Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

‘Ολα τα “μπουμπούκια” υπερ των Εβραίων: Και ο πατέρας της υστερικής πρεζοπουτάνας υπέρ του Ισραήλ!

Στηρίζουμε τον ΠΕΥΚΩΝΑ.

O Γιον Βόιτ επιτίθεται στην Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ για τη στάση τους κατά του Ισραήλ

Πριν από λίγες ημέρες ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ανάμεσα σε δεκάδες Ισπανούς καλλιτέχνες, δήλωσαν την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους σε μια ανοιχτή επιστολή που ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να καταδικάσει τον βομβαρδισμό των Παλαιστινίων αμάχων από το Ισραήλ.

Σε απάντησή τους, ο Γιον Βόιτ υπογράφει ένα οργισμένο άρθρο στο The Hollywood Reporter, στρεφόμενος εναντίον τους με σκληρή γλώσσα και θεωρώντας «ανθρώπους σαν την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ» υπεύθυνους για το αντισημιτισμό που έχουν προκαλέσει σε όλον τον πλανήτη.

Διαβάστε αυτούσιο το άρθρο του Γιον Βόιτ:
Το ονομά μου είναι Γιον Βόιτ και είμαι κάτι περισσότερο από θυμωμένος, είμαι θλιμμένος που άνθρωποι σαν την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ μπορούν να υποκινήσουν αντισημιτισμό σε όλον τον κόσμο και αγνοούν τη ζημία που έχουν προκαλέσει.
Αγνοούν προφανώς όλη την ιστορία της γέννησης του Ισραήλ, όταν το 1948 τα Ηνωμένα Εθνη τους πρόσφεραν ένα κομμάτι γης που προοριζόταν γι’ αυτούς από το 1921 και ταυτόχρονα προσφέρθηκε στους Αραβες Παλαιστίνιους το άλλο μισό. Οι Αραβες απέρριψαν την προσφορά, οι Εβραίοι τη δέχτηκαν, μόνο και μόνο για να δεχθούν επίθεση από πέντε γειτονικές αραβικες χώρες που είχαν σαν σκοπό να τους οδηγήσουν στη θάλασσα. Αλλα οι Ισραηλινοί κέρδισαν. Οι Αραβες προσπάθησαν ξανά το 1967 και ξανά το 1973, ξεκινώντας μια κρυφή επίθεση κατά τη διάρκεια της πιο ιερής εβραϊκής γιορτής. Κάθε φορά οι Εβραίοι κατάφερναν να επικρατήσουν αλλά όχι χωρίς μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και όταν το Ισραήλ δεν συμμετείχε σε ένα μεγάλο πόλεμο, υπερασπιζόταν την κυριαρχία του ενάντια σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Και όμως το Ισραήλ πάντοτε εργαζόταν για μια ειρηνική σχέση με τους Αραβες γείτονές του. Επέστρεψε εθελοντικά τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο σαν αντάλλαγμα για ειρήνη, έδωσε στους Παλαιστίνιους όλη τη Γάζα σε μια κίνηση ειρήνης. Ποια ήταν η απάντηση; Οι Παλαιστίνιοι εξέλεξαν τη Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση και αμέσως ξεκίνησαν να ρίχνουν χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ.
Μετά από χρόνια προσπαθειών για ειρήνη, σειρά πολέμων, επιθέσεων από τους εχθρούς τους, επιθέσεις που συνεχίζονται και τελικά μετά από χρόνια που οι Ισραηλινοί έτρεχαν σε καταφύγια και είδαν εκατοντάδες πολίτες να σκοτώνονται από βομβιστές αυτοκτονίας, πολίτες που σκοτώθηκαν στον ύπνο τους, μαχαιρώθηκαν, έφτασαν στα όρια τους και επιτέθηκαν και αυτοί. Και αντί οι συνάδελφοί μου να υποστηρίζουν τη μοναδική δημοκρατική χώρα στην περιοχή, υπογράφουν δηλητηριώδη επιστολές εναντίον τους…

1 σχόλιο:

  1. Κάπου πρέπει να βρει δουλειά κ αυτός ο ταλαίπωρος, δεδομένου ότι τα 3-4 στούντιο του Χόλυγουντ ανήκουν στον περιούσιο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή