Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Σκέψεις για το δημοψήφισμα τα πριν και τα μετά

Συνεχίζω να έχω το βασικό ερώτημα αν τελικά θα γίνει δημοψήφισμα. Ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να οργανωθεί, τα χρήματα που πρέπει να δαπανηθούν πολλά και ίσως δεν έχουμε αυτή την πρόταση από τους δανειστές στο τραπέζι.
None animated GIF

-Επί 5 μήνες οι εκπρόσωποί μας τα πήγαν χάλια. Τι να περιμένεις από πρώην ΠΑΣΟΚους(ή άτομα που ωφελήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ) που θέλουν να καθαρίσουν το όνομά τους από το παρελθόν τους.

-Ο Τσίπρας τους έδωσε γη και ύδωρ την τελευταία φορά αλλά δεν τους άρεσε. Τους πρότεινε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να φανταστούν και είπαν ΟΧΙ. Είναι αδίστακτοι και άπληστοι και ήθελαν ακόμη περισσότερα. Και το ερώτημα είναι "Ήξερε ο Τσίπρας τι έκανε  όταν πήγαινε την Ελληνική πρόταση ή του βγήκε σε καλό η απληστία τους;". Τον θεωρώ κακό πολιτικό που βασίζεται στη βλακεία του Έλληνα, αλλά ίσως αυτή τη φορά να πέταξε το "τυράκι" στους Ευρωπαίους και έτσι να τους ξεβράκωσε. Κακώς οι ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεννηματά και Θεοδωράκης μιλάνε. Αυτοί μας έφεραν σε αυτή τη θέση και ο Θεοδωράκης(το μόρφομα του οποίου είναι προϊόν των ΜΜΑποχαύνωσης γιατί πολύ απλά δεν έχει θέσεις, αξίες και προτάσεις) στήριξε όλους τους προηγούμενους(αλλά και κάποιους που πήγαν στον τΣύριζα).

-Θέλεις να αποτύχει το δημοψήφισμα; Τότε προωθείς την αποχή. Με προσέλευση μικρότερη του 40 τοις 100 το αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο. Με τους νέους να είναι 3 λαλούν  και 2 χορεύουν και να επαναστατούν από το fb, τους συνταξιούχους να τρέμουν από βλακεία για τις συνάξεις που τους μείωσαν οι προηγούμενοι ενώ τους έλεγαν τα αντίθετα αλλά και με κάποιους σε παραγωγική ηλικία που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη τότε η λύση που τους απομένει είναι η αποχή.

-Φοβάσαι για τα χρήματά σου και μην τα χάσεις; Από τη Δευτέρα τα μαζεύεις όλα σε μία τράπεζα και ενεργοποιείς το e-banking. Ανοίγεις λογαριασμό στο Pokerstars και κάνεις κατάθεση. Δεν παίζεις και δεν τα χάνεις, δεν σου τα τοκίζουν αλλά δεν τα χάνεις αν φοβάσαι. Δεν σας κάνω πλάκα, αλλά μόλις σας έδειξα ένα "τρελό" παράθυρο να βγάλεις χρήματα από την Ελλάδα χωρίς να βγεις στο εξωτερικό.

-Έστω πως βγούμε από την Ευρωζώνη τότε δεν θα ήταν σωστό να κινηθούμε νομικά στη χρήση Ελληνικών λέξεων από το σύνολο της Ευρώπης όχι στο λεξιλόγιο τους αλλά σε επιστημονικό, γεωγραφικό, πολιτιστικό επίπεδο; Ευρώ ή Euro: Euroleague, Eurocup; EUROPE; Μας εκβιάζουν ας πάμε στα άκρα και αν κερδίσουμε τότε θα γελάμε, αν χάσουμε πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα.


ΥΓ Η τελευταία σκέψη είναι σχεδόν χιουμοριστική, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου εγώ θα την κρατήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου