Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δημόσιοι «υπάλληλοι» ή αλλιώς «Αυτοί φταίνε».

Δημόσιοι «υπάλληλοι», τα λάθη που έγιναν  το ένα πίσω από το άλλο και οδήγησαν στην απαξίωση το θεσμό του δημόσιου ΥΠ(Ο)-ΑΛΛΗΛΟΥ(Σ). Δημόσιος Υπάλληλος έπρεπε να είναι εκείνος που θέτει τον εαυτό του στη διάθεση όλου του κόσμου για να τον εξυπηρετήσει και βρίσκετε ΥΠΟ αυτού που εξυπηρετεί. Άλλο να είναι δούλος και να δέχεται την κάθε παράλογη απαίτηση και άλλο να μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο διορίστηκε. Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθώ με την συμπεριφορά τους αλλά με την απραξία τους και τον ωχαδερφισμό των περισσότερων από αυτούς. Δεν είναι όλοι ίδιοι και ούτε όλοι είναι κακοί, αλλά οι σκάρτοι επισκιάζουν τους υπόλοιπους.

Η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται και η συμπίεση των εισοδημάτων των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων είναι πάγια τακτική της Κυβέρνησης και αυτό γιατί αυτοί που μπορούσαν να σπάσουν το πρώτο κύμα και να σταματήσουν την όρεξη στους 300 αδηφάγους εισοδηματοφάγους δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. 

Η τακτική που ακολουθήθηκε ήταν να μπούνε πρώτα τα μέτρα στον Δημόσιο τομέα που είχε και «φουσκωμένα» μισθολόγια και αμέσως μετά οι «χορηγοί» βιομήχανοι θα ζητούσαν ίση αντιμετώπιση και εφαρμογή των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτό τον τρόπο έχασαν όλοι πλην των «χορηγών». Έχασαν οι ασφαλιστικοί φορείς από τις μειωμένες εισφορές(πέρα από την επιπλέον μείωση των ποσοστών εισφοράς για τους εργοδότες) στα Ταμεία, έχασε η αγορά γιατί όσο μειώνεται το εισόδημα τόσο μειώνεται και η δαπάνη για αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρουν απόλαυση, άρα και η ανακύκλωση του εισοδήματος. Βέβαια στην Ελλάδα πέρα από τους «χορηγούς» προσπάθησαν και πολλοί έμποροι και ελ. επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις κρατώντας τις τιμές σε υψηλά επίπεδα με γελοίες δικαιολογίες και συνάμα συνέχισαν τη φοροδιαφυγή με την μη έκδοση αποδείξεων. Με αυτό τον τρόπο ο πιο ζημιωμένος ήταν ο ιδιωτικός υπάλληλος που σαν μισθωτός ή ημερομίσθιος φορολογούνταν από την αρχή και δεν μπορούσε να κλέψει την Κυβέρνηση. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, μείωση εσόδων για τους «χορηγούς» που σαν αποτέλεσμα είχε απολύσεις και τη συνέχιση του κύκλου. Το χειρότερο όμως ήταν πως οι πλέον αδύναμοι και κουρασμένοι ψυχολογικά αυτοκτόνησαν και άλλοι πέθαναν από την πείνα ή από τα αποτελέσματα της ασιτίας. Μέχρι εδώ δεν προσφέρω όμως γνώση, είναι όλα γνωστά.

Θα αναρωτηθεί κάποιος «Και τι θα μπορούσαν να κάνουν οι Δημ. Υπάλληλοι ώστε να ανατραπεί η κατάσταση;». Αν με τα πρώτα μέτρα νέκρωνε όλος ο Δημόσιος Τομέας από συνεχόμενες απεργίες των 7,10 ή και 15 ημερών τότε όλα θα ήταν καλύτερα. Εκείνοι όμως σκέφτηκαν "θα κόψει λίγα ο ΓΑΠ και όλα θα είναι πάλι καλά, αφού «λεφτά υπάρχουν» και εμείς παίρνουμε ήδη πολλά". Έτσι υπήρξαν πολλοί συνδικαλιστές, υποψήφιοι συνδικαλιστές και πιστοί στο κόμμα τους Δ.Υ. που δεν απουσίασαν ούτε λεπτό από την θέση τους γιατί τους χρειαζόταν ο πρωθυπουργός της καρδιάς τους και οι θέσεις τους ήταν ασφαλείς(έγραψα και πιο πάνω δε αφορά το κείμενο όλους τους Δ.Υ. υπήρχαν και σωστοί). Οι θέσεις τον ιδιωτικών υπαλλήλων όμως δεν ήταν ασφαλείς και απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι. Οι συνολική ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και οι μισθοί ακολούθησαν την αντίθετη πορεία αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Ψέματα, γράφω ψέματα. Κουνήθηκαν από τις θέσεις τους όταν τους είπανε πως κάποιοι από αυτούς θα απολυθούν. Κάποιοι λίγοι από τους πολλούς(όχι τους τόσο πολλούς της προπαγάνδας του Πασόκ, αλλά από τους πολλούς) φέρθηκαν όπως θα έπρεπε σκεπτόμενοι το κοινό καλό, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαζε. Ήταν αργά. Ήταν τόσο αργά που η κατάσταση δεν ήταν αναστρέψιμη. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η άμυνα έπεσε από την αρχή.

Κλείνοντας θα γράψω κάτι που πλέον πρέπει να γίνει κτήμα σας. Παλιότερα όταν κάποιος άνεργος ή μη σας έλεγε «εγώ σε πληρώνω» τον κοιτούσατε και αφού έφευγε τον χλευάζατε. Πλέον ακόμη και οι άνεργοι με την φορολογία που έχουν σας πληρώνουν. Το κρίμα στο λαιμό σας(όσοι δεν κάνατε τίποτα)._

ΥΓ Αδειάζει σήμερα ο δημόσιος τομέας. Τους είπανε πως θα απολυθούν κάποιες χιλιάδες και ανασκουμπώθηκαν οι «πριμαντόνες», που να τους πούνε πως όσοι δεν περνάνε και την αξιολόγηση θα έχουν την ίδια μοίρα. Δεν γίνεται η άλλη να μην ξέρει να χειρίζεται την «αναζήτηση» στο excel, προφανώς θα νομίζει πως το excel είναι μέγεθος ρούχου(xl)...αλλά είναι υπεύθυνη τμήματος. Κατάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου