Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες

Όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει πολλές φορές πως η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να διδαχθούμε από αυτήν. Όταν όμως έχεις το δίδαγμα μπροστά στα μάτια σου θα πρέπει να επαναλάβεις την ιστορία και εσύ; "Πρέπει" να πάθεις για να μάθεις;

Για να μην συνεχίσω με άσκοπα ερωτήματα που όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις προχωρώ στην ουσία του θέματος που έχω κατά νου. Όσο μπορώ να θυμάμαι(από παιδί ακόμη και πριν τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου) οι ΗΠΑ πάντοτε είχαν ευνοούμενους και αντιπάλους. Πολλές φορές ένας πρώην αντίπαλος γινόταν ευνοούμενος και ένας πρώην ευνοούμενος γινόταν αντίπαλος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Ταλιμπάν. Επειδή η Ελλάδα μας όμως είναι μακρυά από το Αφγανιστάν θα ασχοληθώ με τους Ισλαμιστές στο Ιρακ(παντού οι ίδιοι είναι αλλά αυτοί είναι στο κέντρο των εξελίξεων σήμερα).

Οι Αμερικανοί για χρόνια εξόπλιζαν και εκπαίδευαν αυτούς που σήμερα πλέον εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι αλλά και με την υποστήριξη ισχυρών ομόθρησκων κρατών έχουν σηκώσει μπαϊράκι και έχουν βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή. Σκοτώνουν, δολοφονούν, βιάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς αίσθημα ντροπής ή συμπόνιας. Χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο που διδάχτηκαν. Πρώτα "σκοτώνουν" με τον φόβο, τον τρόμο που προκαλούν όταν γίνεται γνωστός ο τρόπος που δολοφόνησαν τους προηγούμενους. Έτσι ο αντίπαλος έχει πάντα μειονέκτημα.

Οι ΗΠΑ όμως έχουν και άλλα προβλήματα. Πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αφού είναι ακριβώς ανάμεσα στους αντιμαχόμενους. Και να μην ξεχνάμε πως οι πολίτες των ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν ακόμη μία αποστολή στρατιωτών σε εμπόλεμη ζώνη. Σταματούν όμως εδώ τα προβλήματα; Η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ όπως και η κοινωνία τους. βασίζουν την οικονομία τους πλέον και σε πολλούς αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται εκεί και με την αύξηση του πληθυσμού τους αλλοίωσαν ακόμη περισσότερο τον ήδη πολυπολιτισμικό κοινωνικό ιστό.

"Καλά" όλα αυτά αλλά που κολλάνε με την Ελλάδα μας;
Δεν κολλάνε;
Οι δεκάδες χιλιάδες ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚ από κάθε χώρα που έχει ισχυρή πίστη στο ισλάμ.
Οι Ρώσοι και οι άλλες φυλές που αγόρασαν το 1990 και μετά διαβατήριο πληρώνοντας σε δολάρια και που ήρθαν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία με τους παλιννοστούντες Πόντιους. Αν προσθέσουμε και τους χιλιάδες Αλβανούς που μετά από χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ νομιμοποίησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις τότε δημιουργούμε ένα "ψηφιδωτό" εθνών στην Ελλάδα.
Ο τρόπος με τον οποίο επιτέθηκε ο Πακιστανός στο αγγελούδι στην Πάρο και το άλλο ΟΡΚ στην γυναίκα στην Κέρκυρα;
Πόσο βίαια ήταν και είναι τα εγκλήματα των Αλβανών(UCK) όχι μόνο κοντά στα δικά τους σύνορα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Σκότωναν για λίγα ευρώ.
Μήπως όταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους παραχώρησαν δημόσιο χώρο για προσευχή θυμάστε τι "ομορφιές" είχαμε δει;
Αυτά για να μην πει κανείς πως δεν τα διάβασε πουθενά. Θέλουμε να πάθουμε τα ίδια; 
Εμείς που δεν είχαμε φυλές που να διώξαμε από τον τόπο τους και που ο πληθυσμός μας είχε ομοιογένεια;
Εμείς που διδάξαμε την φιλοξενία αλλά ξεχάσαμε την φιλοπατρία.
Εμείς που στη νεότερη ιστορία δεν επιτεθήκαμε σε κανένα άλλο κράτος.
Εμείς που έχουμε μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία, την ανομία και την αναρχία.

Ο Θεός βοηθός και η Παναγιά μαζί μας.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βασίλη.Ο τίτλος σου τα λέει όλα.Δεν θέλω να πω κάτι άλλο γιατί βλέπω να εκτροχιάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα(πέρασε 12 άρα για την Παρασκευή) Μάνο.
    Με κόπο το κράτησα τόσο σύντομο και δεν επεκτάθηκα σε όσα πολλοί γνωρίζουμε. Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά θα ξέφευγα και εγώ και θα έπρεπε μετά αν διορθώνω τον ίδιο μου τον εαυτό 2, 3 ή και περισσότερες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή