Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Παραλίγο να ζήσει τη δική του Παρασκευή και 13

Ο Εξάστερος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού. Έβλεπες μία ομάδα με ελλείψεις που σου έδειχνε πως μπορούσε να πάρει την κούπα απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου ήταν ο εφιάλτης του κάθε οπαδού του. Ευτυχώς στο τέλος κερδίζει πάντα το Τριφύλλι.

Ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με άμυνα βγαλμένη από τους θριάμβους του Ζοτς, τότε που "έπνιγε" τους αντιπάλους του. Ζωντάνια, ταχύτητα, μπλοκάρισμα σε όλους τους παίκτες των Σέρβων. Έτσι έφτασε στο 26-6 και τότε σκέφτηκα πως θα μπορούσε να "παίξει" με την διαφορά. Όχι με τον τρόπο που "έπαιξε", αλλά αυξάνοντάς της και άλλο. Έτσι θα έκοβε τη διάθεση των αντιπάλων παικτών για να κυνηγήσουν κάτι καλό. Δυστυχώς όμως η έμπνευση του Ιβάνοβιτς δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Οι αναπληρωματικοί όμως δεν ήταν το ίδιο καλοί με τους βασικούς και η διαφορά άρχισε να πέφτει. Κάπου προς το τέλος ανέλαβαν δράση πάλι σχεδόν όλοι οι βασικοί παίκτες.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το "σκιάχτρο" που λέγεται Μαριάνοβιτς άρχισε να θυμίζει τον πρωταγωνιστή της ταινίας θρίλερ. Έκανε ότι ήθελε. Κάρφωνε τη μπάλα στο καλάθι, μάζευε τα "σκουπίδια" και στις δύο πλευρές του γηπέδου και έπαιζε τον Εξάστερο μόνος του. Κάποια στιγμή τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του και ο Ερ. Αστέρας πλησίαζε προς την ισοφάριση.

Τα χειρότερα δεν είχαν συμβεί ακόμα. Ο Τζένκινς βρήκε ρυθμό και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερ. Αστέρας κατάφερε να περάσει μπροστά. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος ο Εξάστερος έφτασε να βρίσκεται στο -5 και με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μήτσος όμως είχε διαφορετική άποψη και πήρε την ομάδα στην πλάτη του και το 60-65 έγινε 70-65.

Τα τελευταία 100 δευτερόλεπτα δεν ήταν κατάλληλα για καρδιακούς. Οι δύο ομάδες έβαλαν από 4 πόντους με τον Παναθηναϊκό να βάζει τους 2 από τους 4 μόλις 3 ή 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και μετά από άστοχο τρίποντο των Σέρβων. Έτσι άλλη μία νίκη ήρθε αν και δύσκολα. Από το επόμενο παιχνίδι ο Εξάστερος θα έχει και ακόμη ένα  ψηλό που σήμερα του έλλειπε πολύ. Σήμερα πάλι έπαιζε η ομάδα με απουσίες. Ελπίζω και εύχομαι στα κρίσιμα παιχνίδια να είμαστε όσο πιο πλήρεις γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου