Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η πικρή δικαίωση

Έγραφα στις 30 Ιουνίου πως είτε ΝΑΙ ψηφίσει κάποιος, είτε ΟΧΙ, είτε απέχει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. ΝΑΙ. Τι και αν το ΟΧΙ συγκέντρωσε την πλειοψηφία ΟΣΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ; Ο Τσίπρας μετάλλαξε το αποτέλεσμα και πλέον προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές. Έβαλαν πλάτη βέβαια και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Μοναδικές εξαιρέσεις τα δύο άκρα ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Τι και αν όλοι οι κορυφαίοι οικονομολόγοι έλεγαν πως η Ελλάδα πλέον έχει προβάδισμα για μία καλή συμφωνία; Τι και αν η Κίνα τις προηγούμενες μέρες υπέστη μεγάλο οικονομικό πλήγμα από τη δική της «φούσκα»; Ο ανάπηρος ΝΑΖΙ βρήκε πάλι τρόπο να αυξήσει τις απαιτήσεις και να μην είναι σίγουρος αν πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Λίγο καιρό πριν τους αρκούσαν μέτρα 1,5 με 2 δις ευρώ, μετά έγιναν 4 με  5 δις ευρώ και πλέον αφού ο Τσίπρας πρότεινε 8 οι απαιτήσεις έφτασαν τα 9 δις ευρώ. Σήμερα όμως δεν θέλουν μέτρα που θα αποδώσουν λιγότερα από 12 δις ευρώ.

Μέτρα που πλήττουν  τους φτωχότερους γιατί κάθε αύξηση σε έμμεσο φόρο επιβαρύνει περισσότερο τους φτωχότερους, γνώση φοιτητή 1ου εξαμήνου. Επίσης γνώση φοιτητή 1ου εξαμήνου είναι πως αν επαναλάβεις μία εξίσωση με λάθος συντελεστές περισσότερες από μία φορές το αποτέλεσμα κάθε φορά θα είναι λάθος. Η λιτότητα είναι λάθος επιλογή και η Ελπίδα δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα γιατί έχασε τον δρόμο. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο το πως θα προκύψουν αυτά τα 12 ή 13 δις ευρώ. Το ζήτημα είναι πως ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πλέον το κρίμα θα είναι και στο λαιμό της Κυβέρνησξς τΣύριζα-Αν.Ελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου