτέκνων γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα» αναφέρει στην επιστολή της η αδελφή του Φώτη Ανδρικόπουλου.


Ανδρέας Κούτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου