Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Για γονείς ή για όσους θέλουν να γίνουν γονείς

Το παρακάτω κείμενο το διάβασα πριν λίγο καιρό στο fb και με συγκίνησε. Διαβάστε το μέχρι τέλους.

Καλώς ήρθατε στην Ολλανδία


''Όταν πρόκειται να αποκτήσετε ένα μωρό, είναι σα να σχεδιάζετε ένα υπέροχο ταξίδι διακοπών στην Ιταλία. Αγοράζετε πολλούς τουριστικούς οδηγούς και κάνετε ταυπέροχα σχεδιά σας. Το Κολοσσαίο. Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Οι γόνδολες στη Βενετία. Μπορεί να μάθετε και μερικές χρήσιμες φράσεις στα ιταλικά. Όλα είναι πολύ συναρπαστικά.

Μετά από μήνες φλογερής αναμονής, η μέρα επιτέλους φτάνει. Πακετάρετε τις βαλίτσες σας και φεύγετε. Μερικές ώρες αργότερα, το αεροπλάνο προσγειώνεται. Η αεροσυνοδός μπαίνει και λέει: ''Καλώς ήρθατε στην Ολλανδία"

''Ολλανδία;!''λέτε. ''Τι εννοείτε, Ολλανδία; Εγώ υπέγραψα για την Ιταλία! υποτίθεται οτι είμαι στην Ιταλία. Όλη μου τη ζωή ονειρευόμουν να πάω στην Ιταλία!''

Αλλά υπήρχε μια αλλαγή στο πλάνο της πτήσης. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ολλανδία και εκεί πρέπει να μείνετε.

Το σημαντικό είναι οτι δεν σας πήγανε σε ένα φρικτό, αηδιαστικό, βρώμικο μέρος, με πανώλη, πείνα και αρρώστεια. Είναι απλά ένα διαφορετικό μέρος.

Οπότε πρέπει να βγείτε και να αγοράσετε νέους τουριστικούς οδηγούς. Και πρέπει ναμάθετε μια εντελώς νέα γλώσσα. Και θα συναντήσετε ένα εντελώς νέο σύνολο ανθρώπων που δεν είχατε συναντήσει ποτέ.

Είναι απλά ένα διαφορετικό μέρος.

Οπότε πρέπει να βγείτε και να αγοράσετε νέους τουριστικούς οδηγούς. Και πρέπει ναμάθετε μια νέα γλώσσα. Και θα συναντήσετε ένα εντελώς νέο σύνολο ανθρώπων πουδεν είχατε συναντήσει ποτέ.

Είναι απλά ένα διαφορετικό μέρος. Έχει πιο αργή εξέλιξη από την Ιταλία και είναι λιγότερο φαντασμαγορικό. Αλλά αφού έχετε περάσει λίγο καιρό εκεί και έχετε πάρει μια ανάσα, κοιτάζετε γύρω σας και αρχίζετε να παρατηρείτε οτι η Ολλανδία έχει ανεμόμυλους, η Ολλανδία έχει τουλίπες, η Ολλανδία έχει ακόμα και Ρέμπραντ.

Αλλά όλοι όσοι γνωρίζετε, είναι απασχολημένοι με το να πηγαίνουν και να έρχονταιστην Ιταλία και να καυχιούνται για το πόσο υπέροχα πέρασαν εκεί. Και για την υπόλοιπη ζωή σας θα λέτε: ''Ναι, εκεί υποτίθεται οτι θα πήγαινα κι εγώ. Αυτό είναι που είχα σχεδιάσει.''

Και ο καημός αυτός δε θα φύγει ποτέ, γιατί η μη πραγματοποίηση αυτού του ονείρου είναι μία σημαντική απώλεια.

Αλλά αν περάσετε τη ζωή σας θρηνώντας για το γεγονός οτι δεν πήγατε στην Ιταλία, μπορεί να μην αφεθείτε ποτέ ελεύθεροι να χαρείτε τα πολύ όμορφα πράγματα της Ολλανδίας ''

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το βιβλίο των Viki Satkiewicz- Gayhardt, BarbaraPeereboom, Roxanne Campbell, R.N. ''Διασχίζοντας τις Γέφυρες'' έκδοση της Ε.Ε.Π.Α.Α

ΥΓ Λείπει η φωτογραφία(εσκεμμένα) που υπάρχει μαζί με το κείμενο στην ομάδα στο fb. Όσοι θέλετε πατήστε τον σύνδεσμο μετά το σχόλιο για να δείτε το αρχικό κείμενο.

Σχόλιο ΒΤΚ:
Είπε κανείς πως είναι διαφορετικά αυτά τα παιδιά;
Πάνε μερικά χρόνια που δύο φορές τον χρόνο(Χριστούγεννα-Πάσχα) πηγαίνω στο μπαζάρ που κάνουν και αν δεν είχα πρόβλημα με τα γόνατα μου θα έτρεχα μαζί τους στο μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα παιδιά θυμούνται ποιον βλέπουν, αλλά και όταν τον βλέπουν πρώτη φορά, και του συμπεριφέρονται σαν φίλο τους. 
Λοιπόν, τι Ιταλία; Τι Ολλανδία και οι δύο προορισμοί έχουν ομορφιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου