Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ποδοσφαιρική ανάλυση

Ποτέ δεν μου άρεσε ο Αναστασίου σαν προπονητής αλλά σήμερα λέω να το τεκμηριώσω με ένα παράδειγμα και αμέσως μετά να υπερασπιστώ ένα τερματοφύλακα που πάνε να  του κάνουν ότι έκαναν κάποιοι δικοί μας στον Λουκά Βύντρα.

Την Πέμπτη έπαιζε Πάοκ-Ντόρτμουντ στην Τούμπα. Οι Γερμανοί ήρθαν με ελλείψεις αλλά ο Τούντορ έκατσε και διάβασε σωστά που έπρεπε να "χτυπήσει" και πως, το αντίθετο από ότι κάνει ο Αναστασίου δηλαδή.

Όποιος είδε τον αγώνα θα πρόσεξε πως ο ΠΑΟΚ διάλεξε το σημείο που θα χτυπούσε. Διάλεξε τον Σούμποτιτς. Ο αντιπαθητικός αυτός Σέρβος είναι το σημείο που επέλεξε ο Τούντορ να χτυπήσει η ομάδα του. Είδε πως παίζουν οι Γερμανοί, διάβασε τις αδυναμίες τους και τους περίμενε όπως έπρεπε. Μόλις έβρισκε την ευκαιρία εστίαζε στον Σούμποτιτς και από εκεί έβαλε και το γκολ.

Πόσες φορές ο Αναστασίου διάβασε ένα ματς σωστά;(όχι το 0-3 δεν είναι αποτέλεσμα του Αναστασίου)
ΚΑΜΙΑ

Πάμε να δούμε και τη φάση του γκολ της Ντόρτμουντ.


Είναι βλάκες όσοι βρίζουν τον τερματοφύλακα. -
Η φάση είναι δουλεμένη στην προπόνηση από την Ντόρτμουντ και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την ευκολία που ο επιτιθέμενος αφήνει την μπάλα για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Όχι απλά είμαι δείγμα ποδοσφαιρικής ευφυίας του επιθετικού που βλέπει πως αν δεν ακουμπήσει την μπάλα αυτή έχει πορεία το αντίπαλο τέρμα αλλά και η κίνησή του ξεγελάει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Εδώ είναι το σημείο που όλοι οι βλάκες βρίζουν τον Όλσεν.
Αν ο Ροντρίγκες δεν τον είχε χάσει τόσο εύκολα σε σημείο που δεν μπορούσε κανείς άλλος αμυντικός να καλύψει τον παίκτη του δεν θα είχε γίνει το γκολ. Μετά αφού ο επιθετικός είναι εντός περιοχής οι πιθανότητες είναι 50-50 να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Αλλά εδώ παίζεις με την Ντόρτμουντ(θυμάστε πως προπονούνται αυτοί παίκτες; αν όχι ψάξτε το αντίστοιχο βίντεο) και ο επιθετικός αφού είδε πως ο Όλσεν δεν προλάβαινε την μπάλα, έκανε την μπλόφα και μπήκε το γκολ. Αν ο Κάστρο είχε αποφασίσει να προσπαθήσει αυτός για το γκολ το πιο πιθανό είναι πως ο Όλσεν θα είχε γίνει ήρωας αφού μάλλον λόγω της θέσης του θα είχε αποκρούσει. Το ποδόσφαιρο όμως δεν παίζεται με αν.

Η Ανάλυση του γκολ είναι προσφορά στα πουροφλοράκια που δεν ξέρουν μπαλίτσα αλλά μπαίνουν για να ελέγξουν τι γράφω. Που να τη μάθουν τη μπαλίτσα αφού από την εποχή Βγενόπουλου-Πατέρα και μετά δεν είδαμε και ποτέ ποδόσφαιρο επιπέδου(το ψάχνω τον Σισέ δεν είναι σύστημα). Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε δει μπάλα υψηλού επιπέδου από τον Παναθηναϊκό και δεν χρειαζόμαστε τέτοιες αναλύσεις.

ΥΓ Δεν θα αναλύσω τον Αλαφουζικό πριν ξαναγίνει Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου