Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ένοχη σιωπή στην Ελλάδα του 2015

Στις 5.30 σήμερα το πρωί ήχησαν και πάλι οι σειρήνες . Όλοι ήξεραν το γιατί. Πριν από 41 χρόνια τέτοια μέρα, τέτοια ώρα οι τουρκικές δυνάμεις έφταναν στις ακτές της Κερύνειας. Η 20ή Ιουλίου ήταν και θα είναι μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό.
Παρά τις διεθνείς αποφάσεις η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της. Περισσότεροι από 43.000 βαριά οπλισμένοι στρατιώτες από την Τουρκία παραμένουν ακόμη στις κατεχόμενες περιοχές. Σημειώνεται ότι, ξεκινώντας από το Ψήφισμα 353 της 20ής Ιουλίου 1974 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο ΟΗΕ έχει κάνει εκκλήσεις για «άμεσο τερματισμό της ξένης στρατιωτικής επέμβασης στην Κυπριακή Δημοκρατία» και για «απομάκρυνση χωρίς καθυστέρηση από την Κυπριακή Δημοκρατία του ξένου στρατιωτικού προσωπικού που η παρουσία του δεν προβλέπεται από διεθνείς συμφωνίες».
Η Τουρκία μέχρι και σήμερα στερεί από τους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Το γεγονός αυτό έχει δώσει αφορμή για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις για τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης από την πλευρά της Τουρκίας.
Πέραν της οικονομικής καταστροφής, που προκάλεσε η εισβολή και η βίαιη μετακίνηση πληθυσμού, περισσότερα από 3.000 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ περίπου 1.400 Ελληνοκύπριοι παραμένουν αγνοούμενοι.Η ‘Αγκυρα προχώρησε στον συστηματικό εποικισμό των κατεχόμενων περιοχών με παράνομους εποίκους και υποχρέωσε πολλούς Τουρκοκυπρίους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και αλλού. Έτσι, οι έποικοι υπερτερούν αριθμητικά των γηγενών Τουρκοκυπρίων.
Δεν πρέπει να κάνουμε κανένα συμβιβασμό με τους κατακτητές. Μόνο με την απελευθέρωση θα επιβιώσει ο ελληνισμός της Κύπρου. Μόνο με την απελευθέρωση θα αποχωρήσουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα και όλοι οι έποικοι. Μόνο με την απελευθέρωση θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.
Μόνο με την απελευθέρωση θα υψωθεί η ελληνική σημαία σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ξεχάσουμε. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να συμβιβαστούμε με τους κατακτητές. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεπουλήσουμε ούτε ένα εκατοστό ελληνικής γης στους Τούρκους. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στους ήρωες μας.
Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια και όχι στη Δερύνεια. Έλληνα της Κύπρου έχεις καθήκον να προστατέψεις τα χώματα της πατρίδας σου.


PREVIOUS POST

Έτσι και στην επιστροφή!

3 σχόλια:

  1. Καθόλου ένοχη σιωπή Βασίλη.
    Όλα πάνε όπως το αρχικό σχέδιο.....
    Μέρος 2ον: Η ΛΗΘΗ!

    Δεν χρειάζεται ο λαός να έχει μνήμες, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους!
    Όταν ο λαός θυμάται, τους δημιουργεί προβλήματα!

    Η καταστροφή της Σμύρνης έγινε συνωστισμός....!
    Δεν χωρούσαν όλοι στην παραλία για την ... βόλτα τους, απογοητεύτηκαν και αρκετοί αποφάσισαν να ... απαγχονιστούν!
    Οι σφαγές των Ποντίων, δεν συνέβησαν ποτέ!
    Μύθος του .... Αισώπου κι αυτές.....

    Και στην Κύπρο τί έγινε?
    Κρουαζιέρα έκαναν οι καλοί μας γείτονες και οι κακοί ... ιθαγενείς δεν ήθελαν να τους δεχτούν στις παραλίες και στα λιμάνια τους.
    Απλά, έκαναν λάθος οι γυναίκες τους, φεύγοντας, κι αντί για τα .... μπανιερά τους, τους έντυσαν με στρατιωτικές στολές και μπαίνοντας στα πλοία, οι καπετάνιοι τους έδωσαν και όπλα.....

    Γιατί λοιπόν πρέπει καλά και σώνει να θυμόμαστε αυτά τα .... ασήμαντα πράγματα?

    Αντιθέτως, πρέπει να ξέρουμε και να θυμόμαστε τα πάντα για τον σφαγέα Ελλήνων, τον ανώμαλο πισωγλέντη ψυχάκια Βελουχιώτη, να τον τιμούμε και να δίνουμε το όνομά του σε δρόμους και πλατείες!
    Γιατί αυτός και οι ορδές του, αφαίρεσαν ζωές Ελλήνων.....
    Γιατί φρόντισε να λιγοστέψουν οι Έλληνες!
    Πρέπει να τιμούμε το πολυτεχνείο, γιατί αυτό αποκατέστησε την ... Δημοκρατία στην Ελλάδα της κακιάς χούντας!
    Άσχετα αν την ... τιμημένη γενιά του πολυτεχνείου, την πληρώνει ακόμα ο Ελληνικός λαός.....
    Γιατί εξαργύρωσαν την μαχητική τους αντίσταση στους κακούς Συνταγματάρχες και στα τανκς (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα), με σαράντα τόσα χρόνια στο σβέρκο και στις τσέπες μας....!

    Έτσι πιστεύω Βασίλη πως έχουν τα πράγματα.
    Δεν σιώπησε κανένας φέτος για την Κύπρο.
    Απλά περάσαμε στην δεύτερη φάση του σχεδίου τους...
    Την ΛΗΘΗ.
    Που θα πάει, κάποια στιγμή θα το ξεχάσει κι αυτό ο γ@μημένος λαός, όπως έχει ξεχάσει τόσα και τόσα άλλα!

    Εδώ έχουμε για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη και δεν κουνιέται φύλλο....
    Τέτοιες κακές επετείους θα θυμόμαστε?

    Λευτεριά στη βόρεια Μύκονο.....!
    (γιατί η νότια γέμισε από πούστηδες και δεν χωράει άλλους....! Να βρουν την άπλα τους ρε γαμώτο τα κορίτσια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη καλημέρα.
      Ίσως να έχουν έτσι όπως τα γράφεις προσχεδιασμένα τα γεγονότα. Στέκει πολύ καλά το σενάριο αυτό.
      Θα σταθώ για την ιστορική αλήθεια στα γεγονότα του Πολυτεχνείου που "έριξαν τη Χούντα". Αν και εσύ το γνωρίζεις οι πιο νέοι το αγνοούν. Με το Πολυτεχνείο έπαψε να διοικεί ο Γ.Παπαδόπουλος αλλά δεν έγινε τίποτα άλλο. Υπάρχουν και τα ντοκουμέντα με τις φωνές των "παιδιών" που είχαν συμφωνήσει σε όλα να λήξουν την εξέγερση. Η Κύπρος ήταν η αιτία της πτώσης της Δικτατορίας. Και αν ο Παπαδόπουλος είχε κάνει εκλογές νωρίτερα θα είχαμε και αποτελέσματα που θα γελούσαμε. Έτσι τα γεγονότα εκείνων των ημερών όχι μόνο στέρησαν από την Κύπρο το Βόρειο τμήμα της αλλά και στην Ελλάδα μας "ανάγκασε" να δεχτούμε σαν ήρωες κάποια ΑΕΡΓΑ κωλόπαιδα.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω με τον Δημητρη..
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΟΧΗ η σιωπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή