Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Προκριματικά Ch.L. και Εσιέν, τα "τυράκια" του καλοκαιριού.

Για ποιο λόγο εγώ να θυμηθώ και να πανηγυρίσω για τις δόξες του παρελθόντος;
Ειδικά τη στιγμή που η τελευταία διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι χρόνια πριν. Τότε στα χρόνια που η ομάδα ήταν στα χέρια της "κακής οικογένειας" και έκανε τις νίκες στα γήπεδα της Ευρώπης συνήθεια και όχι έκπληξη.

Δεν ήθελα να θυμηθώ το ιστορικό Wembley, γατί κάποιοι από τους συντελεστές του έπους εκείνου ήταν συμμέτοχοι στην συνωμοσία για την πτώση και την συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης. Ποδοσφαιριστές που θέλησαν να βάλουν το ίδιον όφελος πάνω από την ομάδα και την υστεροφημία τους.

Σήμερα πολλοί οπαδοί της ομάδας χαίρονται γιατί ο Παναθηναϊκός κατέλαβε από την 4η αγωνιστική την 1η θέση στα play off, αλλά είναι οι ίδιοι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως η ομάδα εξ αρχής είχε αυτό το στόχο και έπαιζε για να πετύχει ακριβώς αυτό. Το πρωτάθλημα, με το δεδομένο τρίπτυχο διοίκηση-προπονητής-οργανωμένοι, δεν θα "μπορούσε" να το κατακτήσει μόνη της η ομάδα(το σύνολο των παικτών) καθώς οι τρεις αυτοί είχαν άλλα σχέδια. Γιατί ο Παναθηναϊκός να πάρει τον τίτλο και να μην ... τα έχω ξαναγράψει.

Γιατί ο Παναθηναϊκός φτάνει μέχρι την 2η θέση;
Γιατί ο προπονητής του το θεωρεί επιτυχία;
Όχι δεν θα απαντήσω έμμεσα αλλά με το παράδειγμα του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ. Για όλα έφταιγε ο Άγγελος. Έτσι σε κάθε "μολυσμένο" σύστημα πάντοτε το σύστημα βρίσκει τον ένοχο που θα του φορτώσει την ευθύνη. Στον ΠΑΟΚ τον Άγγελο και στον Παναθηναϊκό την οικογένεια.

ΥΓ Αν τελικά μέσα στο καλοκαίρι πουληθεί ο Καρέλης(όπως έγινε με Μαυρία, Καρνέζη, Καπίνο,...) ποιος θα βρεθεί να μιλήσει; Θα είναι όλοι χαρούμενοι γιατί έχει έρθει ο Εσιέν. Ο Εσιέν των 10 ολόκληρων 90λεπτων τα τελευταία δύο χρόνια και σε μία ηλικία που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και δεν βλέπω να έχει και κίνητρο. Μην τον συγκρίνει κανείς με τον Σισέ, ούτε και με τον Μπεργκ γιατί ήρθαν σε διαφορετικές ηλικίες και μάλιστα σε καλές ποδοσφαιρικές ηλικίες και είχαν σοβαρό κίνητρο.
ΥΓ2 Τελικά αν στον ΠΑΟΚ είχαν διώξει από τον πρώτο γύρο τον Άγγελο ίσως τώρα να μην έπαιζαν play off αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές να έδιναν τη μάχη της παραμονής.
ΥΓ3 Η πρώτη θέση των play off είναι καλή μόνο αν η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και ο Παναθηναϊκός βρεθεί στους ομίλους στη θέση των gay. Διαφορετικά με τα θηρία που πρέπει να αναμετρηθεί η ομάδα ίσως η δεύτερη θέση των play off  να ήταν καλύτερη επιλογή.

13 σχόλια:

  1. Θυμάμαι σαν τώρα εκείνη τη μέρα.
    Ήταν 2 Ιουνίου του 71.......
    Στο χωριό υπήρχαν ... δύο (2) τηλεοράσεις, την μία εκ των οποίων την είχε ο παππάς του χωριού.
    Μετά από συνεννόηση, η τηλεόραση βγήκε στο δρόμο, η κυκλοφορία έκλεισε - όχι ότι περνούσαν και πολλά αυτοκίνητα τότε - κι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του χωριού, γέμισε τον περιβάλλοντα χώρο....
    Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που ένοιωσα τότε, 9 χρονών παιδί.....

    2 Ιουν. 2015.
    Οι οπαδοί του παναθηναικού, περίπου 1000, μαζεύονται στο Ελ. Βενιζέλος για να υποδεχτούν όχι την ομάδα μετά από μια επανάληψη του 1971, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που κάποτε έπαιζε μπάλα....
    Αρκετοί πανηγυρίζουν με τα πληκτρολόγιά τους για την έλευση του ... μεσσία......!
    Εκκωφαντικές ατάκες λιβανίσματος για τον πρόεδρα που έφερε τον πρώην παιχταρά......!
    Αναθέματα και ειρωνείες για όσους έκραζαν την μεγάλη προεδράρα και κατ αυτούς την ομάδα (????).....
    Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους.....
    Μέχρι εκεί φτάνουν οι παραστάσεις που έχουν για την ομάδα που κάποτε λεγόταν Παναθηναικός....
    Δικαιολογημένοι για εμένα, γιατί κάποιοι φρόντισαν να τους βάλλουν στην κρανιακή τους κοιλότητα πως η ιστορία της ομάδας τους ξεκίνησε το 2008.

    Δεν στεναχωρέθηκα που οι τύποι πανηγύρισαν για τον παίχτη......
    Στεναχωρέθηκα για την κατάντια της δικής μου ομάδας.

    Καλό μήνα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτόμουν να απαντήσω μόνο για τον Εσιέν αλλά θα γράψω όλη τη σκέψη, αν και ξέρω πως τα "παιδιά" θα με λιβανίσουν για ώρες μετά.

      Ο Εσιέν είναι λαχείο. Μπορεί να παίξει και να μας αναεβάσει επίπεδο, όπως ο Ζιλμπέρτο, ή να είναι αδιάφορος και ανύπαρκτος και να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους τραυματισμούς. Θα δού ςμε. Η σκέψη για τον Εσιέν όμως είναι εξ ορισμού λάθος.

      Και τώρα αυτό που δεν θα έγραφα δημόσια.
      Η επιτυχία του Παναθηναϊκού του Πούσκας ήταν αυτή που τελικά μας δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα. Κάποιοι παίκτες εκείνης της ομάδας έγιναν οι μεγαλύτεροι σαμποτέρ κάθε άλλης προσπάθειας να ξαναπετύχει κάτι παρόμοιο ο Παναθηναϊκός. Πάντα στα χρόνια του Καπετάνιου και της οικογένειας.
      Ο οπαδικός αλλά και ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα μας έχει συνδέσει με την Χούντα αγνοώνυτας τις πράξεις του Ασλανίδη και την εύνοια στην ομάδα της Τρούμπας. Γιατί; Γιατί η Δέσποινα Παπαδοπούλου είπε μία βλακεία και από τότε ο Παναθηναϊκός έγιθνε η ομάδα της Χούντας. Τελικά ίσως να ήταν καλύτερα να μην φτάναμε στον τελικό. Ίσως οι Δομάζος, Αντωνιάδης, Κωνσταντίνου να σέβονταν περισσότερο το τριφύλλι και όχι μόνο την τσέπη τους.

      Καλό μήνα Δημήτρη.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα αδελφε!
    πολυ σωστες ολες οι σκεψεις σου.
    Να σταθω στο πρωτο υστερογραφο.Δεν σου κανει εντυπωση πως η ομαδα πουλαει ολα τα ταλεντα,ολα τα δικα μας παιδια που θα μπορουσαν να γινουν σημαιες και αυτο τυγχανει μεγαλης αποδοχης απο τον Φορεα που υπο αλλη διοικηση θα ειχαν καψει ολη την Αθηνα?
    Μαλιστα τα ιδια νεα παιδια,δεν εχουν προβλημα να κανουν συζητησεις(οι μανατζερ τους) με τον Ολυμπιακο..
    Αληθεια,φανταζεσαι ολα αυτα να γινοντουσαν επι Τζιγγερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσωπικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Γαύρος πρόεδρος και έχει στο μυαλό να ευνοήσει τον γαύρο. Γιατί να κρατήσει τα παιδιά που θα είναι η νέα Εθνική; Για σκέψου Καρνέζη-Καπίνο για τέρμα, Μαυρία-Καρέλη μπροστά. Αδερφέ με την οικογένεια τους έφταιγε ο Λουκάς. Αλήθεια αυτό το παιδί γιατι είναι βασικός στην Πριμέρα; Τόσο μαλάκες είναι οι Ισπανοί; !!!

      Θα έχεις προσέξει πως όσοι παίχτες προτείνονται στους γαύρους μετά προτείνονται και σε εμάς. Από τους ίδιους μάνατζερ ψωνίζουν τα συνεταιράκια. Επί ΙΒΒ θα έπρεπε να είχαν κάνει αποχή(άσχετα αν η ομάδα ήταν πρώτη), θα είχαν κάψει τα διαρκείας και θα συνέχιζαν να βρίζουν νεκρούς. Τα συνηθισμένα...αφού ταγνωρίζεις καλύτερα από εμένα.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Βασίλη.Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες.Πόσο απο τον προυπολογισμό ξόδεψε ο ΠΑΟ για την μεταγραφή Εσσιέν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο.
      Δεν έχουν πει τίποτα για το ποσό που ξοδεύτηκε και ποιος το έδωσε. Ίσως να μην βγήκε και από τα ταμεία και πολύ πιθανό να μην είναι αυτό που ανακοινώνουν.
      Θα σου γράψω μία πρααγματική ιστορία.
      Ο Χάρης, παίκτης του ΠΑΟΚ, πήρε μεταγραφή στον γαύρο πριν πολλά χρόνια όταν εγώ ήμουν μικρός ακόμα. Όταν ο Χάρης ήρθε σε συγγενικό σπίτι με φώναξαν και εμένα για να τον δω αν και δεν τον γνώριζα(γιατί δεν με απασχολούσε ο ΠΑΟΚ). Είχε ακουστεί πως ο Χάρης πήρε το Χ ποσό και τον ρωτάνε αν ήταν αλήθεια. Η απάντηση που έδωσε ήταν φοβερή. "Χ/4 εγώ, Χ/4 ο κάθε πρόεδρος και Χ/4 οι μάνατζερ"
      Αν θέλεις ψάξε για την ιστορία, αλλά τη δήλωση δεν θα τη βρεις πουθενά. Ο Χάρης είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και ακόμη και σήμερα τα μπαόκια τον σέβονται.

      Διαγραφή
  4. Πάντως Βασίλη είναι πολύ περίεργη η απόκτηση του Essien. Αναμφισβήτητα μεγάλος παίχτης, μεγάλο όνομα, μεγάλη καριέρα. Όμως και με λίγα παιχνίδια τις δυο τελευταίες περιόδους, με προβλήματα τραυματισμών και με προκλητικά μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα του αλαφουζιακού, με ότι αυτό σημαίνει για το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.
    Και λέω περίεργη γιατί έχω την αίσθηση ότι ο τουίτυ θέλει να αποχωρήσει, με το αζημίωτο φυσικά. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως η απόκτηση του Essien είναι συμβατή με την αποχώρηση του Αλαφούζου. Τι συμβαίνει φίλε μου? Σπύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρε όντως αυτά τα χρήματα; Δες τι γράφω στον Μάνο και εσύ ίσως θυμηθείς τον Χάρη.
      Εγώ πιστεύω πως ο Αλαφούζος δεν θέλει να φύγει. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που τον κρατά στη ζωή. Από όλες τις άλλες επιχειρήσεις τους ποιες πάνε καλά και έχουν κέρδη; Μόνο το μάνατζμεντ του ΟΤΕ tv είναι κερδοφόρο από όσο θυμάμαι και η μπαλίτσα αφήνει χρήμα και σε έχει σε πλεονεκτική θέση σε κάποια ζητήματα.Αφήνεις το σωσίβιο που λέγεται Παναθηναϊκός αν είσαι για φούντο;

      Πάντως ο Εσιέν είναι καλή κίνηση ενόψη εκλογών στην Πράσινη Συμμορία.
      Αζημίωτο;;;;;; Και μας υπερχρέωσε και θέλει και αντίτιμο για τις μετοχές που πήρε ΔΩΡΕΑΝ;

      Εγώ αυτα έχω στο μυαλό μου, αλλά το καλοκαίρι δεν ξεκίνησε ακόμα και ο δρόμος είναι μακρύς. Ίσως δούμε και ξεπούλημα παικτών.

      Διαγραφή
  5. Καταρχάς η ομάδα φέτος είναι πρωταθλήτρια.Όπως πρωταθλήτρια ήταν και άλλες χρονιές αλλά η χούντα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν την άφηνε να πάρει αυτό που πραγματικά άξιζε.
    Τώρα για το εάν πρέπει να πουληθεί ο Καρέλης εγώ προσωπικά με μία καλή τιμή θα τον έδινα.Δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ομάδα από το να φέρει ζεστό χρήμα στο ταμείο.
    Ακόμα τον Βύντρα θυμάστε.Ούτε ο Μέσι να ήταν τέτοια νοσταλγία.
    Συμφωνώ ότι πολλά που γίνονται τώρα εάν γινόντουσαν επί οικογένειας θα υπήρχαν γκρίνιες.Ας πρόσεχε η οικογένεια.
    Για τον Εσιέν περιμένετε να δούμε ρε παιδιά.Αμέσως σαπάκι βγήκε.Να και κάτι που έκαναν οι οργανωμένοι επί Τζίγγερ και τώρα το κάνετε εσείς.Πάντως ο Εσιέν νομίζω ότι ήρθε με λεφτά άλλου κρυφού "χορηγού".
    Αυτά προς το παρόν...
    Καλό καλοκαίρι να έχουμε ΒΤΚ με υγεία πάνω απ' όλα για να είμαστε εδώ και να διαφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι θα ήθελα πιο πολύ; Να ήταν ο Παναθηναϊκός στη θέση του ΠΑΟΚ όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος και να έβλεπες αγώνες όπως αυτόν στην Κέρκυρα(σου γράφω τον τελευταίο) που την σώσαμε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ...
      Ο Καρέλεης αν έρθει πρόταση ΚΑΛΗ, 3 εκ ευρώ, τότε να φύγει αλλά όχι όπως ο Φιγκερόα(ελεύθερος) ή οι Καρνέζης-Καπίνο-Μαυρίας.
      Όσο για τον Εσιέν, δεν τον βγάλαμε εμείς σαπάκι αλλά όταν στην χειρότερη Μίλαν της τελευταίας 30ετίας δεν έχει θέση παρά μόνο σε 18 παιχνίδια σε 2 χρονιές ακ ιμόνο με 10 ολόκληρα κάτι λέει αυτό.

      Ο Λουκάς είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Ίσως γιατί στην αρχή τον έκραξα πολύ αλλά μετά που είδα καθαρά είδα τι πρόσφερε. Εύκολα έβγαζε όλη τη χρονιά χωρίς αλλαγή ακι με τα πιο καθαρά τάκλιν που έχω δει ποτέ μου. ΛΟΥΚΑΣ ΒΥΝΤΡΑ ΟΕ ΟΕ ΟΕ...

      Καλό καλοκαίρι αδερφέ πρώτα με υγεία.

      ΥΓ Με την οικογένεια δεν θα είχαμε απλά γκρίνια, αλλά θα χρτυπούθσαν παιδάκια και τους γονείς τους κλπ κλπ

      Διαγραφή
    2. διαφωνώ για την Κέρκυρα.Δεν νομίζω ότι τους σώσαμε.Απλά εκείνη την περίοδο δεν είχαμε κίνητρο και αδικαιολόγητα για Παναθηναικό κωλοβαράγαμε.
      Με αποκαλύψεις επί αποκαλύψεων για στημένα λες να είναι η κατάλληλη στιγμή για να στήνει ο φαλάκρας αγώνες;O χοντρός που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις καθώς έχει ασχοληθεί με το είδος θα τον είχε βγάλει ήδη στη σέντρα.Ούτε οι φυλλάδες τους δεν έχουν υπονοήσει κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ ο Μπέος μπήκε φυλακή και δεν μίλησε. Εδώ πριν λίγες μέρες μας είπε πως ο Βαγγέλας δεν του είπε ούτε ευχαριστώ για την ... μακαρονάδα.
      Και επειδή θέλω να σε παιδέψω ψάξε να βρεις πόσα χρήματα βγάζεις αν ποντάρεις 1 λεπτό του ευρώ και το διπλασιάσεις 27 φορές. Πόσο μάλλον αν αντί για 1 λεπτό ποντάρεις 1000 ευρώ.(μην το κάνεις στο χέρι αλλά σε υπολογιστικό φύλλο)

      Διαγραφή
    4. τι να σου πω.Μπορεί να είναι και όπως τα λες.Με τη βρωμιά που υπάρχει στο επιχειρηματικό και όχι μόνο χώρο δεν αποκλείω τίποτα.Απλά πιστεύω ότι λόγω των αποκαλύψεων είναι λίγο σφιγμένα τα πράγματα.

      Διαγραφή