Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ναι-Όχι-Αποχή, οι τρεις δρόμοι.

Εσύ τι θα ψηφίσεις; 
Ναι, συμπολίτη μου, εσένα ρωτάω. Αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσεις;
Μη μου το γράψεις τι θα ψηφίσεις ή τι θέλεις, αλλά διάβασε τους τρεις δρόμους, τις επιλογές σου.

Ψηφίζεις ΝΑΙ, άρα αποδέχεσαι το σχέδιο των "θεσμών" που λήγει σήμερα. Κοινώς γουστάρεις μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και τιμών των αγαθών απλά και μόνο γιατί φοβάσαι μη χάσεις εντελώς τη σύνταξή σου(όχι πως δεν σου την ψαλίδισαν τόσο πολύ που είναι σαν να την έχεις ήδη χάσει).

Ψηφίζεις ΟΧΙ, άρα διαφωνείς με τους Ευρωπαίους αλλά θέλεις την πρόταση του τΣύριζα που έχει μικρή διαφορά από αυτή των δανειστών μας. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, γιατί απλά δεν έχει "θα σε γαμήσω λίγο ή θα πεθάνεις λίγο". Ψηφίζεις ΟΧΙ δηλαδή και σου βγαίνει ΝΑΙ.

Τρίτη επιλογή η ΑΠΟΧΗ. Μεγάλη αποχή σημαίνει πως το αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο ή δεν έχει βαρύνουσα σημασία. Άρα δεν ήθελαν οι πολίτες να το αρνηθούν και τόσο πολύ. Μικρή αποχή σημαίνει υψηλή συμμετοχή και ότι από ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να επιλέξεις αυτό θα μεταλλαχθεί σε ΝΑΙ.

Προσωπικά θα επιλέξω το ΟΧΙ, όχι γιατί πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι αλλά γιατί δεν μου αρέσει η στάση των δανειστών μας. Ούτως ή άλλως σαν πνεύμα αντίρρησης με γνωρίσατε και δεν θα μπορούσα να επιλέξω κάτι άλλο.

ΥΓ Ψυχραιμία, γιατί το μέλλον μας δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο θέλουν οι ΑΡΔ να μας το παρουσιάσουν. Υπάρχει και το παράδειγμα της Ισλανδίας. Θα έγραφα και της Αργεντινής αλλά αυτό το έκαψε ο ΓΑΠ με την μετατροπή των δανειακών συμβάσεων.

3 σχόλια:

  1. ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΦΓΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥΛΕΝΕ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΑΘΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
    HEIL GAP (or mind the GAP
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟΥς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΓΗΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .... ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ μετά το ΟΧΙ θα δεις που θα μεταλλαχθεί σε ΝΑΙ. Γιατί μακάρι να μείνει ΟΧΙ αλλά δύσκολο με το μασκαρεμένο ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνάει.
      Το ΟΧΙ φέρνει το μεγαλύτερο ντόμινο που μπορεί να φανταστεί κανείς στην Ευρώπη, και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα μείνει αλλά θα συμφωνήσουν.

      Διαγραφή