Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

80 τοις 100 επιτυχία

Θα έβαζα για τίτλο το "Μπεργκ λαμπρός μας οδηγεί" αλλά βλέποντας τα στατιστικά στο site της Ουέφα άλλαξα γνώμη. Τέτοιο ποσοστό και μάλιστα με αυτό το σκορ είναι πολύ δύσκολο εως απίθανο να ξανασυμβεί. Αλλά αυτό ας το αφήσω για το τέλος.

Ξεκίνησε το παιχνίδι και με έλουσε κρύος ιδρώτας. Πριν το 0-1 χάσαμε ευκαιρίες για το 1-0. Αμέσως μετά το φτηνό γκολ από τη λάθος "έξοδο" του Κοτσόλη κάτι έγινε και η ομάδα αντέδρασε σωστά. Πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα ο Παναθηναϊκός και έκανε το 1-1 με το πέναλτυ που κέρδισε ο Καρέλης. Λίγο μετά έγινε το 2-1 και πριν βγει το ημίχρονο έγινε το 3-1. Το 4-1 έγινε πριν λήξει το 90λεπτο. Βασικός συντελεστής της επιτυχίας μία απουσία. Έλειπε από την βασική ενδεκάδα ο Πέτριτς. Επιτέλους ο Αναστασίου μετά τις τόσο κακές εμφανίσεις του Πέτριτς και τον αποκλεισμό μας από τους Βέλγους τον άφησε εκτός. Αν και ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έκανε την άστοχη ενέργεια που θα του στοίχιζε την δεύτερη κίτρινα κάρτα(σωστά δόθηκε) τότε θα μιλούσαμε για ένα τέλειο παιχνίδι.

Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Ήθελα τη νίκη, αλλά μετά από τα όσα έχουμε δει και κυρίως όσα δεν έχουμε δει φοβόμουν το παιχνίδι ακόμη και όσο ήταν στο 3-1. Σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν σηκώθηκα από την καρέκλα και μόνο στο ημίχρονο έκανα μία βόλτα κοιτώντας παράλληλα τι κάνουν και οι άλλες Ελληνικές ομάδες. Μετά τη λήξη και αφού άφησα λίγη ώρα να περάσει και να έχω το χαμόγελο της ικανοποίησης στα χείλη σκέφτηκα να μπω να δω επίσημα στατιστικά. Η έκπληξη τεράστια μιας και όσο παίζει η ομάδα και πάει καλά δεν προσέχω και δεν μετρώ τις ευκαιρίες. 4 γκολ με 5 σουτ στο τέρμα. Με τέτοιο ποσοστό πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να καταφέρεις να χάσεις.

Λίγη προσοχή στον επαναληπτικό γιατί πολλές φορές η έλλειψη άγχους στον αντίπαλο που μοιάζει να είναι ήδη εκτός μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα. Άντε να δούμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε στους ομίλους.

16 σχόλια:

  1. Παιχνίδι επιπέδου ερασιτεχνικής κατηγορίας.Αν περάσουν απο το τρελοκομείο στην Δανία ,τους μισθούς τους εξασφαλίζουν και τίποτα παραπάνω και ας κραυγάζουν οι ΑΡΔ περί ανάσας και σωτηρίας του Παναθηναικού.Οι ομάδες φτιάχνονται στο Τσάμπιονς Λίγκ και πουθενά αλλού.Αν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ,αυτή είναι η νίκη μιας μικρομεσαίας ομάδας της επαρχίας,του Αστέρα Τρίπολης.Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά στον άρρωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα όσα γράφεις, με τη διαφορά πως θεωρώ πως στην Ελλάδα την ομάδα την φτιάχνουν τα χρήματα που δίνει ο ιδιοκτήτης και την συμπληρώνει το Ch.L.
      Με τα χρέη που έχουμε τα χρήματα από το Γιουρόπα δεν μας βγάζουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα.
      Η νίκη και πιθανότατα η πρόκριση είναι παρηγοριά στα πρόβατα γιατί οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να χαίρονται με τα όσα βλέπουν.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Βασίλη.Μπράβο στην ομάδα που καθάρισε την πρόκριση απο το πρώτο παιχνίδι και δεν θα υπάρχει άγχος στον δεύτερο.Εαν πηγαίναμε με ρευστό σκόρ στην Δανία φοβάμαι ότι θα μέναμε για ακόμα μία χρονιά εκτός Ευρώπης.Πάλι καλά που ο Αναστασίου ξύπνησε και άφησε εκτός τον Πέτριτς και ξεκίνησε τον πιο κινητικό Καρέλη όπως και τον Ντίνα που είναι αρκετά καλός παίχτης.Πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον Τριάντα δεξί μπακ και να τον έχει βασικό σέντερ μπάκ και δεξί μπάκ τον Σπυρόπουλο ο ΠΑΟ θα είναι πολύ πιο επιθετικός και με καλύτερη ισορροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Όχι ρε αδερφέ και μπράβο για τα αυτονόητα. Χάρηκα αλλά κάποτε αυτό θα ήταν το δεδομένο. Από πότε έχουμε να μπούμες σε ομίλους του Ch.L.; Ο ΑΠΟΕΛ πάει να μπει τρίτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Πέτρις ας πάει καλύτερα να κάνει τον φροντιστή γιατί από τότε που ήρθε δεν έπαιξε ούτε 10 λεπτά καλή μπάλα.
      Για την αλλαγή στην άμυνα που γράφεις δεν θα εκφέρω γνώμη γιατί στις προπονήσεις ο Αναστασίου σίγουρα βλέπει πιο πολλά από όσα εμείς σε κάποιο παιχνίδι.

      Διαγραφή
  3. Ευχάριστο αποτέλεσμα καθώς επί της ουσίας ο αντικειμενικός στόχος μας δηλαδή η είσοδος στους ομίλους του Europa επετεύχθη.
    Αγωνιστικά ο Κοτσώλης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν κάνει για τερματοφύλακας του Παναθηναικού και ότι η καλή του εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι με τη Σταντάρ ήταν απλά τυχαία.Πρέπει να γίνει δουλειά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και ιδιαίτερα στις επιστροφές.Πάλι σε κανα δυο αντεπιθέσεις η άμυνα μας ήταν εκτεθειμένη.Ο Αναστασίου θα πρέπει να μιλήσει και με τους πιτσιρικάδες ώστε να αποφεύγονται λάθη λόγω απειρίας και υπερβολικού πάθους.
    Ο Καρέλης έδωσε πνοή στην ομάδα και νομίζω ότι αν ο Πέτριτς δεν αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες ίσως και να την κάνει αλα Φιγκερόα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε όμως να έχει δύο ευκαιρίες η ομάδα και να μην είναι έτοιμη για να φτάσει στους ομίλους του Γιουρόπα. Αν δεν ήθελαν το Ch.L. τότε γιατί πήγαν ως υπεράσπιση στο ΚΑΣ; Γελοίοι και νάνοι στη διοίκηση με τις επιλογές τους μας κάνουν κακό.
      Ο Στεφανάκος αδερφέ είναι τερματοφύλακας "ειδικού" σκοπού και για αυτό τον έχουν σαν "μανάρι". Ο Πέτριτς μακάρι να φύγει γιατί κόβει τη θέση από τον Καρέλη ή κάποιον άλλο νεαρό επιθετικό.
      Εγώ δεν είδαν να λειτουργεί γενικότερα καλά η ομάδα. Με μία αντίπαλο έστω μέτρια θα είχαμε σοβαρά προβλήματα.
      Μετά το δεύτερο παιχνίδι και αφού γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα παίζουν Ευρώπη θα κάνω και μία πρόβλεψη.

      Διαγραφή
    2. δεν νομίζω ότι δεν ήθελαν ch.league απλά η ομάδα δεν είναι για ch.league.
      Πονάει αυτό που λέω αλλά είναι η αλήθεια.Ο Παναθηναικός φέτος δυστυχώς είναι η ίδια περσινή ομάδα.Όχι ότι η περσινή ομάδα ήταν κακή αλλά είχε κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες.Το θέμα βέβαια είναι να εξελισσόμαστε και όχι να παραμένουμε οι ίδιοι.Μην σου φανεί περίεργο αν έχουμε και το ίδιο μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όπως πέρσι στο πρώτο γύρο.

      Διαγραφή
    3. Θα ζητήσω να δεις λίγο τις δηλώσεις τους πριν τα ματς με τους Βέλγους. Ανεπίτρεπτες για Παναθηναϊκό. Φέτος η ομάδα είναι χειρότερη. Λείπει ο Καπίνο και φτάσαμε να λέμε πως μας λείπει ο Αμπέιντ.
      Το 0-3 με τους γαύρους μπορεί να το χαρήκαμε αλλά θα το πληρώσουμε ακριβά με την ασυλία που έδωσε σε διοίκηση και προπονητή.

      Διαγραφή
    4. Ασυλία φίλε ΒΤΚ στη διοίκηση και στο προπονητή δεν προσφέρει το 0-3 αλλά το ότι δεν υπάρχει χρήμα.Τι να βγεις να πεις για μεταγραφές όταν διαβάζω ότι με το ζόρι θα βγει και φέτος από οικονομικής πλευράς η χρονιά.Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί ο κόσμος τόσο καλύτερα για αυτούς.Όχι για κανένα άλλο λόγο απλά να μην χαλιέται κιόλας με τις εξελίξεις.Εγώ προσωπικά το έχω αντιληφθεί αυτό.Το έχω χωνέψει και ξέρω τι να περιμένω.Ξέρω ότι η ομάδα αν δεν βρεθεί κάποιος λεφτάς για χρόνια θα φυτοζωεί.
      Σκληρά λόγια αλλά δυστυχώς είναι η πραγματική κατάσταση του Παναθηναικού μας.Όσο για το Καπίνο έπρεπε να πωληθεί και εγώ αν ήμουν θα τον πούλαγα.2 μύρια έτσι όπως είναι η ομάδα οικονομικά ήταν απαραίτητα.Μακάρι να μπορούσαμε να μείνει αλλά δεν είναι έτσι η κατάσταση.

      Διαγραφή
    5. Αδερφέ χρήματα υπάρχουν, για την ομάδα δεν τα δίνουν. Αν ρωτήσεις πιτσιρικάδες, και έχω βρει πολλούς φέτος, θα σου πουν πήρε διπλό με 0-3 ο Αναστασίου και Κύπελλο. Μαζί με τον Αναστασίου την "επιτυχία" την "υιοθέτησε" και η διοίκηση. Αυτή η διοίκηση μπήκε ΔΗΘΕΝ για να συμμαζέψει το χρέος και πέρα από το να ξεπουλά τους καλύτερους παίκτες δεν κάνει τίποτα παρά να το αυξάνει.
      Ο άλλος ο χαζός ο πιτσιρικάς που του τα λέω κάθε μέρα νομίζει πως όταν οι κακές προβλέψεις μου βγαίνουν νομίζει πως χαίρομαι και προχθές τον έκραξα. Δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα διαφορετικό από όλα αυτά που έχω δει μεγαλώνοντας. Νίκες απέναντι σε τεράστια ονόματα της Ευρώπης, νίκη στο Άμστερνταμ, στο Οπόρτο, στη Γλασκώβη κλπ κλπ.
      Αδερφέ αν ο Σάμαρης πάει 9εκ ευρώ τότε ο Καπίνο πάει τουλάχιστον 5. Όταν ξεπουλάς και οι αγοραστές το γνωρίζουν σου πάνε την τιμή πολύ χαμηλά όπως και με τον Καρνέζη. Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει και τον ΓΑΠ και τον συμφοιτητή του.

      Διαγραφή
    6. δεν πιστεύω τους gay ούτε για τα λεφτά που λένε ότι πουλάνε τους παίχτες τους.

      Διαγραφή
    7. Είτε για Σάμαρη είτε για Μανωλά θα μάθουμε το ποσό από το εξωτερικό. Η διαφορά είναι πως δεν ξεπουλάνε.
      Στην εγχώρια αγορά τα ποσά είναι ψεύτικα και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Συμβαίνει από ... πάντα.

      Διαγραφή
  4. Γεια σου Βασίλη.Επιστρέφω στον σχολιασμό μετά από αρκετό καιρό αλλά να ξέρεις ότι επισκέπτομαι το blog σου καθημερινά και διαβάζω όλα τα άρθρα που ανεβάζεις.Θα παραθέσω ένα σχόλιο για το ρόστερ της ομάδας μας μιας και φαίνεται να ολοκληρώνεται το ρόστερ με την απόκτηση του Μπερίσα.
    Εγώ θεωρώ αρκετά αποδυναμωμένο τον φετινό Παναθηναικό σε σχέση με πέρσυ και αυτό γιατί η περσινή ομάδα ήθελε τρεις προσθήκες: ένα δεξί μπακ(ο Γκάλο που αγωνίστηκε δανεικός στον Παναιτωλικό από την Μπράγκα και κατέληξε στην Πάκος Φερειρα με 80000 χιλιάδες συμβόλαιο τον χρόνο) ήταν μια καλή περίπτωση, την απόκτηση του Αμπειντ ή ποδοσφαιριστή με παρόμοια χαρακτηριστικά που να αγωνίζεται στην ίδια θέση(δηλαδή 8αρι) και την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού(το παλιό καλό 10αρι που να μπορεί να οργανώνει το επιθετικό παιχνίδι και να κοντρολάρει τον ρυθμό της ομάδας) και την ταυτόχρονη παραμονή όλων των παικτών της περσινής ομάδας.
    Όμως αντί να γίνουν όσα ανέφερα, πουλήσαμε τον βασικό τερματοφύλακα μας(22 χρονών) έναντι 2,3 εκατομμύρια ευρώ και ο αντικαταστάτης του είναι ο Στιλ(30 χρονών) με 100000 τον χρόνο, για δεξί μπακ αποκτήσαμε τον Μπούρμπο(ασχολίαστο),τον Αμπειντ όπως όλα δείχνουν τον ξεχνάμε και αντικαταστάτης του είναι ο Μπούι ενώ 10αρι δεν αποκτήσαμε μιας και ο προπονητής μας δεν θεωρεί απαραίτητο έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά.
    Θεωρώ ότι αν η ομάδα είχε κάνει τις κινήσεις αυτές και είχε κρατήσει και τον Καπίνο τότε νομίζω ότι θα είχαμε προκριθεί με την Σταντάρ και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με τις όποιες πιθανότητες την είσοδο στους ομίλους του Ch.l.
    Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι βγαίνουν ορισμένοι "δημοσιογράφοι" και λένε <> επειδή έριξε 4 στην χειρότερη ομάδα που αντιμετώπισε στην Ευρωπαική του ιστορία.Δηλαδή αν κερδίζαμε μια εκ των Νάπολι, Μπιλμπάο, Ζενίτ τι θα γράφανε;;;; Ότι είμαστε φαβορί για την κατάκτηση του Ch.l;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ δεν κρατάω παρουσίες στα σχόλια γιατί αν το έκανα θα είχα κοπεί από απουσίες στο fb!!!
      Λέω να το "χοντρύνω" λίγο το σχόλιο που έκανες για το ρόστερ. Αν δούμε τις ομάδες της Κύπρου και τους παίκτες που βρίσκουν, εκτός των δανεικών από τον γαύρο, και οι περισσότεροι είναι καλύτεροι από τον Μπούρμπο και τους Μπούι και Στιλ. Βέβαια ακόμη και εκεί η φερόμενη ως διοίκηση έβαλε τον "μικρό" για ασπίδα απέναντι σε κάθε οπαδό άνω των 30που δεν έχει χάσει τη μνήμη του.
      Μοναδική περίπτωση που ίσως καλυφθεί από μέσα είναι αυτή με τον μεσοεπιθετικό που υπό συνθήκες ίσως ο Ντίνας να μπορεί να καλύψει τη θέση.
      Για τους ΑΡΔ δεν έχω να πω κάτι παραπάνω από το γεγονός πως με όλα τα μέσα ελεγχόμενα αυτοί αναπαράγουν το "χαρτάκι" που τους δίνει η Λέτα.
      Και όσο θυμάμαι πως κάποτε, όταν φτάσαμε στο β γκρουπ δυναμικότητας, έβγαινε μερίδα των απελευθερωτών οπαδών και γκρίνιαζε για τη δυναμικότητα των αντιπάλων με πιάνουν τα δαιμόνια.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Βασίλη.Δυστυχώς μας φτάσανε να λέμε μπράβο για τα αυτονόητα με κάποιες ομάδες καφενεία που τις εποχές τις σκλαβιάς γελάγαμε που τις ακούγαμε κιόλας.Μακριά απο εμένα η αποθέωση της ομάδας αυτής απλά το μπράβο πήγαινε στο ότι θα δώ Ευρωπαϊκούς αγώνες ξανά του ΠΑΟ.Ελπίζω φύγουνε οι "εκτοξευτές"και να δούμε ξανά τον ΠΑΟ μεγάλο όπως ήτανε την εποχή της σκλαβιάς.Όσο για τις μεταγραφές που λένε οι στημένοι είναι απλά αστείες όπως και αυτοί που διοικούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μάνο.
      Όντως έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θα παίξουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αρκεί να μην είναι όπως αυτά της τελευταίας φοράς. Όσο τα θυμάμαι τόσο θέλω να τα διαγράψω από την μνήμη μου. Χάσαμε από κάποιους τυχαίους...

      Διαγραφή