Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Τζάμπα ήττα


Πρεμιέρα με ήττα στην Ευρωλίγκα για τον Εξάστερο και η πιο συχνή δικαιολογία που διαβάζω είναι πως ακόμη δεν έχει παίξει στο ΟΑΚΑ. Τι λέτε ρε μάγκες; Ας σοβαρευτούμε και ας δούμε τι έγινε σήμερα.

Η ομάδα παραμένει ανέτοιμη, δεν θα μπορούσε να ήταν ήδη έτοιμη, και φαίνεται από την πρώτη ματιά. Λάθη, αστοχία και ατυχία στοίχισαν τη νίκη. Αν κάποιος δει μόνο το αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει να καταλάβει πως δεν είναι ο καθρέφτης του αγώνα.

Λάθη. 
Πολλά και αβίαστα λάθη στοίχισαν σε πόντους που δεν μπήκαν, σε μπάλες που χάθηκαν και χάθηκαν οι επιθέσεις και σε εύκολους πόντους του αντιπάλου. Τόσα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί από τον Παναθηναϊκό μέχρι σήμερα. Αμυντικά ριμπάουντ που έδωσαν δευτερες και τρίτες επιθέσεις που έγιναν πόντοι της αντίπαλης ομάδας.

Αστοχία.
Απίστευτα εκνευριστικό να βλέπεις επαγγελματίες αυτού του επιπέδου να πετάνε την μπάλα λες και αυτή ήταν από υλικό που θα τους έκαιγε τα χέρια. Πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ.

Τύχη-ατυχία.
Υπήρχαν κρίσιμα σουτ που "μπήκαν και βγήκαν" και αν  είχαν γίνει πόντοι θα γράφαμε και θα συζητούσαμε άλλα πράγματα τώρα.

Αυτό που εγώ σκέφτομαι είναι πως οι παίκτες ξέρουν πως θα βελτιωθούν πολύ ακόμα και πως αυτή η ήττα δεν θα τους στοιχίσει(λογικά) στη συνέχεια. Έχασαν άλλωστε και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, άρα η ήττα αυτη δεν μας λέει τίποτα παραπάνω από τον ένα χαμενο βαθμό.

Η ομάδα θα στρώσει και οι παίκτες θα δείξουν τι αξίζουν πραγματικά σε λίγο καιρό. Ας μη βιαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου