Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Νεομεσσιανισμός

Αφού πήρα την άδεια του αδερφού που μου έστειλε το κείμενο αυτό σε e-mail το κάνω αυτούσιο ανάρτηση γιατί αυτά που έπρεπε να διαβάζουμε μας τα κρατάνε κρυφά. Αν οι επόμενες γενιές είχαν την γνώση αυτή απλόχερα τότε πολλά θα ήταν διαφορετικά. Οι επιλογές που θα έκαναν οι παππούδες μας, οι γονείς μας αλλά και εμείς θα ήταν διαφορετικές.
Στέφανε ευχαριστώ που το μοιράστηκες με όλους μας.

Επειδή αυτή την εποχή διαβάζω ένα από τα βιβλία του Ιωάννη Πασσά, μοιράζομαι αυτό το απόσπασμα.

 «Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ. Η ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΡΧΙΩΝ, ΑΙ ΟΠΟΙΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΩΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑΝ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΑΥΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΤΑ ΙΘΥΝΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΠΩΤΕΡΟΝ, ΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΑΥΤΩΝ. ΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΠΑΣΑΙ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΘΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΗ ΤΟ ΡΗΤΟΝ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ "ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΟΥ, ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΤΑΣ ΚΛΕΙΔΑΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ"».

(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ BARUCH LEVI ΠΡΟΣ ΤΟΝ KARL MARX <MARDOCHAI KESSEL>, ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΙΔΕ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΣΣΑ «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» ΣΕΛ. 195)

ΠΑΣΣΑΣ Ιωάννης του Δημητρίου. Σύγχρονος Ελλην, δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής της Εγκυκλοπαίδειας του <<Ηλίου>> , η οποία έχει και την μορφή Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, σήμερον δε κυκλοφορεί εις Νεωτέραν Τρίτην έκδοση (πρώτη έκδοση 1948-1954, Δευτέρα έκδοση 1958-1962)

ΥΓ
Μην πετάτε ποτέ παλιά βιβλία που ασχολούνται με τις επιστήμες. Το φιλτράρισμα που πέφτει στις μέρες μας είναι άλλο πράγμα, οπότε τα βιβλία αυτά ίσως αποτελούν "οδηγούς επιβίωσης" για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου