Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

"Σημασία έχει το δώρο"...Αλήθεια; Από πότε;

Ο πόλεμος των αξιών συνεχίζεται. 
Η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι είναι συνεχής και με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Στόχος τους τα παιδιά και οι έφηβοι. Αν καταφέρουν να τους μετατρέψουν σε όντα χωρίς αξίες τότε η νίκη τους θα είναι εύκολη, όχι σήμερα αλλά σε λίγα χρόνια.

Για ποιο λόγο ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που αφορά ενήλικες να διαφημίζεται με πρωταγωνιστή ένα παιδί και τον μπαμπά του; Γιατί το δώρο θα πρέπει πάντα να είναι αυτό που θέλει ένα παιδί και όχι αυτό που μπορεί να χαρίσει ο γονιός; Από πότε δεν μας ενδιαφέρει η χειρονομία αλλά η αξία του δώρου; Και αν αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η διαφήμιση στους ενήλικους γιατί να μην έχει περιορισμό στην ώρα προβολής της;

Το ERGO το έχουμε ξαναδεί, όχι μία αλλά πολλές φορές. Για να πετύχεις κάτι χρησιμοποιείς κάθε μέσο. Ακόμη και τον διαφημιζόμενο. Είναι παράλογο να διαφημίζεις υπηρεσίες ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων με μόνο δεδομένο την έκπτωση χωρίς να παρουσιάσεις το προσφερόμενο αγαθό/υπηρεσία. Είναι όμως απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο να έχουν αυτή τη συμπεριφορά όσοι κρύβονται πίσω από αυτή τη δημιουργία.

Σε μία χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία δεν νομίζω πως οδεύει προς το τέλος της, η προσπάθεια αυτή η κρίση να γίνει και ηθική είναι καθημερινή. Προσπαθούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε τακτικές κανιβαλισμού. Να απολυθεί ο άλλος αντί για εμένα, να πω στο αφεντικό τι έκανε λάθος(άσχετα αν είχε επιπτώσεις ή αν το διόρθωσε μετά)... Προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Συνεχίζουν να δημιουργούν ανάγκες που δεν υπάρχουν και τις επιβάλλουν με τον ισχυρότερο Δούρειο Ίππο που έχω δει, την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Προσπαθούν να διαβάλουν ότι συντηρούσε ένα ισχυρό κοινωνικό ιστό, την οικογένεια. Όταν αρχίσει να «χαλάει» το μικρότερο δομικό στοιχείο, τότε η κατάρρευση είναι θέμα χρόνου.

ΥΓ Δεν έχω κάτι απέναντι στη διαφημιζόμενη εταιρία αλλά με ενοχλεί ιδιαίτερα η ιδέα της διαφημιστικής εταιρίας και η απουσία του κρατικού μηχανισμού.
ΥΓ2 Είχα έτοιμη την ανάρτηση εδώ και σχεδόν μία βδομάδα αλλά δεν μπορούσα να πετύχω την διαφήμιση για να την ολοκληρώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου