Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Καλό το μπούστο σου αλλά μετά τι;

Μπορεί η κυρία υπουργός Τουρισμού να έχει ωραίο μπούστο αλλά μάλλον το έχει πάρει πολύ στραβά το θέμα του τουρισμού. Βουλιάζουν τα νησιά από τουρίστες και οι επαγγελματίες των νησιών βαράνε μύγες ή απλά βγάζουν τα έξοδά τους.
Πως γίνεται αυτό;

Αν κυρία υπουργέ μου όλοι έρχονται αλλά κυκλοφορούν με τα βραχιολάκια του all inclusive τι περιμένεις να κάνουν οι εστιάτορες; Όταν ο τουρίστας αποφασίσει να βγει από το ξενοδοχείο, τη συνήθως μεγάλη μονάδα, παίρνει μαζί και το κουτί με το φαγητό. Πως θα πάει μετά στο ταβερνάκι ή πως θα πάει να πάρει ένα γλυκό; Αφήνουν χρήμα μόνο στα ξενοδοχεία και εκεί μόνο στα έξτρα των μονάδων αυτών.

Θα λειτουργήσει έτσι η οικονομία;
Δεν θα είναι πλαστή η εικόνα των στατιστικών;

Και κάτι τελευταίο. Ο Έλληνας γιατί πάντα να παίζει το ρόλο του ΜΑΛΑΚΑ; Γιατί στον ξένο τουρίστα οι ξενοδόχοι «δίνουν και το βρακί τους» ενώ τον Έλληνα τον «γδύνουν»; Γιατί να μην μπορεί να πάει ο Έλληνας διακοπές με τις τιμές που έρχεται ο Ευρωπαίος στην χώρα μας και με τις αντίστοιχες παροχές;


ΥΓ Οι μεγάλες μονάδες των ξενοδοχείων με τι μισθούς εργαζομένων δουλεύουν;
ΥΓ2 Γιατί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι τιμές στα καταλύματα μέσα σε ένα χρόνο; 

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα γράφεις. Τα all inclusive είναι κυρίως για Άγγλους να πίνουν 24 ώρες το 24ωρο και να πνίγονται στην πισίνα. Ή ακόμη καλύτερα να γλιστράνε δήθεν στην σκάλα και να μηνύουν το ξενοδοχείο με στόχο τις δωρεάν διακοπές. Τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι στην Κύπρο και στην Κέρκυρα αυτά. Φοβερή ράτσα και η μόνη που σχεδόν ποτέ δεν θα δεις σε αρχαιολογικούς χωρους ή άλλα αξιοθέατα. Μόνο σε μπαρ το βράδυ που ξεμυτίζουν από το all inclusive.

    Περί Όλγας Κεφαλογιάννη, επίτρεψέ μου να σαρκάσω (ξανά). Άσε που είναι και κόρη της Ελένης Βαρδινογιάννη (της γνωστής οικογενείας). Απαράδεκτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα είχαμε και εμείς τα προνόμια του all inclusive και σε κάθε πτώση που θα είχα δέχομαι να περνούσα τοξικολογικές εξετάσεις.

      Αυτή η οικογένεια...Πάντα με άτομα σε θέσεις κλειδιά και δεν αναφέρομαι στην νεαρή υπουργό.

      Διαγραφή
  2. Α, όλα κι όλα Βασίλη.
    Δεν φτάνει που έφερε τουρίστες, για να δουλέψουν οι κολητοί της ξενοδόχοι, που όσο και νά 'ναι, κάτι θα της "ακουμπάνε" στο ... μπούστο της, της τη λες κι από πάνω;

    Πως θα βγει μετά να ολοκληρώσει το success story του Αντωνάκη και να επιβεβαιώσει κι αυτή την ματαιοδοξία της!

    ΥΓ: Μεταξύ μας, live είναι πολύ θεόμ .... νο! Αν κι αρχίζει να σπάει τώρα τελευταία!
    Ποιος ξέρει από τι ... άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Δημήτρη που με επαναφέρεις στην τάξη. Τέτοια επιτυχία αυτός ο τόπος ούτε επί Αντρέα!!!

      Εμένα μου κάνει σαν μία απλή κοπέλα που ντύνεται καλά. Πριν χρόνια(περίπου 15) είχα γνωρίσει ταυτόχρονα το Λενάκι(Ράπτη) και την Εύα(Καϊλή). Το Λενιώ καλύτερο.

      Διαγραφή
  3. Κι εμένα μου άρεσε τότε το Λενιώ. Ήταν, θα έλεγα, πολύ πιο εμφανίσημη, πολύ πιο τσαχπίνα από κάποια μοντέλα της εποχής.
    Επειδή όμως έτυχε να την δω σήμερα σ ένα απ αυτά τα μεσημεριανά κουτσομπολίστικα, την είδα πολύ "σπασμένη".
    Δεν ξέρω αν έχει την ίδια ηλικία με την Καιλή, αλλά έχω την εντύπωση ότι η Εύα κρατιέται πιο καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Λενάκι είναι μεγαλύτερο. Η Καϊλή έχει πολύ καλό πρόσωπο αλλά δεν με γέμισε ούτε τότε που την είδα. Πρέπει να είναι κάπου στα 35 και περίπου δέκα χρόνια διαφορά οι δυο τους.

      Διαγραφή