Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αρχή ήμισυ παντός. Πλάτων

Η αρχή έγινε.
Μπορεί να μην έχει πάρει άδεια από την ΕΕΑ, μπορεί εγώ να μην τον εμπιστεύομαι(δικαίωμά μου είναι) αλλά η αλήθεια να λέγεται. Ο κ.Αλαφούζος ευθύνεται για την αδειοδότηση της ΠΑΕ από την ΕΠΟ. Και του αξίζει τουλάχιστον ένα «Ευχαριστώ» καθώς οι Α-μέτοχοι σφυράν αδιάφοροι και χρήματα δεν βάζουν.


Τώρα όμως πρέπει να βγουν μπροστά όσοι αντέχουν, έχουν τη δύναμη και το θάρρος να παλέψουν για αυτή την ομάδα και όχι για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Είπαμε η αρχή έγινε, αφού πήραμε το χαρτί από την ΕΠΟ έχουμε το πρόβλημα που λέγεται ΟΥΕΦΑ. Θα πάρω το ρίσκο να ξεφτιλιστώ και θα θέσω ως δεδομένη την πρόθεση του Πρίγκηπα Φεϊζάλ να πάρει τις μετοχές του ΙΒΒ. Αυτό το κάνω για να μπορέσω να στηρίξω κάπου την σκέψη μου διαφορετικά όλα είναι λόγια του αέρα. Έτσι αν ο κ.Τσάκας και ο Πρίγκηπας βάλουν τα 15 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, και το κάνουν ΣΥΝΤΟΜΑ, η ομάδα θα μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη κανονικά και όχι με την Golden Team. Θα αναρωτηθεί κάποιος και τι έγινε αν δεν παίξει, αν αποκλειστεί παικτικά τι διαφορά θα είχε(όπως φέτος δλδ). Οι ομάδες που μας ακολουθούν είναι αδύνατο να περάσουν σε όμιλο του C.L. και οι «κάναμε πορεία στους 16» θα μαζέψουν όλο το χρήμα και θα καλύψουν τα χρέη που συνεχίζουν και έχουν. Αντίθετα, με την Πανάθα να μπορεί να διεκδικήσει τη είσοδο στους ομίλους του C.L., που σημαίνει πως ο Πρίγκηπας στήριξε τον προπονητή και δέχτηκε να κάνει πράξη τις μεταγραφικές του προτάσεις, η ομάδα θα διεκδικήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ και με κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου της ακόμη περισσότερα.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι αυτό που θα οδηγήσει σε βελτίωση των συνθηκών αλλά και η αλλαγή στην ομάδα. Η ομάδα που με πρόγραμμα και συντονισμένες προσπάθειες θα προωθεί τα δικά της παιδιά(Μαυρίας, Φουρλάνος, Καπίνο,...) αλλά και θα μπορεί να είναι η ομάδα του προπονητή. Θέλω πολύ να δω την ομάδα του Όσιμ(το σύνολο που έφτιαξε) όπως την καθοδήγησε ο Ρότσα σε νέα έκδοση, θέλω να δω μια νέα εκδοχή της ομάδας του αείμνηστου Κυράστα. Δεν λέω καλός και άγιος ο Τζιμπριλ και πρόσφερε πολλά αλλά αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ των επιλογών "καλός παίκτης" ή "καλό σύνολο χωρίς σούπερ σταρ" θα προτιμήσω το δεύτερο.

Θα καταλήξω γράφοντας πως αν ο κ.Τσάκας μας απογοητεύσει πάλι, ειδικά μετά την άδεια από την ΕΕΑ που πήρε ο Πρίγκηπας, τότε δεν ελπίζω σε πολλά. Και δεν εννοώ να μην βάλει τα χρήματα, αλλά να μην το κάνει έγκαιρα. Όχι δεν έχω την διάθεση να του χρεώσω ευθύνες που δεν του αναλογούν, ειδικά αν η ΠΑΕ συνεχίσει να του βάζει τρικλοποδιές καθώς το πλάνο "βάζει ο κόσμος, διοικούμε εμείς" τους αρέσει πολύ. Ότι και να γίνει, πρέπει να μαθευτεί. Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ποιος νοιάζεται και ποιος όχι, ποιος είναι ο χρηματοδότης στα λόγια και ποιος στην πράξη. Τότε ελπίζω να ξυπνήσουν και οι τελευταίοι κοιμώμενοι και να μείνουν μόνοι τους όσοι λειτουργούν επί χρήμασι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου