Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Δεν θα αντιγράψω κείμενο από αθλητικό site αλλά θα γράψω τι είδαν τα ματάκια μου.
Δίκαιη νίκη για την Ελλάδα απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Απέναντι σε μία Ακτή Ελεφαντοστού που πίστευε πως δεν θα απειληθεί από την Εθνική μας και θα περάσει με εύκολα με την ισοπαλία ή αν πετύχαινε ένα  γκολ από ατομική ενέργεια με νίκη απέναντι στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είχε την ατυχία να χάσει τους Κονέ-Καρνέζη με τραυματισμό από το πρώτο ημίχρονο.
Η Ελλάδα είχε την ατυχία να έχει δύο δοκάρια για γκολ και ένα τρίτο από σέντρα.
Η Ελλάδα είχε την ατυχία στην φάση του γκολ που δέχτηκε να μην έχει πέρα από τον Παπασταθόπουλο άλλο αμυντικό και τον Γλύκο να μην αντιδρά σωστά. Δεν φταίει ο Γλύκος που δεν έχει παραστάσεις από τέτοιους αγώνες και δεν είναι τόσο σταθερός καθώς ούτε στον ΠΑΟΚ ήταν. Η άμυνα όμως που απουσίαζε έφταιγε.

Τι άλλο έφταιγε;
Έφταιγε η εμμονή σε κάποιους παίκτες που στα πρώτα δύο παιχνίδια δεν είχαμε αυτή την σημερινή εικόνα. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Καραγκούνης άλλαξαν πολλά στη θέση των Γκέκα και Κατσουράνη. Όταν ο Κατσουράνης λάνσαρε στυλ, ο Καραγκούνης έτρεξε πάνω από τον μ.ο. της Εθνικής και προσπάθησε για το καλύτερο σε άμυνα και επίθεση. Ο Λάζαρος έδωσε πνοή στα αριστερά και όταν ο Χολέβας ανέβαινε αυτός κάλυπτε ακόμη και την άμυνα σε αντίθεση με τον Γκέκα. Το γεγονός πως μόνο ο Σαμαράς ήταν ξεκάθαρο φορ και οι Χριστοδουλόπουλος-Σαλπιγγίδης ήταν στις δύο πλευρές σε θέση μεσοεπιθετικών βοήθησε την ανάπτυξη του παιχνιδιού με την συνεχόμενη κίνησή τους. 

Στα θετικά η παρουσία του Χολέβα(επιθετικά) που σήμερα δεν έκανε τίποτα από όσα έχει μάθει στους gay. Δεν έπεφτε με το παραμικρό και προσπάθησε να κάνει ότι καλύτερο. Στην άμυνα δεν με ικανοποίησε. Με εκνεύρισε ο Τοροσίδης που παρά τις καλές στιγμές του πολλές φορές κούραζε με την μπάλα στα πόδια και μοιραία έκανε το λάθος.

Τέλος άφησα το καλύτερο για τον Σαμαρά. Τον Σαμαρά που εκτιμώ και τόσο πολλοί τον έχουν κακολογήσει. Σήμερα έχει μία ασίστ(άψογος), ένα κερδισμένο πέναλτι και την εύστοχη εκτέλεσή του όταν η μπάλα ζυγίζει πολλλλλλλλλά κιλά. Με το σκορ ισόπαλο στο 1-1 και στις καθυστερήσεις κέρδισε το πέναλτι, γιατί εγώ λέω πως δεν ήταν, και το εκτέλεσε χωρίς να το σκεφτεί καθόλου. Αν αστοχούσε η Ελλάδα θα επέστρεφε πίσω αλλά ο Σαμαράς διάλεξε πλευρά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Με το καλό και στους 8.

2 σχόλια:

  1. Και ο Σάμαρης έκανε πολύ καλό παιχνίδι το παιδί στο πρώτο του Μουντιάλ σε νόκ άουτ παιχνίδι έτρεξε και κάλυψε πολλούς χώρους.Δε θα πώ για το γκόλ γιατί πιστεύω ο καθένας θα έκανε το ίδιο στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχεις δίκιο αλλά αυτόν τον παίχτη από το πρωτάθλημα τον έχω σε black list. Μου θυμίζει Ανατολάκη όταν αμύνεται. Πάει για πόδι και ότι γίνει. Χθες όμως ήταν πολύ καλός.

      Διαγραφή