Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Άγγιξε το θαύμα

Όση λάσπη και αν ρίξουν σε αυτή την ομάδα θα είναι για πάντα(έστω μέχρι να καταφέρει κάποια άλλη ομάδα να φτάσει τόσο ψηλά) εκείνη που έφτασε πιο ψηλά από κάθε άλλη.

Η ημερομηνία σταθμός θα είναι πάντα η 2α Ιουνίου 1971. Ακόμη και αν χάσαμε από την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, τον Άγιαξ, όλοι εμείς που είμαστε οπαδοί του Πανθηναϊκού είμαστε περήφανοι για το κατόρθωμα αυτό. Είτε ζούσαμε, είτε όχι εκείνες τις ημέρες δεν μπορούμε παρά να ψηλώνουμε όταν μιλάμε για εκείνη την ομάδα και τον τελικό του Γουέμπλεϋ.


Διαβάστε την περσινή ανάρτηση για το Έπος του Γουέμπλεϋ από το palaimaxoipanathinaikou.gr
Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 42 χρόνια το Τριφύλλι έγγραφε την πιο χρυσή ίσως σελίδα της ιστορίας του παίζοντας με τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε… Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν μία σημαντική ημερομηνία να θυμούνται. Μία ημερομηνία κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη συλλογική επιτυχία ελληνικής ομάδας και την οποία μόνο ο Παναθηναϊκός άγγιξε να επαναλάβει.

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια, στις 2 Ιουνίου του 1971, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, όπου και ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, του Γιόχαν Κρόιφ και των υπόλοιπων αστέρων της εποχής. Ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μετά από τόσα χρόνια και που καταδεικνύει την διαχρονική σημασία που έχει.
Η συνέχεια εδώ.

2 σχόλια:

  1. Μην τους τα θυμίζεις αυτά γιατί θα βλέπουνε εφιάλτες πάλι.χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν έτοιμο το φάρμακο για τους εφιάλτες. Σουβλάκια...
      Περασμένα μεγαλεία, αλλά όχι ξεχασμένα.

      Διαγραφή